Fontanna czekoladowa jest obecnie na samym szczycie listy rzeczy na których organizatorom przyjęć. W dzisiejszych czasach fontanny czekoladowe są elementem wystroju sali weselnej, bankietowej i lokali gastronomicznych. O czym zatem powinniśmy pomyśleć wybierając fontannę czekoladową?
Z...
Fontanna czekoladowa jest obecnie na samym szczycie listy rzeczy na których organizatorom przyjęć. W dzisiejszych czasach fontanny czekoladowe są elementem wystroju sali weselnej, bankietowej i lokali gastronomicznych. O czym zatem powinniśmy pomyśleć wybierając fontannę czekoladową?
Zanim wybierzemy fontannę musimy określić dla jak dużej grupy osób musi się ona sprawdzić. Najmniejsze z profesjonalnych urządzeń wystarczają dla grup 40 do 80 osób. Oczywiście dla ilu osób wystarczy w praktyce to już zależy od tego jakim zainteresowaniem nasze fontanny czekoladowe będą się cieszyć wśród gości. A bezpiecznie będzie przyjąć, że już pierwsza odważna osoba korzystająca z fontanny sprawi, że za nią ustawi się kolejka innych chętnych. Dlatego zawsze warto rozważyć zamówienie bardziej wydajnego modelu – przykładowo model fontanny Choco Colombo oferowany jest dla grup od 80 do 120 osób. Oczywiście w razie potrzeby możemy zamówić więcej niż jedną fontannę, ułatwi to gościom życie gdyż nie będą musieli chodzić wszyscy w jedno miejsce sali.
Mimo, iż podstawowym zastosowaniem takiej fontanny jest serwowanie płynnej czekolady, to nie jest to jej jedyne zastosowanie. Dla osób wolących raczej wytrawne niż słodkie potrawy w wielu modelach możliwe jest zastosowanie sosu serowego zamiast czekolady. Warto dać gościom wybór i zaproponować oba rozwiązania (ser i czekolada jednocześnie).
W wersji najbardziej ekonomicznej może się wydawać, że podest do fontanny to niepotrzebny wydatek, bo przecież możemy postawić fontannę na stole. Jednak w praktyce okaże się, że nie jest to najlepszy wybór. Przede wszystkim pamiętajmy, że charakterystyka działania czekoladowej fontanny jest taka, że trudno uniknąć pobrudzenia czekoladą jej otoczenia. Oznacza to, że dość szybko nasz obrus na stole będzie nieestetycznie pobrudzony czekoladą sprawiając, że zamiast przyciągać konsumentów – będzie ich odstraszać. Poza tym podest do fontanny może stanowić wspaniałe podkreślenie estetyki fontanny a przy tym dodatkowo przyciągać wzrok wielobarwnym podświetleniem. Tym bardziej, że w wielu modelach możemy wybierać spośród kilkudziesięciu wariantów kolorystycznych podświetlenia a sterować całością możemy za pomocą przycisku. Co ważne, w zależności od naszych potrzeb oraz dostępnego miejsca możliwy jest wybór zarówno prostych, jednostopniowych podestów z podstawą z mlecznej pleksi o grubości 6mm, jak i najbardziej rozbudowanych, dwustopniowych podświetlanych podwójnych podestów. Bez względu na to którą z opcji wybierzemy, zestaw wyposażony będzie w wewnętrzną listwę zasilającą, dzięki czemu do zasilenia całości wystarczy tylko jeden kabel.
Mimo, iż fontanny czekoladowe to również stosunkowo proste urządzenia, to jest wiele elementów na które powinniśmy zwrócić uwagę wybierając model dla siebie.
Podkategorie:
Filtruj
Ładowanie...
274101
250
230 V
390
210 mm
Fontanny czekoladowe
NIE
Chocolady 5l
Fontanny czekoladowe
274101
250
230 V
390
210 mm
Fontanny czekoladowe
NIE
SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem
Czytaj więcej