Gratuluję wyboru, produkt jest już w Twoim koszyku! Przejdź do koszyka.

Piec konwekcyjno-parowy 7xGN1/1 ChefTop Mind.Maps one 9,9 kW

Wyprzedaż! Piec konwekcyjno-parowy 7xGN1/1 ChefTop Mind.Maps one 9,9 kW Zobacz większe

9000760

STALGAST

prąd

773 mm

Wszystkie parametry

24 godziny (jeżeli dostępne)

Zapytaj o dostępność / negocjuj cenę

14 439,86 zł netto

17 761,03 zł brutto

-36%

27 673,77 zł brutto

Promocja do: 2017-12-31

Anna
Specjalista ds. sprzedaży
Wypełnij poniższy formularz, oddzwonimy do Ciebie!
Anna
Specjalista ds. sprzedaży

Produkty powiązane

Nie masz pojęcia co kupić?
  • Opis produktu

    Piec konwekcyjno-parowy Unox - Stalgast

    7xGN1/1 ChefTop Mind.Maps one 9,9 kW

    • pojemność: 7xGN1/1
    • system myjący Rotor.KLEAN
    • odległość między półkami 67 mm
    • oświetlenie LED
    • zestaw podłączeniowy w komplecie

    Współczesna kuchnia i gastronomia to iście przemysłowa produkcja żywności. Restauracyjni goście liczą bowiem na bardzo szybką obsługę, serwis i nienaganną jakoś oferowanych dań. Nie da się spełnić tych warunków bez użycia profesjonalnych narzędzi. Bez wątpienia obowiązkowym elementem kuchennej infrastruktury jest piec konwekcyjno-parowy 7xGN1/1 ChefTop Mind.Maps one 9,9 kW. Z pewnością okaże się od nieodzownym elementem takich lokali jak: kuchnie, stołówki, restauracje, bary, domy weselne czy hotele. Dzięki zastosowaniu technologio konwekcyjno parowej obróbki cieplnej, można w znaczący sposób zredukować tłuszcze, dzięki czemu przygotowywane potrawy będą zdrowsze, nie tracąc przy tym na jakości. Przygotowane w ten sposób dania nie tracąc cennych wartości odżywczych, witamin oraz objętości. Obróbka termiczna nie powoduje utraty naturalnego koloru, jak w przypadku np. gotowania, co czyni potrawy znacznie bardziej atrakcyjnymi. Obróbka potraw za pomocą pary, nie wypłukuje z nich tego co najcenniejsze, pozostawiając przy tym maksimum smaku i aromatu.


    Piec 7xGN1/1 ChefTop Mind.Maps one 9,9 kW to idealne narzędzie do przygotowywania perfekcyjnych potraw. Intuicyjne menu i dotykowy wyświetlacz pozwala na zapisanie 256 konfiguracji programów, dzielących się na aż 9 kroków! Zaawansowana technologia MIND.Maps daje nam możliwość zaprogramowania przebiegu temperatury, wilgotności i obiegu powietrza w trakcie gotowania. Zapewnia to powtarzalność każdej kolejnej potrawy. Piec konwekcyjno parowy, jest wyposażony w 4 stopniowy system regulacji wentylatorów, regulację obiegu powietrza, system usuwania pary oraz innowacyjną technologię Protek Safe, pozwalającą na zminimalizowania strat ciepła i tym samym oszczędzanie energii. Minimalna temperatura dostępnej pary to 35 stopni Celsjusza, co w rękach doświadczonego szefa kuchni pozwala na osiągnięcie niespotykanych dotąd efektów. Oprócz funkcji użytkowych, piec został wyposażony w system mycia, który dba o higienę oraz smak i zapach potraw. Całości dopełnia nowoczesny i elegancki design, oraz wnętrze podświetlone energooszczędnymi diodami LED.




