Piece do pizzy

Autor     mar 31, 2021     Home , Rozwiązania dla gastronomii , Pomysł na biznes    0 Komentarzy
Piece do pizzy

W dobie aktualnych realiów pozornie nie warto inwestować w gastronomie. Jednak dobry produkt obroni się zawsze i w każdych okolicznościach. Pandemia powoli przyzwyczaja do siebie i tworzy dla nas nową rzeczywistość. Ludzie przywykli już do zamkniętych restauracji i przechodzą do porządku dziennego traktując opcje jedzenia na wynos jako wcześniejsze wyjścia do restauracji. 

Najpopularniejszym z zamawianych dań jest bezkompromisowo pizza. Ludzie ją kochają, a na rynku ofert nie brakuje. Dlatego przy tak dużej konkurencji należy zadbać o to, by nasz produkt był tym najlepszym, który zaskarbi serca konsumentów. W tym przypadku warto zadbać o dobrego pizzaiolo, czyli eksperta od wypieku pizzy, dobrą jakość składników, ale przede wszystkim o piec do pizzy. Podczas dokonywania zakupu polecamy przyjrzeć się ofercie SAS24, gdzie proponujemy szeroką gamę pieców do pizzy. 

Elektryczny piec do pizzy 

To zdecydowanie najczęstszy wybór wśród posiadaczy lokali. Elektryczne piece do pizzy  są proste i wygodne w obsłudze. Ich komora szybko się nagrzewa i łatwo manipulować temperaturą jej wnętrza. Piece elektryczne dzielimy na jedno- i wielokomorowe. To duże ułatwienie dla tych, którzy dopiero zaczynają i z czasem chcą rozszerzyć działalność. Istnieje szeroki zakres możliwości modyfikacji i rozbudowy o dodatkowe moduły. 

Piec do pizzy CT 200

Gazowy piec do pizzy 

Fakt, że na początek piec gazowy może być sporym wydatkiem, nie powinien odstraszać. W perspektywie czasu to dobra inwestycja, która szybko się zwróci i przy dłuższej eksploatacji pozwoli zaoszczędzić na rachunkach. Piec tunelowy to urządzenie idealne do wypieku pizzy, chleba, wyrobów cukierniczych i garmażeryjnych. Sterowanie jest łatwe dzięki panelowi dotykowemu z możliwością zapisu różnych parametrów pieczenia.

Piec tunelowy gazowy SEG1700 RESTO QUALITY

Piec opalany drewnem 

Oprócz funkcjonalności, piec opalany drewnem cieszy oko aspektami wizualnymi. Dzięki temu może być częścią wystroju wnętrza i dodatkową atrakcją dla gości restauracji. To idealny wybór dla klimatycznych lokali, które chcą wyróżnić się na tle innych. Kolejną zaletą jest ich mała awaryjność i raczej tanie użytkowanie. Mimo wszystko nie będą odpowiednie dla każdego, musimy mieć na uwadzę bezpieczeństwo i wymogi przystosowania przestrzeni stawiane potencjalnym użytkownikom takich pieców. 

Jak wybrać idealny piec do pizzy?

W ofercie sklepu SAS24 wszystkie piece do pizzy cechują się innymi właściwościami. Pamiętajmy, że dokonanie zakupu powinno być przemyślane i odpowiedzialne, a piec powinien jak najbardziej odpowiadać oczekiwaniom firmy. Przed wyborem należy przeanalizować na jaką skalę działa restauracja, w czym się specjalizuje, i wziąć pod uwagę możliwość poszerzenia oferty w przyszłości. Piec może posłużyć nie tylko do pizzy, ale też do innych dań, jak focaccia, chleb, czy słodkie wypieki. Nasi konsultanci zawsze chętnie pomogą w doborze najlepszego wyposażenia firmy. 

Zapytaj eksperta

4.8 /5
23 ocen