Grill gastronomiczny to urządzenie pozwalające na łatwe i szybkie przygotowanie wysokiej jakości grillowanych potraw w ilościach, które odpowiadają zapotrzebowaniom lokali gastronomicznych. Nasza firma oferuje urządzenia różnego rodzaju oraz wielkości, które mogą być używane zarówno w dużych zakładach gastronomicznych, przyjmujących codziennie kilkuset klientów, jak i w małych przedsiębiorstwach. Wszystkie nasze urządzenia cechuje wysoka jakość i niezawodność. Każdy oferowany przez nas grill gastronomiczny spełnia wymogi najwyższych standardów europejskich. Urządzenia, które państwu oferujemy, dostępne są w różnych opcjach, zasilane są prądem lub gazem.
Grille gastronomiczne gazowe
Grill gastronomiczny zasilany gazem jest urządzeniem, które świetnie sprawdzi się w kuchniach mających stały dostęp do instalacji gazowej, jak również w przypadku imprez plenerowych, czy cateringowych. Do jego działania nie potrzebna jest instalacja elektryczna, a jedynie przenośna butla wypełniona gazem. W obecnej ofercie posiadamy dwa lekkie i łatwe do przenoszenia modele grilli gazowych, oba produkcji cenionej, polskiej firmy HENDI. Warto pamiętać o tym, że grill gazowy używany w pomieszczaniu zajmie zazwyczaj nieco więcej miejsca, niż grill elektryczny, a także, że jego działanie opiera się na obecności otwartego ognia, dlatego decydując się na zakup takiego urządzenia do lokalu powinniśmy upewnić się, że jest on przystosowany do funkcjonowania wewnątrz urządzeń tego typu.
Grille gastronomiczne elektryczne
Jest to rozwiązanie, które świetnie sprawdzi się w lokalach, które chcą wprowadzić potrawy grillowane do swojego menu, a bądź to nie mają możliwości zainstalowania grilla opalanego węglem, bądź też chcą zapewnić sobie możliwość oferowania świeżo grillowanych dań przez cały rok, również zimą, czy jesienią. Oferowane przez nas grille gastronomiczne zajmują mało miejsca i różnią się między sobą gabarytami, także możliwe jest wybranie modelu, który da się zainstalować praktycznie w każdej kuchni. Do ich funkcjonowania wymagany jest jedynie dostęp do energii elektrycznej. W naszej ofercie znajduje się obecnie około czterdziestu modeli profesjonalnych grilli elektrycznych. To, co różni jeden grill gastronomiczny od drugiego to, poza wielkością i wyglądem, jego moc - większa gwarantuje szybsze grillowanie i pozwala na szybsze dostarczanie gotowych potraw w większych ilościach. Mniejsza moc daje nam z kolei szersze pole do manewrowania tym, jak bardzo soczyste mają być przygotowywane przez nas potrawy.
Jaki grill gastronomiczny wybrać?
To, jaki grill powinieneś wybrać do swojego lokalu, zależy od wielu czynników, takich jak profil lokalu czy jego wielkość. Decyzja jest Twoja, ale żeby ją ułatwić wyposażyliśmy naszą stronę w łatwe w obsłudze narzędzie, które pozwala zestawić ze sobą i porównać parametry różnych modeli grilli. Oferujemy również bardzo atrakcyjne systemy finansowania zakupów.