Miesiarki

Miesiarki to nowoczesne urządzenia elektryczne, sprawdzające się w każdej piekarni, cukierni, lokalu gastronomicznym lub innym zakładzie, produkującym żywność. Ułatwiają pracę personelu i znacznie skracają czas przygotowania produktów spożywczych, podnosząc wydajność. Wykorzystywane są do miesienia różnego rodzaju ciast, również tych cięższych. ...

Miesiarki to nowoczesne urządzenia elektryczne, sprawdzające się w każdej piekarni, cukierni, lokalu gastronomicznym lub innym zakładzie, produkującym żywność. Ułatwiają pracę personelu i znacznie skracają czas przygotowania produktów spożywczych, podnosząc wydajność. Wykorzystywane są do miesienia różnego rodzaju ciast, również tych cięższych. Nie są urządzeniami nowymi w branży spożywczej, jednak ich jakość i możliwości są coraz większe. Kojarzą się z maszynami o dużej mocy przerobowej, potrzebnymi w produkcji na skalę większą niż domowa.

Co to są miesiarki?

Są urządzeniami łatwymi w obsłudze technicznej, czyszczeniu oraz konserwacji i co ważne, są bezpieczne w eksploatacji, ponieważ posiadają niezbędne zabezpieczenia, kontrolki itp. Maszyna składa się z obudowy, głowicy i dzieży z miesidłem. Silnik zasilany jest elektrycznie. Potrzebne zasilane zależy od rodzaju urządzenia – 230 V lub 400 V. Pojemność naczynia pozwala jednorazowo przygotować dużą ilość ciasta, znacznie ułatwiając pracę i skracając proces technologiczny żywności. Elementy naczynia, stykające się z żywnością są wykonane z wysokiej jakości materiałów, bezpiecznych dla zdrowia ludzi. Urządzenie wbrew pozorom nie zajmuje dużo miejsca i z łatwością można je przemieścić, gdyż posiada wygodne kółka.

Jaką miesiarkę wybrać?

Urządzenia, o których mowa różnią się między sobą parametrami, np. miesiarka spiralna o mocy 750 W, o pojemności 20 l może jednorazowo wyrobić aż 17 kg ciasta, a jej wymiary to zaledwie 630 mm x 400 mm x 700 mm, gdzie średnica dzieży to 360 mm, a wysokość 210 mm. Kształt miesidła w każdym przypadku zapewnia idealnie gładkie ciasto, odpowiednio napowietrzone, z doskonale połączonymi składnikami, dzięki czemu w efekcie otrzymujemy w krótkim czasie ciasto na pulchny i smaczny chleb lub bułki, albo na delikatne pierogi lub różnego rodzaju kluski czy też pyszną, chrupiącą pizzę. Możliwe więc jest odejście od ręcznego wyrobu ciast, dodajmy - jakże trudnego i czasochłonnego. Jednocześnie warto podkreślić, że osoby korzystające z tych robotów chwalą je sobie i określają jako niezbędne w wyposażeniu nowoczesnej restauracji, piekarni, cukierni, firmy cateringowej. Trudno sobie wyobrazić zakład gastronomiczny, przygotowujący dania obiadowe np. dla placówek oświatowych, szpitali, sanatoriów, zakładów opieki społecznej – bez takiej wygodnej maszyny. Warto zaznaczyć, że obudowa miesiarki wykonana jest ze stali lakierowanej na biało, a elementy mieszające – ze stali nierdzewnej. Niewielkie gabaryty, sprawiają, że omawiana rzecz pasuje praktycznie do każdego pomieszczenia. Stonowana kolorystyka miesiarki również nie jest bez znaczenia.

Zapoznaj się z ofertą

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów piekarni, cukierni lub restauracji, warto zapoznać się z ofertą miesiarek na naszej stronie internetowej, gdzie znajdziecie Państwo szczegółowe opisy produktów. Do kategorii miesiarek należą również miksery spiralne, o nieco mniejszych gabarytach, ale równie przydatne w produkcji żywności. W ofercie mamy więc miksery spiralne (Stalgast) oraz miesiarkę spiralną (Hendi). Informacje zamieszczone na stronie internetowej skierowane są przede wszystkim do firm produkujących żywność, takich jak wspomniane już piekarnie, cukiernie, restauracje, zakłady cateringowe, przygotowujące jednorazowo duże ilości produktów spożywczych.

Więcej

Filtruj

Producent
Rozwiń filtry
Moc urządzenia
Rozwiń filtry
Wybierz do 3 produktów
Gratuluję wyboru, produkt jest już w Twoim koszyku! Przejdź do koszyka.
Pokazuje 1 - 3 z 3 elementów

O naszej firmie

SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem

Czytaj więcej

Targi SAS 2017

Newsletter

Zapisz się na newsletter ! Spersonalizowane porady ekspertów oraz informacje o nowościach i promocjach prosto na Twój e-mail.

Wybierz kategorie które Cię interesują