Pomimo rozwoju nowoczesnych technologii, pojawienia się smartfonów, aplikacji mobilnych, w gastronomii wciąż dominującym procesem, dzięki któremu powstają gotowe dania, jest obróbka cieplna. Niezależnie, czy będzie to gotowanie, zapiekanie, pieczenie czy smażenie, konieczne jest odpowiednie urządzenie lub ich zestaw, w którym potrawa będzie przy...
Pomimo rozwoju nowoczesnych technologii, pojawienia się smartfonów, aplikacji mobilnych, w gastronomii wciąż dominującym procesem, dzięki któremu powstają gotowe dania, jest obróbka cieplna. Niezależnie, czy będzie to gotowanie, zapiekanie, pieczenie czy smażenie, konieczne jest odpowiednie urządzenie lub ich zestaw, w którym potrawa będzie przygotowywana.
Wielość powyższych procesów i rozbudowane menu w lokalach gastronomicznych sprawiają, że konieczne staje się wyposażenie kuchni w piece, kotły, rożna czy frytownice oraz odpowiednie naczynia do nich, jak garnki czy patelnie. Zajmują one dużo miejsca, dodatkowo ich zakup stanowi poważne obciążenie każdej firmy.
Doskonałym wyjściem z sytuacji są piece konwekcyjno-parowe. Firma Retigo oferuje je w dwóch wersjach: Retigo Blue oraz Retigo Orange.
Obydwie linie prezentują najwyższy poziom techniki, wygody pracy oraz ekonomii. Posiadają nowoczesne sterowniki, doskonale ułatwiające obsługę urządzeń.
Retigo Orange zaprojektowano dla użytkowników, którzy oczekują od pieca konwekcyjno-parowego prostego sterowania i podstawowej ilości funkcji. Ich siłą, oprócz wysokiej funkcjonalności, jest elegancki design i doskonałe parametry pracy.
W odróżnieniu od serii Orange, Retigo Blue to propozycja dla najbardziej wymagających użytkowników. Intuicyjny i trwały panel dotykowe zapewnia błyskawiczny dostęp do wszystkich parametrów pracy i ustawień. Piece Retigo Blue wyposażono w niezwykle potrzebną w gastronomii funkcję automatycznego mycia. Perfekcyjne przygotowanie potraw ułatwiają funkcję Easy Cooking i czteropunktowa sona termiczna.
SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem
Czytaj więcej