Kuchnie gastronomiczne to podstawa każdego lokalu gastronomicznego, restauracji i innych miejsc, gdzie serwowane jest jedzenie. Dlatego powinna być dopasowana do danego lokalu i ilości serwowanych w nim dań. Jeśli planujesz otworzyć niewielki lokal gastronomiczny, dobrym zakupem będzie niewielka profesjonalna kuchnia gastronomiczna, o wysokiej jakości, posiadająca odpowiednie atesty, co zagwarantuje dłuższą żywotność. W naszej ofercie znajdziesz profesjonalne kuchnie gastronomiczne elektryczne i gazowe, zarówna do małych jak i dużych restauracji, od najprostszych modeli do bardziej zaawansowanych.
Na co zwrócić uwagę przy wyborze kuchni gastronomicznej
Wybierając kuchnię gastronomiczną, należy zwrócić uwagę z jakich materiałów została wykonana. Jak zasilana jest kuchnia? Czy ma być to kuchnia gastronomiczna nastawna, czy wolnostojąca, czy ma posiadać piekarnik. Kolejnym elementem jest ilość płyt grzewczych, przy kuchni elektrycznej i palników przy kuchni gazowej. Warto zwrócić uwagę na rozmiary kuchni i miejsce jakim dysponujemy w lokalu.
W naszej ofercie wyróżniamy kuchnie gastronomiczne zasilane gazem i energią elektryczną. Kuchnie gazowe mogą być nastawne lub wolnostojące z różną ilością palników, z półką lub piekarnikiem (elektryczny lub gazowy). Kuchnie gazowe posiadają zabezpieczenia przeciwwypływowe. Drugim proponowanym przez nas rodzajem kuchni gastronomicznych są kuchnie elektryczne. Wyróżniamy nastawne lub wolnostojące z różną ilością płyt grzewczych żeliwnych z zabezpieczeniem przeciwko przegrzaniu. Kuchnie elektryczne mogą posiadać półkę albo piekarnik. Konstrukcja proponowanych kuchni wykonana ze stali nierdzewnej.
Każda oferowana przez nas kuchnia gastronomiczna jest dopuszczona do użytku profesjonalnego, opatrzona jest znakiem CE tzn. bezpieczny i gotowy do użycia.
Zobacz meble nierdzewne, które mogą przydać się w Twoim lokalu gastronomicznym, zaraz obok kuchni.
Praca na kuchni gastronomicznej
Kuchnia gastronomiczna bardzo ułatwia pracę w restauracji czy lokalu. Już po włączeniu urządzenia, możemy przystąpić do przygotowania dania. A dzięki zabezpieczeniom możemy bezpiecznie przygotowywać inne potrawy. Kuchnie są proste w obsłudze i łatwe w czyszczeniu, co jest bardzo ważne w lokalu gastronomicznym. Kuchnia pozwala na szybkie i sprawne podanie dania klientowi, co skraca czas oczekiwania na danie, a klient jest zadowolony. A zadowolony klient powróci.
Kuchnie gastronomiczne, a domowe
Kuchnie gastronomiczne są przeznaczona do pracy w restauracjach, lokalach gastronomicznych, czy stołówkach. Dzięki swojej konstrukcji jest bezpieczna w użyciu i przystosowana do ciągłej pracy. Należy pamiętać że kuchnie domowe, nie są przystosowane do przygotowania na nich wielkich ilości dań w trybie ciągłym. Ciągła eksploatacja kuchni domowych, spowoduje ich awarię. Kuchnia w lokalu powinna spełniać nasze oczekiwania, co do lokalu, wydajności i oszczędności, aby uniknąć ciągłych napraw, co spowoduje przestój pracy i niezadowolenie, a nawet stratę klientów.