    Piec konwekcyjno-parowy 7xGN1/1 ChefTop Mind.Maps one 9,9 kW posiada szereg różnego rodzaju programów i funkcji które w sprawnych rękach są w stanie przygotowywać niezwykłe potrawy. Wśród długiej listy możliwości tego pieca są:

    • Pieczenie pieczywa i ciast: Piec pozwala na wypiek tradycyjnego domowego pieczywa, jak i również wspaniałych, wysokich biszkoptów, bez czy tart. Dzięki obróbce konwekcyjno parowej, ciasto zawsze będzie wyrośnięte i odpowiednio wilgotne. W zależności od tego jaki rodzaj wypieku chcemy uzyskać, koniecznym będzie dobranie odpowiednich parametrów obróbki.
    • Smażenie: Dzięki zastosowaniu obróbki w temperaturze 200-220 stopni, w piecu konwekcyjno parowym możliwe jest przygotowywanie smażonych mięs i innych potraw. Najlepsze efekty osiągniemy używając specjalnych blach do pieczenia.
    • Pieczenie pizzy: Pizza to wymagające danie, ciężko uzyskać efekty tradycyjnego pieca do wypieku pizzy w zwykłym piekarniku. Jednak w piecu konwekcyjno parowym, możliwe jest uzyskanie podobnego efektu dzięki krótkiej obróbce, w wysokiej temperaturze.
    • Tradycyjne pieczenie: Proces obróbki za pomocą suchego powietrza, znany nam jest głównie z tradycyjnych piekarników. Warunki panujące w trakcie pieczenia również mogą być idealnie odwzorowane w piecu konwekcyjnym.
    • Gotowanie w niskich temperaturach: Przydatne szczególnie w trakcie przygotowania ryb czy warzyw. Te pierwsze dzięki temu że białka ścinają się już w temperaturze 50 stopni, nie utracą nic ze swej soczystości i nie będą suche. Warzywa przygotowane w niskich temperaturach pozostaną chrupiące i pełne witamin.
    • Podgrzewanie gotowych dań: Idealna funkcja dla firm cateringowych i lokali obsługujących duże imprezy gastronomiczne. Odgrzane w ten sposób dania pozostaną świeże i nie stracą nic ze swej atrakcyjności.
    • Grillowanie: Dzięki stosowaniu specjalnej ryflowanej blachy do grillowania, oraz wysokich temperatur z zakresu 250-280 stopni, możliwe jest uzyskanie potraw rodem z klasycznego grilla. Obróbka w piecu eliminuje szkodliwe substancje smoliste powstające w wyniku spalania się tłuszczu na grillowym węglu, zatem potrawy przygotowywane w ten sposób są dużo zdrowsze.



    To tylko niektóre z wszystkich możliwości jakimi dysponuje piec konwekcyjno-parowy 7xGN1/1 ChefTop Mind.Maps one 9,9 kW. Lista potrwa i mnogość sposobów ich przyrządzania zależy tylko i wyłącznie od kreatywności i wiedzy kucharza. Ten piec to z pewnością narzędzie dające dostęp do najnowocześniejszych technologii z jakimi można spotkać się w kuchni.

    Produkt Piec konwekcyjno-parowy 7xGN1/1 ChefTop Mind.Maps one 9,9 kW został znaleziony również pod hasłami:
    StalgastSuperZnizki
  • Parametry

    Zasilanie prąd
    Głębokość 773 mm
    Szerokość 750 mm
    Wysokość 843 mm
    Masa 85 kg
    Kategoria Unox
  • Opinie

    Napisz opinię

    Piec konwekcyjno-parowy 7xGN1/1 ChefTop Mind.Maps one 9,9 kW

    Piec konwekcyjno-parowy 7xGN1/1 ChefTop Mind.Maps one 9,9 kW

  • Do pobrania

Z tej samej kategorii

O naszej firmie

SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem

Czytaj więcej

Pracownicy SAS i nasi dostawcy, bo siła tkwi w dobrej współpracy

Newsletter

Zapisz się na newsletter ! Spersonalizowane porady ekspertów oraz informacje o nowościach i promocjach prosto na Twój e-mail.

Wybierz kategorie które Cię interesują