Ekspresy do kawy są tak rozpowszechnione, że trudno znaleźć biuro czy firmę, w której by ich nie było. W wielu domach także chętnie parzy się kawę z ekspresu. Jest to wygodne, nowoczesne rozwiązanie, które pozwala cieszyć się doskonałym smakiem i aromatem. A idealne do nowoczesnych ekspresów ciśnieniowych ...
Ekspresy do kawy są tak rozpowszechnione, że trudno znaleźć biuro czy firmę, w której by ich nie było. W wielu domach także chętnie parzy się kawę z ekspresu. Jest to wygodne, nowoczesne rozwiązanie, które pozwala cieszyć się doskonałym smakiem i aromatem. A idealne do nowoczesnych ekspresów ciśnieniowych są kawy ziarniste.
Ekspresy ciśnieniowe, które oferują nam teraz producenci, wyposażone są w młynki do kawy, dzięki czemu możemy cieszyć się naparem z idealnie zmielonych ziaren. Dodatkowo możemy mielić kawę, regulując grubość mielenia według swoich własnych upodobań. Kawa ziarnista do ekspresu powinna być dobrej jakości, czyli pochodzić ze starannie wyselekcjonowanych ziaren najlepszego gatunku. Jeśli chcemy delektować się idealnie zaparzonym napojem, stawiajmy na jakość kawy.
Kawa ziarnista do ekspresu to produkt, nad którym warto dłużej się zastanowić, nim wybierze się ten jeden konkretny. Wszystko zależy od tego, czego oczekujemy od idealnie zaparzonej kawy? Jeśli chcemy lekkiego, aromatycznego espresso z delikatną pianką - wybierzemy w takiej sytuacji arabicę, jeśli jednak wolimy mocny napar z wysoką dawką kofeiny i większą ilością pianki, idealna będzie robusta. Istnieją także mieszanki tych dwóch rodzajów kawy, zawierające w sobie wszystko co najlepsze i najbardziej wartościowe w jednej i drugiej. Zawsze warto pamiętać, że nowoczesne, dobrej jakości ekspresy ciśnieniowe potrafią przygotować wspaniały napar z każdej kawy ziarnistej. Trzeba uważać na kawy aromatyzowane, ponieważ składniki użyte do aromatyzowania mogą zaszkodzić naszym ekspresom. Idealna kawa ziarnista do ekspresu, taka jak Novellina Caffe, to doskonały wybór i pewność, że postawiliśmy na właściwy gatunek o najwyższej jakości aromatycznych ziarnach.
Kawa mielona to sposób na wygodne i szybkie sporządzenie filiżanki pobudzającego, aromatycznego napoju. Lecz jej smak i aromat nigdy nie będzie taki sam, jak ten uzyskany z ziaren mocno palonych i mielonych w młynku w ekspresie. Sam zapach mielonych ziaren przywodzi na myśl urocze, romantyczne kafejki w zacisznych uliczkach. To aromat wspomnień, którym możemy rozkoszować się w chwilach odpoczynku od codziennych zajęć. Pamiętajmy, że aromat kawy ulatnia się szybko, dlatego mielenie jej tuż przed spożyciem (jak ma to miejsce w przypadku ekspresów z wbudowanym młynkiem) to doskonały pomysł, żeby wydobyć z ziaren to, co najszlachetniejsze i rozkoszować się jej doskonałością podczas chwili dla siebie. Ponieważ wiele osób nie wyobraża sobie kawy bez dodatku mleka, doskonała będzie ta zaparzona w ekspresie ze spieniaczem do mleka. Bariści zalecają pić świeżo zmieloną kawę właśnie z dodatkiem mleka, ale uwaga - w ilości nie większej niż dwie filiżanki na dzień. Niezależnie jednak od zaleceń a także zalet tego aromatycznego napoju dla naszego zdrowia, większość z nas kieruje się własnymi, indywidualnymi upodobaniami, co do tego, czy lepsza mocna czy słaba, czy słodzić, a jeśli tak, to czym? Indywidualny gust jest najważniejszy, a jeśli do tego dodamy dobrej jakości ziarnistą kawę, przyrządzoną w dobrym ekspresie, mamy idealny napój, który da nam przysłowiowego "kopa" już od samego rana. Kawa ziarnista to dobry i zdrowy początek dnia.
Exclusive Blend
Kawa ziarnista
1 kg
Kawa ziarnista
Excelso
Kawa ziarnista
Italiano
Kawa ziarnista
SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem
Czytaj więcej