Polecamy profesjonalne kuchnie elektryczne do lokali gastronomicznych. W ofercie znajdują się sprzęty o różnych rozmiarach, mocy i ilości pól grzewczych. Dostępne są urządzenia nastawne oraz z podstawą. W naszym sklepie występują następujące rodzaje kuchni elektrycznych:
- płyty elektryczne,
- płyty ceramiczne,
- kuchnie indukcyjne,
- wielofunkcyjne patelnie elektryczne oraz
- zabudowany wok indukcyjny.
Posiadamy sprzęty renomowanych firm takich jak: BARTCHER, REDFOX czy STALGAST. Każda z tych firm spełnia wysokie standardy obowiązujące na kuchni, w szczególności wykonanie z kwasoodpornej blachy i bezpieczeństwo użytkowania.
Zastosowanie kuchni elektrycznych
Kuchnie elektryczne to podstawowy sprzęt dla niemal każdego lokalu gastronomicznego. Niezbędne do przygotowania potraw gotowanych, duszonych czy smażonych, jak również podgrzewania półproduktów. W większości lokalów stanowi bazę razem z piecami konwekcyjno-parowymi. Wydaje się, że obecnie żadna kuchnia nie może się bez nich obyć. Jedna płyta elektryczna może obsłużyć nawet kilka małych garnków lub jeden większy. Dzięki płynnej regulacji mocy zapewniają doskonałą kontrolę nad produkcją.
Jak wybrać profesjonalną kuchnię elektryczną?
Kuchnie elektryczne gastronomiczne muszą zapewnić wystarczającą przepustowość, aby uniknąć przestojów i nie spowalniać pracy kucharzy. Jednocześnie powinny być ekonomiczne i nie pobierać więcej mocy niż to konieczne. Planując zakup uwzględnij jednak rozwój lokalu. Może się okazać, że najlepszym rozwiązaniem będzie stworzenie ciągu kuchennego składający się z kilku różnych urządzeń tj. patelnia, płyta elektryczna i kuchnia indukcyjna, aby osiągnąć pełnię funkcjonalności. Profesjonalny sprzęt gastronomiczny jest dostępny w różnych rozmiarach i pozwala na dowolne modyfikacje. Z całą pewnością dobierzesz coś dla swojej kuchni. Jeśli zdecydujesz się na kuchnie nastawne będziesz mógł wybrać czy pod nią powinna znaleźć się podstawa otwarta czy zamykana szafa.
Indukcyjna czy elektryczna?
Indukcja coraz częściej pojawia się na kuchni. Technologia znacznie poszła do przodu i chociaż dalej wymagane są specjalne garnki i patelnie wykonane z materiałów ferromagnetycznych, to kuchnie te nie są już tak wybredne jak dawniej. Za indukcją przemawia szybkość działania. Z kolei tradycyjne kuchnie elektryczne gastronomiczne są trwałe. Nie licząc ceramicznych nie zawierają elementów szklanych, dlatego trudniej je uszkodzić.
Jak widać, wybierając sprzęt należy uwzględnić nie mało czynników. W wyborze najlepszego rozwiązania dla Państwa lokalu, pomogą wykwalifikowani sprzedawcy. Polecamy wymierzyć kuchnię i wyznaczyć cele jakim mają służyć nowe urządzenia, a wykwalifikowani sprzedawcy z przyjemnością pomogą znaleźć najlepsze rozwiązanie uwzględniając Państwa budżet. Życzymy owocnych zakupów i wielu lat niezawodnej pracy.