Nie od dziś wiadomo, że zadowolony klient wraca do lokalu, zaś niezadowolony - jest chodzącą antyreklamą. Aby konsument opuścił nasze progi usatysfakcjonowany, konieczna jest nie tylko miła obsługa i smaczne jedzenie. Potrzebujemy również dobrze wyposażonej kuchni, która pozwoli przygotować jego zamówienie sprawnie i bez zbędnej zwłoki. Dobrej jakości akcesoria kuchenne pozytywnie wpłyną na jakość serwowanych dań i czas ich przygotowania, a w rezultacie na zadowolenie gości i zarobki właściciela.
W tej kategorii znajdą Państwo wszystko, co jest niezbędne do wyposażenia kuchni - zarówno w eleganckiej restauracji z górnej półki, jak i w taniej knajpie, kawiarni czy stołówce pracowniczej. Wszystkie poniższe produkty poddaliśmy starannej selekcji, żeby zachować najwyższą jakość, a jednocześnie umożliwić Państwu wybór z szerokiego wachlarza opcji.
Akcesoria kuchenne - Naczynia
Naczynia to chyba najważniejsze akcesoria kuchenne w każdej działalności gastronomicznej. Złej jakości patelnia czy garnek może łatwo poskutkować przypaleniem dania. W najlepszym razie problem skończy się na przywarciu potrawy do dna naczynia, co zniszczy jej estetykę, a obsłudze lokalu przysporzy niepotrzebnej pracy. Zbyt duży rozmiar naczyń to większe koszty ich mycia, większe straty ciepła przy obróbce żywności oraz marnotrawstwo przestrzeni roboczej w kuchni. Z kolei zbyt małe naczynia mogą pociągnąć za sobą trudności z przygotowaniem odpowiedniej ilości produktów i niezadowolenie klientów zbyt długo oczekujących na swoje zamówienie. Brak pokrywy odpowiedniej do danego garnka czy patelni może znacząco wydłużyć czas gotowania, uniemożliwić osiągnięcie odpowiedniego smaku duszonej potrawy lub zachowanie właściwej intensywności zapachu produktu. Zbyt mała deska do krojenia lub nóż źle dobrany do rodzaju krojonego produktu łatwo zdezorganizują pracę kucharza. Aby pomóc Państwu uniknąć tego rodzaju nieprzyjemności w kuchni Państwa lokalu, oferujemy dużą różnorodność produktów właściwych do każdego typu gastronomii - od malutkiej osiedlowej kawiarenki, po wielką restaurację obsługującą codziennie setki klientów.
Akcesoria kuchenne - Przybory
Stare przysłowie mówi, że nawet Salomon nie naleje z pustego naczynia. Podobnie, nawet światowej sławy mistrz kuchni nie osiągnie właściwego smaku i wyglądu potraw bez odpowiednich akcesoriów. Trudno wyobrazić sobie dobrą restaurację, w której brakuje tarki, łopatki do przewracania smażonych potraw, czy też lejka. Aby usprawnić pracę kucharzy warto również zaopatrzyć się w krajalnice do tych produktów, które w danym lokalu krojone muszą być często. Osobne kategorie poświęciliśmy przyborom do pizzy oraz syfonom i akcesoriom cukierniczym. Ci z Państwa, którzy planują w swoim lokalu serwować włoski specjał lub słodkie wypieki, znajdą w nich z łatwością wszystko, czego może potrzebować szef kuchni.
I wszystko inne, co może być Państwu potrzebne
Znajdą tu Państwo również termometry, zarówno do niskich jak i wysokich temperatur. Ułatwią one przygotowanie lub przechowywanie w optymalnych warunkach Państwa produkty. Ponadto, zachęcamy do zaopatrzenia się w wygodną odzież roboczą dla pracowników, gdyż ich dobre samopoczucie przełoży się na jakość świadczonych przez nich usług.