Gratuluję wyboru, produkt jest już w Twoim koszyku! Przejdź do koszyka.

Piec konwekcyjno parowy elektryczny Rational SelfCookingCenter® Typ 61

Wyprzedaż! Piec konwekcyjno- parowy elektryczny Rational SelfCookingCenter® Typ 61 Zobacz większe

B618100.01

RATIONAL

11 kW

Elektryczne 3 NAC 400 V

Wszystkie parametry

24 godziny (jeżeli dostępne na magazynie)

Zapytaj o dostępność / negocjuj cenę

25 473,78 zł netto

31 332,75 zł brutto

-38%

50 553,00 zł brutto

Anna
Specjalista ds. sprzedaży
Wypełnij poniższy formularz, oddzwonimy do Ciebie!
Anna
Specjalista ds. sprzedaży
  • Opis produktu

    Piec konwekcyjno-parowy Rational SelfCookingCenter® Typ 61

    Urządzenie kuchenne do automatycznego przyrządzania (tryb automatyczny) mięsa, drobiu, ryby, dodatków/warzyw, potraw z jajek/deserów, wypieków oraz automatycznego Finishing®. Z inteligentnym systemem, optymalizującym przyrządzanie załadunków mieszanych w produkcji oraz w á la carte, oraz w pełni automatycznym systemem czyszcząco-pielęgnującym.

    Piec konwekcyjno-parowy (tryb pracy konwekcyjno-parowy) zgodny z DIN 18866 do większości stosowanych w profesjonalnych kuchniach metod gotowania z zastosowaniem do wyboru pary wodnej i gorącego powietrza, pojedynczo, po kolei lub w kombinacji.

    Bezpieczeństwo pracy

    Tabletki czyszczące i pielęgnacyjne (twarde) dla optymalnego bezpieczeństwa pracy

    Transfer danych HACCP/aktualizacje oprogramowania za pośrednictwem zintegrowanego złącza Ethernet lub USB

    Ogranicznik temperatury dla generatora pary i gorącego powietrza

    Urządzenie dopuszczone do pracy bez nadzoru zgodnie z VDE

    Maksymalna wysokość najwyższej półki 1,60 m w przypadku korzystania z oryginalnej szafki

    Zintegrowany hamulec wirnika wentylatora

    Klamka zamykająca z funkcją zamykania zarówno przy wychyleniu jej w prawo jak i w lewo i funkcją zamykania poprzez zatrzaśnięcie drzwi

    Obsługa

    Sterowanie urządzeniem za pomocą oprogramowania i mobilnej aplikacji

    Cockpit – graficzny podgląd aktualnego klimatu w komorze, przewidywanego przebiegu przyrządzania potraw, możliwość spojrzenia wstecz i wprzód oraz opcje na koniec procesu przyrządzania

    Messenger – informuje o aktualnym, automatycznym dostosowaniu procesu przyrządzania potraw

    Monitor – przegląd wszystkich automatycznych dostosowaniach procesu przyrządzania potraw

    9 samodzielnie konfigurowalny, dostosowany do użytkownika wyświetlacz obsługi (obrazy teksty itd.)

    Tryb nagrywania – ustalenie idealnego, sterowanego temperaturą rdzenia procesu przyrządzania potraw dla skalibrowanych produktów do późniejszego zastosowania bez czujnika temperatury rdzenia z automatycznym uwzględnieniem wielkości załadunku

    Obsługa "ucząca się" - dostosowuje się samodzielnie do sposobu obsługi

    Kolorowy wyświetlacz TFT 8,5" i ekran dotykowy z intuicyjną symboliką do maksymalnie prostej obsługi

    Sterowanie kilkoma urządzeniami za pośrednictwem ekranu jednego urządzenia (urządzenia muszą być podłączone do jednej sieci)

    Instrukcja obsługi i użytkowania wyświetlane na wyświetlaczu urządzenia w zależności od podejmowanych działań

    Czyszczenie, pielęgnacja i bezpieczeństwo pracy

    Niezależny od ciśnienia wody w sieci, automatyczny system myjąco-pielęgnacyjny komory i generatora pary

    7 poziomów czyszczenia do czyszczenia i pielęgnacji bez nadzoru, także w nocy

    Automatyczne mycie i odkamienianie generatora pary

    Automatyczne wezwanie do czyszczenia z informacją o rodzaju mycia i ilości chemii w zależności od stopnia zabrudzenia

