Nie ma chyba osoby, która oprze się gofrom. Mogą stanowić zupełnie osobny posiłek, być dodatkiem do czegoś, bądź deserem po obiedzie. Podawane na rozmaite sposoby - z lodami, bitą śmietaną, posypane cukrem pudrem czy polane sosami smakowymi. Wszystko zależy od pomysłu i dostępnych dodatków. Połowę sukcesu stanowi odpowiedni przepis na ciasto ora...
Nie ma chyba osoby, która oprze się gofrom. Mogą stanowić zupełnie osobny posiłek, być dodatkiem do czegoś, bądź deserem po obiedzie. Podawane na rozmaite sposoby - z lodami, bitą śmietaną, posypane cukrem pudrem czy polane sosami smakowymi. Wszystko zależy od pomysłu i dostępnych dodatków. Połowę sukcesu stanowi odpowiedni przepis na ciasto oraz dodanie wspomnianych wyżej dodatków. Druga połowa to kwestia odpowiedniego upieczenia gofrów, do którego potrzebna jest profesjonalna gofrownica przemysłowa.
Oczywiście można próbować pracy z urządzeniem przeznaczonym do zastosowań domowych, jednak takie rozwiązanie nie jest polecane przede wszystkim dlatego, że te urządzenia nie są przystosowane do pracy ciągłej i produkcji dużych ilości gofrów, a przecież umieszczając w menu te przysmaki, nastawiamy się na spore obroty. Ponadto, nawet jeżeli nie liczymy na przygotowywanie wielu sztuk dziennie, musimy pamiętać o konieczności zapewnienia bezpieczeństwa funkcjonowania lokalu, a taką pewność dają jedynie urządzenia specjalistyczne, wyprodukowane z przeznaczeniem dla gastronomii, posiadające odpowiednie atesty i spełniające przepisowe wymagania.
Najbardziej widoczną cechą odróżniającą od siebie te urządzenia, jest kształt płytek, na które nakłada się ciasto. Gofry mogą być prostokątne lub okrągłe, albo też w kształcie serca. W gastronomii jednak najbardziej popularne są klasyczne - prostokątne, które też najwygodniej można i przygotować i zjeść, co zwłaszcza ma znaczenie w przypadku działalności prowadzonej poza budynkiem, gdzie nie przewidziano miejsc siedzących.
W czasie pracy, gofrownica wytwarza duże temperatury, dlatego niezwykle istotne jest, aby posiadała zabezpieczenia przed przegrzaniem. Musi być wyposażona w termostat do regulacji temperatury, a także wyprodukowana z wytrzymałych materiałów, odpornych na długotrwałe działanie wysokiej temperatury. Ponadto, konieczne jest, aby płyty grzewcze pokryte były specjalną powłoką, zapobiegającą przywieraniu ciasta, tak by można bez problemu wyjmować gotowe gofry. Aby produkty były równomiernie opieczone, obie płyty muszą być równe i ściśle do siebie przylegać. Dodatkowo, profesjonalna gofrownica może mieć zamontowaną specjalną, wyjmowalną rynienkę, dzięki której łatwo można pozbyć się nadmiaru ciasta, wypływającego poza obręb płyt grzewczych, co może być szczególnie istotne na początku prowadzenia działalności lub przy zatrudnieniu nowej osoby, kiedy jeszcze precyzyjne odmierzenie odpowiedniej ilości ciasta sprawia trudność.
Nasz sklep internetowy oferuje profesjonalne urządzenia do obróbki żywności, wśród których znajdują się także specjalistyczne gofrownice elektryczne. Proponujemy urządzenia firm Stalgast, Hendi oraz Roller Grill o klasycznym, prostokątnym kształcie, pozwalające na przygotowywanie jednocześnie dwóch gofrów. Wszystkie wykonane są ze stali nierdzewnej i posiadają żeliwne płyty, ponadto wyposażone są w termostat umożliwiający płynną regulację temperatury. Różnią się poborem mocy oraz rozmiarem płyt grzewczych. Oferujemy także urządzenia pokryte specjalną powłoką zapobiegającą przywieraniu. Ponadto, w naszej ofercie znajdują się maszyny wyposażone w rynienkę do łatwego usunięcia nadmiaru ciasta. Natomiast gofrownica Hendi ma także izolowany, bezpieczny uchwyt.
Podkategorie:
Filtruj
Ładowanie...
370193
230 V
470 mm
600 mm
245 mm
OBRÓBKA ŻYWNOŚCI
44kg
370175
230 V
475 mm
285 mm
245 mm
OBRÓBKA ŻYWNOŚCI
21.75kg
370191
230 V
470 mm
600 mm
220 mm
OBRÓBKA ŻYWNOŚCI
31.1kg
370174
230 V
470 mm
285 mm
220 mm
OBRÓBKA ŻYWNOŚCI
15.35kg
370164
Gofrownice
777221
1.6 kW
Elektryczne
Gofrownice
212103
1500 W
Elektryczne
Gofrownice
NIE
777220
1.6 kW
Elektryczne
Gofrownice
772321
2 kW
Elektryczne
Gofrownice
777220
1.6 kW
Elektryczne
Gofrownice
SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem
Czytaj więcej