Opiekacze, salamandry

W gastronomii istnieje bardzo wiele urządzeń, które mają na celu odpowiednie przygotowanie potraw do spożycia. W zależności od jakości samego lokalu gastronomicznego, znajdują się tam przeróżne urządzenia. Jednym z takich urządzeń, często wręcz niezbędnym w przygotowywaniu dań są salamandry gastronomiczne. Każdy lokal gastronomiczny dokłada star...

W gastronomii istnieje bardzo wiele urządzeń, które mają na celu odpowiednie przygotowanie potraw do spożycia. W zależności od jakości samego lokalu gastronomicznego, znajdują się tam przeróżne urządzenia. Jednym z takich urządzeń, często wręcz niezbędnym w przygotowywaniu dań są salamandry gastronomiczne. Każdy lokal gastronomiczny dokłada starań, żeby goście byli zadowoleni, a to oznacza, że musi dołożyć starań, żeby ludzie dostali potrawy szybko.

Czym są salamandry gastronomiczne?

To specyficzne urządzenia, które bardzo przydają się do szybkiego przygotowania potraw. Są to urządzenia elektryczne, często wykonane ze stali nierdzewnej, co daje im możliwość długiego i bezproblemowego użytkowania. Popularne w restauracjach salamandry gastronomiczne służą do szybkiego rozmrażania potraw choć nie tylko. Bardzo często są to urządzenia, w których można grillować potrawy czy piec. W małej gastronomii doskonale się sprawdzają w przygotowywaniach grillowanych kanapek czy innych potraw. Można też w nich robić zapiekanki, hamburgery czy hot-dogi. W dużych restauracjach doskonale zdają egzamin w kwestii grillowania lub opiekania poszczególnych elementów w zależności od zamówionej potrawy. Tak naprawdę salamandry gastronomiczne łączą w sobie kilka urządzeń. W tym jednym sprzęcie można zawrzeć urządzenie do rozmrażania, do zapiekania, opiekania, grillowania i wielu innych działań związanych z gotowaniem i przygotowywaniem potraw.

Czy salamandry gastronomiczne mogą zastąpić inne sprzęty?

Bez żadnych problemów można je użytkować zamiast innych urządzeń, choć nie wszystkich. Nie da się w nich gotować. W dużych restauracjach salamandry gastronomiczne są stosowane jako uzupełnienie innych urządzeń, ponieważ dań jest robionych tak dużo, że jeden salamander nie spełni swojej roli. W pojedynczych urządzeniach jedno danie grilluje się, drugie opieka a trzecie rozmraża. Dlatego jest to użyteczne urządzenie. W małych restauracjach czy punktach gastronomicznych doskonale spełni on swoją rolę.

Inne urządzenia w gastronomii

Oprócz salamandrów, często w gastronomii wykorzystywane są też pojedyncze urządzenia. Jeśli nawet w danym barze czy restauracji jest salamander lub nawet dwa, w większych lokalach z pewnością znajdzie się też oddzielny opiekacz gastronomiczny, toster czy grill. Czemu? Ponieważ choć salamander daje możliwość zrobienia rozmaitego przygotowywania potraw w jednym urządzeniu, to gdy potrzebujemy wielu potraw, trudno czekać aż zrobi się jedna potrawa, tylko trzeba robić kilka naraz. Dlatego oprócz jednego wielofunkcyjnego urządzenia, często w takich lokalach są też rozmaite pojedyncze urządzenia.

Restauracje starają się, by dania były zrobione szybko i rzetelnie, w związku z czym wyposażają się ą w przeróżne urządzenia. Wspaniałym pomysłem są wielofunkcyjne sprzęty, jednak bardzo przydają sie też pjednofunkcyjne urządzenia. W malutkich punktach gastronomicznych, gdy miejsce jest na wagę złota, takie urządzenia są doskonałym rozwiązaniem. Każda restauracja i każdy punkt gastronomiczny starają się, by danie było zrobione szybko i bez większych problemów, dlatego wybór sprzętów do lokalu jest wyjątkowo istotny. Tak naprawdę jest podstawą do sprawnego działania lokali i zadowolenia potencjalnych gości.

Więcej

Filtruj

Głębokość
Rozwiń filtry
Szerokość
Rozwiń filtry
Wysokość
Rozwiń filtry
Wybierz do 3 produktów
Gratuluję wyboru, produkt jest już w Twoim koszyku! Przejdź do koszyka.
Pokazuje 1 - 16 z 16 elementów

Bestsellery z tej kategorii

O naszej firmie

SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem

Czytaj więcej

Pracownicy SAS i nasi dostawcy, bo siła tkwi w dobrej współpracy

Newsletter

Zapisz się na newsletter ! Spersonalizowane porady ekspertów oraz informacje o nowościach i promocjach prosto na Twój e-mail.

Wybierz kategorie które Cię interesują