Gratuluję wyboru, produkt jest już w Twoim koszyku! Przejdź do koszyka.

Piec konwekcyjno-parowy gazowy Rational Self Cooking Center® Typ 102

Obniżka! Piec konwekcyjno- parowy gazowy Rational Self Cooking Center® Typ 102 Zobacz większe

RATIONAL

45kW/50kW

Elektryczne 1 NAC 230 V

Wszystkie parametry

24 godziny (jeżeli dostępne)

Zapytaj o dostępność / negocjuj cenę

63 529,76 zł netto

78 141,60 zł brutto

-31%

112 791,00 zł brutto

Anna
Specjalista ds. sprzedaży
Wypełnij poniższy formularz, oddzwonimy do Ciebie!
Anna
Specjalista ds. sprzedaży
  • Opis produktu

    Opis:

    • Urządzenie kuchenne do automatycznego przyrządzania (tryb automatyczny) mięsa, drobiu, ryby,

    dodatków/warzyw, potraw z jajek/deserów, wypieków oraz automatycznego Finishing®. Z inteligentnym

    systemem, optymalizującym przyrządzanie załadunków mieszanych w produkcji oraz w á la carte, oraz w

    pełni automatycznym systemem czyszcząco-pielęgnującym.

    • Piec konwekcyjno-parowy (tryb pracy konwekcyjno-parowy) zgodny z DIN 18866 do większości

    stosowanych w profesjonalnych kuchniach metod gotowania z zastosowaniem do wyboru pary wodnej i

    gorącego powietrza, pojedynczo, po kolei lub w kombinacji.

    Bezpieczeństwo pracy

    • Tabletki czyszczące i pielęgnacyjne (twarde) dla optymalnego bezpieczeństwa pracy

    • Transfer danych HACCP/aktualizacje oprogramowania za pośrednictwem zintegrowanego złącza Ethernet

    lub USB

    • Ogranicznik temperatury dla generatora pary i gorącego powietrza

    • Urządzenie dopuszczone do pracy bez nadzoru zgodnie z VDE

    • Maksymalna wysokość najwyższej półki 1,60 m w przypadku korzystania z oryginalnej szafki

    • Zintegrowany hamulec wirnika wentylatora

    • Klamka zamykająca z funkcją zamykania zarówno przy wychyleniu jej w prawo jak i w lewo i funkcją

    zamykania poprzez zatrzaśnięcie drzwi

    Obsługa

    • Sterowanie urządzeniem za pomocą oprogramowania i mobilnej aplikacji

    Znalezione obrazy dla zapytania icc rational-Cockpit – graficzny podgląd aktualnego klimatu w komorze, przewidywanego przebiegu przyrządzania

    potraw, możliwość spojrzenia wstecz i wprzód oraz opcje na koniec procesu przyrządzania

    Znalezione obrazy dla zapytania icc rational-Messenger – informuje o aktualnym, automatycznym dostosowaniu procesu przyrządzania potraw

    Znalezione obrazy dla zapytania icc rational-Monitor – przegląd wszystkich automatycznych dostosowaniach procesu przyrządzania potraw

    • 9 samodzielnie konfigurowalny, dostosowany do użytkownika wyświetlacz obsługi (obrazy teksty itd.)

    • Tryb nagrywania – ustalenie idealnego, sterowanego temperaturą rdzenia procesu przyrządzania

    potraw dla skalibrowanych produktów do późniejszego zastosowania bez czujnika temperatury rdzenia z

    automatycznym uwzględnieniem wielkości załadunku

    • Obsługa "ucząca się" - dostosowuje się samodzielnie do sposobu obsługi

    • Kolorowy wyświetlacz TFT 8,5" i ekran dotykowy z intuicyjną symboliką do maksymalnie prostej obsługi

    • Sterowanie kilkoma urządzeniami za pośrednictwem ekranu jednego urządzenia (urządzenia muszą być

    podłączone do jednej sieci)

    • Instrukcja obsługi i użytkowania wyświetlane na wyświetlaczu urządzenia w zależności od podejmowanych

    działań

    Czyszczenie, pielęgnacja i bezpieczeństwo pracy

    • Niezależny od ciśnienia wody w sieci, automatyczny system myjąco-pielęgnacyjny komory i generatora pary

