Gofrownica profesjonalna

Autor     lip 12, 2021     Home , Rozwiązania dla gastronomii , Pomysł na biznes    0 Komentarzy
Gofrownica profesjonalna

Gofry kojarzą się każdemu z przyjemnym ciepłem wakacji i słodkością sezonowych owoców. To właśnie z tego powodu tak dużą popularnością cieszą się gofrownice w naszych domach. Jednakże musimy przyznać, że gofry domowe nigdy nie są takie same jak z lodziarni. Czemu tak jest? Otóż gofrownica profesjonalna ma bezpośredni wpływ na jakość gofrów i oddziaływanie temperatury na ciasto. Jeśli zastanawiasz się, jaką gofrownice powinieneś wybrać do swojej gastronomii, zapraszamy do dalszej lektury. 

Każde miejsce ma swoje indywidualne przepisy na gofry. Różnią się one wyłącznie szczegółami bądź proporcjami. Ponad połowa sukcesu idealnych gofrów jest jakość naszej gofrownicy! Jak dla kucharza podstawą jest dobra patelnia, idealna chińszczyzna nie powstanie bez dobrze wypalanego żeliwnego woka, żaden stek nie nabierze odpowiedniej temperatury bez profesjonalnego rusztu, tak żaden z gofrów nigdy nie podbije serc klientów bez gofrownicy profesjonalnej. 

Gofrownica profesjonalna do lokalu

Jeśli decydujemy się już na profesjonalną gofrownicę do naszego lokalu gastronomicznego musimy brać pod uwagę kilka kluczowych szczegółów. 

Na co zwracać uwagę?

  • Moc gofrownicy 

  • Tworzywo rusztu 

  • Powłokę na rusztach 

  • Zakres regulacji temperatury 

Gofrownica profesjonalna musi być przystosowana do ciągłej pracy, dlatego moc samej gofrownicy jest tak istotna. 1600-2000 Wat to zakres, którym powinien się cechować profesjonalny sprzęt. Taka moc pozwoli na szybkie nagrzewanie i ciągłą pracę, co bezpośrednio wpływa na jakość, konsystencję i oczywiście smak gofrów serwowanych przez nasz lokal. Wybierając gofrownice pod kątem rusztu, należy zwracać szczególną uwagę na ruszt żeliwny, który jest trwalszy i posłuży wiele lat w naszej gastronomii. Duża odporność na zmianę temperatur pozwala na mycie rusztu również w zmywarkach, co ułatwia zachowanie czystości na owych elementach. Dodatkowym atutem będzie ceramiczna powłoka - dobrze oddająca ciepło bądź nieprzywierająca powłoka. Regulacja jest niezbędna w trakcie pracy przy gofrach. Im większy ich zakres, tym większą pewność mamy, że dopasujemy grzanie do naszego ciasta na gofry. Ilość rusztów powinniśmy dopasować indywidualnie do ilości klientów. 

Kształt rusztu w gofrownicy profesjonalnej

Jeśli zastanawiamy się nad kształtem rusztów do lokali gastronomicznych, warto postawić na klasyczną, prostokątną formę, która swoją prostotą przyciągnie większą ilość klientów. Wbrew pozorom ludzie wolą sprawdzone formy jedzenia, a nowatorskie rozwiązania nie zawsze przyciągają tylu chętnych, ilu byśmy chcieli. Jeśli w twoim lokalu znajduję się już klasyczna gofrownica, wtedy dopiero możemy się zdecydować na innego kształtu gofry. Przeróżne kształty na pewno podbiją serca najmłodszych! 

Sprawdź gofrownice profesjonalne do swojego lokalu z pewnością, że wybierzesz dobrej klasy sprzęt. 

Profesjonalne gofrownice do twojego domu

Jesteś miłośnikiem gofrów i masz dość przypalonych i przywierających gofrów w twoim domowym sprzęcie? Może pragniesz sprawić rodzinie radość i serwować gofry, w których zakochali się na nadmorskich wakacjach? To nie proste zadanie przez wzgląd na słabą moc gofrownic, które możemy zakupić w supermarketach. Jeśli pragniesz przygotowywać gofry najlepszej jakości, musisz postawić na sprzęt równie profesjonalny. Masz większą dowolność jeśli chodzi o ich kształt, jednakże musisz skupić się tak samo na mocy Wat sprzętu, jaki chcesz zakupić. To on wpływa na cały proces wypiekania i uwolnienie smaku z prostego ciasta. Warto zwrócić uwagę na czyszczenie rusztów oraz na bezpieczeństwo samej profesjonalnej gofrownicy. Zwróć uwagę na obudowę, która powinna izolować od grzewczej powłoki, aby mieć pewność, że nikt z twoich domowników nie oparzy się, sięgając po smakołyki. 

Godna polecenia gofrownica profesjonalna ROLLER GRILL STALGAST 777220 jest gwarancją smacznych i idealnych gofrów. 

Gofry w każdym wydaniu podbijają nawet najbardziej wymagające podniebienia. Możemy serwować je z bitą śmietaną, dżemem bądź z samym cukrem pudrem i tak będą wspaniałe. Musimy wyłącznie postawić na profesjonalny sprzęt aby mieć pewność kruchości i idealnej chrupkości naszych gofrów.

Zapytaj eksperta

4.8 /5
23 ocen