Termosy

Gdy działamy w branży gastronomicznej bardzo często pojawia się konieczność przechowywania podgrzanych produktów tak, by nie traciły temperatury. Z pewnością wiedzą o tym firmy cateringowe, ale również inne rodzaje działalności spotykają się z takim wyzwaniem. Samoobsługowa restauracja lub hotelowa restauracja oferująca szwedzkie śniadania, food...

Gdy działamy w branży gastronomicznej bardzo często pojawia się konieczność przechowywania podgrzanych produktów tak, by nie traciły temperatury. Z pewnością wiedzą o tym firmy cateringowe, ale również inne rodzaje działalności spotykają się z takim wyzwaniem. Samoobsługowa restauracja lub hotelowa restauracja oferująca szwedzkie śniadania, food trucki lub punkty gastronomiczne podczas imprez na świeżym powietrzu - dla każdego z tych miejsc termosy gastronomiczne są istotnym elementem, dzięki którym mogą dobrze obsłużyć klientów.

Czym są termosy cateringowe?

Termosy cateringowe, bo tak również możemy je nazywać, służą do utrzymania wysokiej temperatury produktów, które się w nich znajdują, mogą to być płyny lub żywność. Mogą służyć do przewożenia przygotowanych w kuchni potraw w miejsce, gdzie będą one wydane klientowi. Termosy mogą być również wystawione do samodzielnej obsługi przez klienta, np. termosy z kawą lub herbatą. Wykonane ze stali nierdzewnej termosy gastronomiczne utrzymują temperaturę nawet do 8 godzin. Przestrzeń między ściankami wypełniona jest specjalnym materiałem izolującym, a działanie termosu zapewniają również silikonowe uszczelki i/lub, w zależności od modelu, zatrzaski. Do przechowywania lub przewożenia potraw stałych można również wykorzystać specjalne pojemniki termoizolacyjne. Wykonane z materiału o sprężystych właściwościach, są lekkie i łatwe w czyszczeniu.

Termos gastronomiczny, jaki wybrać?

Wybór odpowiedniego sprzętu jest uzależniony od tego, jakie potrzeby ma nasza działalność, ale na pewno zawsze należy wybierać produkty uznanych producentów, takich jak: HENDI, STALGAST, CAMBRO, itp.. Mamy wtedy pewność, że będą one rzeczywiście spełniać swoje funkcje, czyli długo utrzymywać ciepło. STALGAST nie tylko produkuje termosy gastronomiczne ze stali, jak mogłaby wskazywać nazwa marki, ale również pojemniki termoizolacyjne. Dostępne są temosy gastronomiczne o różnej pojemności, od 10 do nawet 35 litrów, będą się sprawdzać do przewożenia dużych ilość potraw lub płynów. Mniejsze pojemności, jedno lub dwulitrowe, są bardziej poręczne i przeznaczone do ciepłych napojów. Można łatwo postawić je na stole, by klient mógł samodzielnie nalać sobie kawy lub herbaty, albo przekazać je obsłudze kelnerskiej, by na bieżąco uzupełniała płyny. Producent umożliwił wybór termosów z kranem lub specjalną pompką do nalewania, lub też bez. Urządzenie wyposażone w część do nalewania na pewno znacznie ułatwi obsługę, zarówno pracownikom, jak i klientom. Trochę inne produkty ma w swej ofercie firma CAMBRO. Wykonane są one z twardego polietylenu, pozwalają na rozmieszczenie żywności na specjalnych półkach. Część termosów została wyposażona w kółka do przewożenia, a do tych które ich nie mają, można osobno dokupić wózek do termosów.

Więcej

Filtruj

na stronę
Wybierz do 3 produktów
Gratuluję wyboru, produkt jest już w Twoim koszyku! Przejdź do koszyka.
Pokazuje 1 - 20 z 120 elementów

Bestsellery z tej kategorii

O naszej firmie

SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem

Czytaj więcej

Nasze referencje

referencje_sokolow_small.jpgreferencje_sokolow_small.jpg

Czytaj więcejocena-sas.png

Newsletter

Zapisz się na newsletter! Bieżące informacje, porady ekspertów oraz informacje o nowościach i promocjach prosto na Twój e-mail.