    • 7 poziomów czyszczenia do czyszczenia i pielęgnacji bez nadzoru, także w nocy

    • Automatyczne mycie i odkamienianie generatora pary

    • Automatyczne wezwanie do czyszczenia z informacją o rodzaju mycia i ilości chemii w zależności od

    stopnia zabrudzenia

    • Wyświetlanie na wyświetlaczu stanu zabrudzenia i pielęgnacji

    • System diagnostyczny z automatycznym pokazywaniem komunikatów serwisowych

    • Funkcja autotestu do aktywnej kontroli działania urządzenia

    Wyposażenie

    • Drzwi urządzenia z wentylowaną potrójną szybą i dwoma odchylanymi szybami wewnętrznymi (łatwe

    czyszczenie) z powłoką odbijającą ciepło

    • Diody LED oświetlające komorę i załadunek – energooszczędne, wytrzymałe i niewymagające intensywnej

    konserwacji

    • Podstawa urządzenia z uszczelką dookoła

    • Wzdłużny układ prowadnic odpowiedni dla pojemników GN 2/3, 1/2, 1/3

    • Wyjmowany, odchylany stelaż zawieszany z elastycznymi możliwościami załadunku na 11 poziomach

    • 6-punktowy czujnik temperatury rdzenia z automatyczną korekcją błędu przy błędnym wkłuciu przyrządem

    do pozycjonowania czujnika

    • Zarządzanie klimatem - pomiar, ustawianie i regulacja wilgotności z dokładnością do 1%. Faktyczna

    wilgotność w komorze może być ustawiana i pokazywana na wyświetlaczu.

    • Pamięć minimum 1200 programów gotowania po 12 etapów każdy

    • 3-stopniowa regulacja nawilżania przy 30-260°C w trybie pracy „gorące powietrze” oraz w trybie

    kombinacja pary i gorącego powietrza”

    • Zintegrowane łącze Ethernet i USB

    • Wysokowydajny generator pary z automatycznym odkamienianiem

    • Dynamiczna cyrkulacja powietrza w komorze dzięki zmianom kierunku obrotu wentylatora; 5 prędkości

    wentylatora z możliwością zaprogramowania

    • Zintegrowany, nie wymagający konserwacji system odprowadzania tłuszczu, bez filtra

    • Eksploatacja bez instalacji do zmiękczania wody i dodatkowego odkamieniania

    • Funkcja cool-down do szybkiego schładzania komory urządzenia za pomocą wirnika wentylatora

    • Automatyczne dostosowanie do miejsca instalacji (wysokości, klimatu itd.)

    • Materiał wewnętrzny i zewnętrzny stal szlachetna 304 (DIN 1.4301)

    • Zawiera automatyczny spryskiwacz ręczny

    • Stałe przyłącze odpływowe wg SVGW dopuszczalne

    • Zgodne z zapotrzebowaniem doprowadzanie ciepła

    • 5 poziomów garowania, programowane

    • Programowanie automatycznego startu urządzenia z uwzględnieniem daty i czasu

  • Parametry

    Moc całkowita 45kW/50kW
    Zasilanie Elektryczne 1 NAC 230 V
    Głębokość 976 mm
    Szerokość 1069 mm
    Wysokość 1042 mm
    Pojemność GN 10 x 2/1 GN / 20 x 1/1 GN
    Wytwarzanie pary Bojler
    Masa 203,5kg
    Kategoria Rational Self Cooking Center®
  • Opinie

    Napisz opinię

    Piec konwekcyjno-parowy gazowy Rational Self Cooking Center® Typ 102

    Piec konwekcyjno-parowy gazowy Rational Self Cooking Center® Typ 102

Z tej samej kategorii

O naszej firmie

SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem

Czytaj więcej

Pracownicy SAS i nasi dostawcy, bo siła tkwi w dobrej współpracy

Newsletter

Zapisz się na newsletter ! Spersonalizowane porady ekspertów oraz informacje o nowościach i promocjach prosto na Twój e-mail.

Wybierz kategorie które Cię interesują