Praca w restauracji wiąże się z dużą ilością obowiązków oraz ogromną odpowiedzialnością. Głównie to, co przygotuje kucharz, wpływa na decyzję gości o powrocie do lokalu. Smak ma w restauracji największe znaczenie. Liczy się także estetyka dania. O te dwa aspekty dobry kucharz potrafi zadbać. Jednak nie wszystko jest w jego rękach. Nie będzie pra...
Praca w restauracji wiąże się z dużą ilością obowiązków oraz ogromną odpowiedzialnością. Głównie to, co przygotuje kucharz, wpływa na decyzję gości o powrocie do lokalu. Smak ma w restauracji największe znaczenie. Liczy się także estetyka dania. O te dwa aspekty dobry kucharz potrafi zadbać. Jednak nie wszystko jest w jego rękach. Nie będzie pracował dobrze bez wysokiej jakości narzędzi. Jeśli jesteśmy właścicielami restauracji, to zadbajmy nie tylko o odpowiednich ludzi, ale także o właściwe przedmioty. Zwróćmy szczególną uwagę na nóż do mięsa surowego.
Jest wiele rodzajów noży do mięsa. Warto zadbać o to, żeby nasi kucharze mieli dostęp do wielu z nich, co ułatwi im pracę. Istnieją noże do oddzielania kości, do filetowania, a nawet specjalne noże do kebaba. Wszystko zależy więc od tego, jaki rodzaj lokalu gastronomicznego prowadzimy. Dobrej jakości nóż do filetowania to niezbędny przedmiot w kuchni lokalu specjalizującego się w daniach rybnych. Jeśli natomiast nasza restauracja serwuje mięsne potrawy, to niezbędny będzie nóż do trybowania. Poradzi sobie z włóknistą strukturą produktu i oddzieli kość od mięsa. Zwróćmy uwagę na to, że innych noży użyjemy do mięs surowych, a innych do gotowanych i smażonych. Przy mięsach surowych nóż nie powinien mieć ząbków, dzięki temu unikniemy nieestetycznego poszarpania produktu.
Warto zapytać kucharza o to, jakimi nożami pracuje mu się najlepiej. Jego opinia będzie bardzo cenna i pomoże w podjęciu właściwych decyzji.
Noże do mięsa surowego powinny spełniać kilka podstawowych warunków, żeby można je było określić mianem wysokiej jakości narzędzia. Przede wszystkim nóż powinien być ostry. Pozwala to na przyspieszenie pracy, a poza tym jest - wbrew pozorom - bezpieczniejsze od operowania tępym narzędziem. Dobre noże do mięsa będą zaprojektowane w taki sposób, żeby dobrze leżały nam w dłoni. Kolejna ważna cecha to trwałość. To, co kupujemy do naszej restauracji powinno być wykonane z wysokiej jakości materiałów. Będziemy wtedy pewni, że produkty posłużą kucharzom wiele lat.
Filtruj
Ładowanie...
284311
Noże do surowego mięsa
283121
Noże do surowego mięsa
283114
Noże do surowego mięsa
284251
260 mm
Noże do surowego mięsa
283201
210 mm
Noże do surowego mięsa
R07000P292141
375 mm
268 g
Noże do surowego mięsa
R07000P097192
380 mm
266 g
Noże do ryb
R07000P092196
457 mm
285 g
Noże do surowego mięsa
842720
385
2.5 mm
Noże do surowego mięsa
NIE
842621
320
2.5 mm
Noże do surowego mięsa
NIE
842423
290
2.5 mm
Noże do surowego mięsa
NIE
842928
490
1.7 mm
Noże do surowego mięsa
NIE
842522
300
0.9 mm
Noże do surowego mięsa
NIE
291150
150 mm
Noże do surowego mięsa
209160
160 mm
Noże do surowego mięsa
209159
155 mm
Noże do surowego mięsa
208160
160 mm
Noże do surowego mięsa
207160
155 mm
Noże do surowego mięsa
203209
195 mm
Noże do surowego mięsa
203180
170 mm
Noże do surowego mięsa
203139
130 mm
Noże do surowego mięsa
201220
230 mm
Noże do surowego mięsa
201180
180 mm
Noże do surowego mięsa
285081
90 mm
Noże do surowego mięsa
282151
150 mm
Noże do surowego mięsa
842423
290
2.5 mm
Noże do surowego mięsa
NIE
283101
200 mm
Noże do surowego mięsa
842720
385
2.5 mm
Noże do surowego mięsa
NIE
283105
Noże do surowego mięsa
281251
250 mm
Noże do surowego mięsa
SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem
Czytaj więcej