Laguiole - bogactwo tradycji, noże regionalne z Francji
Marka ta znana jest nie tylko w rodzimej Francji, ale także na całym świecie. Zawdzięcza to oczywiście idealnie wykonanym nożom, do produkcji których profesjonaliści używają najwyższej jakości produktów. Laguiole to marka, która cieszy się niesamowitą popularnością, a także świetnymi opiniami. Noże, które produkowane są przez markę, są ogromnie wydajne, idealnie naostrzone, świetnych wymiarów oraz w niewygórowanych cenach!
Laguiole - bogactwo tradycji, noże regionalne z Francji
Marka ta znana jest nie tylko w rodzimej Francji, ale także na całym świecie. Zawdzięcza to oczywiście idealnie wykonanym nożom, do produkcji których profesjonaliści używają najwyższej jakości produktów. Laguiole to marka, która cieszy się niesamowitą popularnością, a także świetnymi opiniami. Noże, które produkowane są przez markę, są ogromnie wydajne, idealnie naostrzone, świetnych wymiarów oraz w niewygórowanych cenach!
Produkty Laguiole początkowo służyły wyłącznie pasterzom. Ich niesamowita praktyczność jednak sprawiła, że szybko przedostał się na rynek dla kucharzy, ale także dla zwykłych gospodarstw domowych. Na początku działo się to na terenie Francji, wspaniałość produktów pozwoliła jednak szybko zaistnieć im na rynku całego świata. Laguiole przez cały czas, a nawet coraz częściej, jest nieodłącznym zaopatrzeniem wielu prestiżowych restauracji, w dużej ilości miast. Noże tej francuskiej marki bowiem to perfekcyjne rozwiązanie dla różnego rodzaju mięs. Laguoile posiada rewelacyjne sztućce dla steków, karczków, kurczaka, a nawet specjalne dla serów! Zachwyć swoich klientów i zaserwuj im odpowiednie noże dla odpowiednie rodzaju posiłku!
Użytkowanie produktów marki stanowi niesamowitą przyjemność, są one wykonane bowiem tak, aby krojenie nimi było jak najwygodniejsze. Klasyczny nóż na przykład posiada wspaniale zaokrągloną końcówkę, która pozwala lepiej "wejść" w dany, krojony produkt. Laguoile opiera swoje wyroby na stali nierdzewnej. Jest ona łatwa w myciu, nie wymaga specjalnych płynów, nie rdzewieje szybko, pozwala cieszyć się produktem wiele dobrych lat (jeśli właściciel prawidłowo o niego dba). Modele ukierunkowane na krojenie steków posiadają natomiast specjalne ząbkowanie oraz końcówkę zaostrzoną, aby osoba spożywająca danie łatwiej radziła sobie z jego krojeniem. Rączki wielu noży Laguoile są drewniane, w różnych wariantach kolorystycznych, co nadaje produktom elegancji.
Marka oferuje także wiele wariantów noży do serów, na przykład trójkątny nóż do parmezanu, czy prostokątny tasak lub cienki model z charakterystycznie rozdwojoną końcówką.