Odzież robocza

Każda restauracja powinna być odpowiednio wyposażona, jeśli chcemy, żeby pracownicy dobrze wypełniali swoje obowiązki, a goście czuli się u nas jak w domu. Na wyposażenie składa się to, co widoczne gołym okiem na sali, a także to, co w kuchni. Nie można zapomnieć, że istotną częścią wyposażenia jest odzież gastronomiczna.

Jaką odzież gastronomic...

Każda restauracja powinna być odpowiednio wyposażona, jeśli chcemy, żeby pracownicy dobrze wypełniali swoje obowiązki, a goście czuli się u nas jak w domu. Na wyposażenie składa się to, co widoczne gołym okiem na sali, a także to, co w kuchni. Nie można zapomnieć, że istotną częścią wyposażenia jest odzież gastronomiczna.

Jaką odzież gastronomiczną wybrać do lokalu?

Z pewnością szukając odpowiedniej odzieży tego typu trzeba zwrócić uwagę na kilka kwestii. Należą do nich:

  • rodzaj tkaniny
  • jakość wykonania
  • cena
  • estetyka

Rodzaj tkaniny jest kluczowy ze względu na przepuszczalność powietrza. To szczególnie ważne w kuchni, w której zawsze jest gorąco. Odpowiedni typ materiału zwiększy komfort pracy kucharzy. Wysoka jakość wykonania to także pierwszorzędna cecha, którą powinna posiadać odzież gastronomiczna. Zyskasz dzięki niej pewność, że stroje posłużą pracownikom na dłużej. Jeśli chodzi o cenę, to nie musi ona być wysoka. W poniższej kategorii znajdują się produkty, które są nie tylko bardzo dobre jakościowo, ale także w atrakcyjnych cenach. Estetyka to kolejny punkt z zamieszczonej powyżej listy, na który trzeba zwrócić uwagę. Wygląd pracowników tworzy wizerunek lokalu. Zdarza się, że zadowolony z potrawy gość chce podziękować kucharzowi. Pracownik ten, mimo że większość czasu spędza poza salą, to jednak w niektórych sytuacjach ma bezpośredni kontakt z klientami. Musi więc wyglądać schludnie. Kelner także ma w obowiązku prezentować się nienagannie. To on ma z gościem pierwszy (czasem jedyny) kontakt. Jego wizerunek powinien być spójny z wizerunkiem lokalu, co jest możliwe dzięki wybraniu odpowiedniego stroju. Warto zadbać o każdy szczegół odzieży, którą ma na sobie kelner, ponieważ ma ona wpływ na odbiór restauracji przez gości. Pełniąca te obowiązki osoba musi wyglądać nienagannie. Schludny strój kelnera to coś, na co większość gości zwraca uwagę.

Elementy odzieży roboczej

Odzieżą roboczą niezbędną w lokalu są:

  • czapki kucharskie
  • fartuchy
  • spodnie kucharskie
  • zapaski

Wszystkie te przedmioty znajdziesz poniżej. Warto zapoznać się z ofertą, ponieważ zyskasz dobre produkty w atrakcyjnych cenach. Jeśli chodzi o czapki, to można wybrać te z siatką, czapki budyniówki oraz kucharskie. Przy wybieraniu tego elementu stroju zwróć uwagę, czy produkt pochłania wilgoć i jest wykonany z materiału, który oddycha. Świetnie sprawdzi się czapka LE GRAND CHEF. Kupienie zestawu to świetna okazja cenowa. Czapka z siatką świetnie sprawdzi się dla osób, które mają długie włosy. Należy dbać o higienę i bezpieczeństwo pracy. Dzięki takiej siatce zyskasz pewność, że do potrawy nie dostanie się żaden włos. Nawet najlepsze danie może zostanie zniszczone przez takie niedopatrzenie. Wybierając spodnie kucharskie, należy zwrócić uwagę na kwestię wygody i estetyki. Dobrze, żeby ten element stroju miał w składzie domieszkę bawełny. Ta tkanina ma wysoką higroskopijność, co w kuchni, w której często mamy do czynienia z parą, jest szczególnie ważne. Wybierając zapaski kelnerskie, zdecydujmy się na takie, które będą prezentować się elegancko, schludnie oraz takie, w których kelner będzie wyglądał profesjonalnie. Zależnie od rodzaju naszego lokalu możemy wybrać różne kolory. Ponadto, istotna w zapaskach jest kieszonka. Ułatwi pracę kelnera.

Więcej

Filtruj

Producent
Rozwiń filtry
Szerokość
Rozwiń filtry
Wysokość
Rozwiń filtry
na stronę
Wybierz do 3 produktów
Gratuluję wyboru, produkt jest już w Twoim koszyku! Przejdź do koszyka.
Pokazuje 1 - 20 z 36 elementów

Bestsellery z tej kategorii

O naszej firmie

SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem

Czytaj więcej

Pracownicy SAS i nasi dostawcy, bo siła tkwi w dobrej współpracy

Newsletter

Zapisz się na newsletter ! Spersonalizowane porady ekspertów oraz informacje o nowościach i promocjach prosto na Twój e-mail.

Wybierz kategorie które Cię interesują