Jak wiadomo, praca w gastronomii na dużą skalę jest ciężka i czasochłonna. Przygotowywanie posiłków dla większej liczby osób wymaga bezustannego wysiłku. Dlatego producenci urządzeń usprawniających dużą gastronomię wychodzą naprzeciw potrzebom i wymaganiom klientów, oferując wyjątkowe i bardzo wydajne obieraczki do warzyw twardych. Przekonaj się, że obieraczki gastronomiczne to urządzenia niezbędne, jeśli prowadzisz działalność na większą skalę.
Dlaczego warto zaopatrzyć się w obieraczki gastronomiczne?
Każdy z nas ceni sobie swój czas, którego nie warto tracić na czynności zajmujące więcej, niż to konieczne. Z myślą o osobach prowadzących dużą gastronomię powstały obieraczki do warzyw. Są one niezastąpione, jeśli chcesz usprawnić i przyśpieszyć swoją pracę. Bez względu na to, czy działalność dotyczy baru mlecznego, czy stołówki szkolnej, gdzie jak wiadomo wydaje się dużo posiłków na raz, czy też eleganckiej restauracji, organizującej wesela i inne przyjęcia okolicznościowe, obieraczki znacznie usprawnią pracę w kuchni i pomogą zaoszczędzić czas. Warzywa jak ziemniaki, buraki, czy marchew mogą teraz być sprawnie i szybko obierane, co pozwoli na lepszą organizację pracy.
Z czego składają się i jak działają obieraczki gastronomiczne?
Obieraczki do warzyw wykonane są ze stali nierdzewnej. Wewnątrz zbudowane z materiału o właściwościach ściernych (korund), ma się więc pewność, że warzywa zostaną sprawnie i dokładnie obrane. Obieraczki wyposażone są w wizjer, a niektóre zostały tak skonstruowane, że można montować je do podłogi. Nie zużywają dużych ilości wody, a ich praca jest bardzo sprawna i cicha. Obieraczki są zasilane elektrycznie. Wszystkie materiały, z jakich je zrobiono, są przyjazne dla zdrowia i bardzo wytrzymałe, co pozwala długo cieszyć się sprawnym urządzeniem. Posiadają również masywny, wymienny dysk, timer i wyłącznik bezpieczeństwa. Są bardzo łatwe w utrzymaniu w czystości i usuwaniu pozostałości po obieranych warzywach. W zależności od pojemności do obieraczki, jednorazowo można włożyć 6 lub 12 kg ziemniaków lub innych warzyw korzeniowych, a czas ich obierania zależy również od jakości produktów. Tarcze i segmenty ścierne pozwalają na bardzo dokładne obranie warzyw, nie kalecząc ich i nie obcinając więcej, niż to konieczne. Dostępne są również separatory obierzyn.
Nowoczesność w służbie Twojej kuchni
Jeżeli decydujesz się na działalność, jaką jest lokal gastronomiczny, urządzenie jakim jest obieraczka do warzyw to zakup, jaki należy rozważyć, ponieważ znacznie usprawni pracę, a jego precyzyjne działanie pozwoli cieszyć się przygotowywaniem idealnych posiłków. Obieraczki do warzyw to doskonały pomysł do wszystkich lokali, w których przygotowuje się większą ilość jedzenia, czyli do barów mlecznych, restauracji, stołówek czy nawet pizzerii.