    Wyświetlanie na wyświetlaczu stanu zabrudzenia i pielęgnacji

    System diagnostyczny z automatycznym pokazywaniem komunikatów serwisowych

    Funkcja autotestu do aktywnej kontroli działania urządzenia

    Wyposażenie

    Drzwi urządzenia z wentylowaną potrójną szybą i dwoma odchylanymi szybami wewnętrznymi (łatwe czyszczenie) z powłoką odbijającą ciepło

    Diody LED oświetlające komorę i załadunek – energooszczędne, wytrzymałe i niewymagające intensywnej konserwacji

    Optyczna sygnalizacja załadunków

    6-punktowy czujnik temperatury rdzenia z automatyczną korekcją błędu przy błędnym wkłuciu przyrządem do pozycjonowania czujnika

    Zarządzanie klimatem - pomiar, ustawianie i regulacja wilgotności z dokładnością do 1%. Faktyczna wilgotność w komorze może być ustawiana i pokazywana na wyświetlaczu.

    Pamięć minimum 1200 programów gotowania po 12 etapów każdy

    3-stopniowa regulacja nawilżania przy 30-260°C w trybie pracy „gorące powietrze” oraz w trybie kombinacja pary i gorącego powietrza”

    Zintegrowane łącze Ethernet i USB

    Wysokowydajny generator pary z automatycznym odkamienianiem

    Dynamiczna cyrkulacja powietrza w komorze dzięki zmianom kierunku obrotu wentylatora; 5 prędkości wentylatora z możliwością zaprogramowania

    Zintegrowany, nie wymagający konserwacji system odprowadzania tłuszczu, bez filtra

    Eksploatacja bez instalacji do zmiękczania wody i dodatkowego odkamieniania

    Osobne zawory magnetyczne do wody zwykłej i zmiękczonej

    Funkcja cool-down do szybkiego schładzania komory urządzenia za pomocą wirnika wentylatora

    Automatyczne dostosowanie do miejsca instalacji (wysokości, klimatu itd.)

    Zdejmowane, wychylane stelaże zawieszane (odstęp prowadnic 68 mm)

    Materiał wewnętrzny i zewnętrzny stal szlachetna 304 (DIN 1.4301)

    Zawiera automatyczny spryskiwacz ręczny

    Stałe przyłącze odpływowe wg SVGW dopuszczalne

    Zgodne z zapotrzebowaniem doprowadzanie ciepła

    Wzdłużny układ prowadnic odpowiedni dla pojemników GN 1/1, 1/2, 2/3, 1/3, 2/8

    5 poziomów garowania, programowane

    Programowanie automatycznego startu urządzenia z uwzględnieniem daty i czasu

    Sygnalizacja za pomocą oświetlenia LED po zakończeniu fazy rozgrzewania oraz na koniec procesu przyrządzania potraw

  • Parametry

    Moc całkowita 11 kW
    Zasilanie Elektryczne 3 NAC 400 V
    Głębokość 776 mm
    Szerokość 847 mm
    Wysokość 782 mm
    Pojemność GN 6 x 1/1 GN / 12 x 1/2 GN
    Wytwarzanie pary Bojler
    Masa 110kg
    Kategoria Piece konwekcyjno-parowe
  • Opinie

    Oceń 
    2018-02-01

    Polecam

    Jakość światowa. Niezawodne urządzenie.

    Napisz swoją opinię!

    Napisz opinię

    Piec konwekcyjno parowy elektryczny Rational SelfCookingCenter® Typ 61

    Piec konwekcyjno parowy elektryczny Rational SelfCookingCenter® Typ 61

  • Do pobrania

    Karta instalacyjna SCC 61

    Karta instalacyjna pieca Rational SCC 61

    Plik do pobrania (1.03M)

Z tej samej kategorii

O naszej firmie

SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem

Czytaj więcej

Nasze referencje

referencje_sokolow_small.jpgreferencje_sokolow_small.jpg

Czytaj więcejocena-sas.png

Newsletter

Zapisz się na newsletter! Bieżące informacje, porady ekspertów oraz informacje o nowościach i promocjach prosto na Twój e-mail.