Pakowarka próżniowa to urządzenie wręcz niezastąpione w przemyśle spożywczym. Ma na celu zapakowanie żywności w taki sposób, by można było przedłużyć jego termin ważności. Pakowarka jest maszyną wysysającą powietrze z opakowania foliowego. Zaraz po wyssaniu powietrza, brzeg worka jest szczelnie zgrzewany. W zależności od rodzaju pakowarki, żywno...
Pakowarka próżniowa to urządzenie wręcz niezastąpione w przemyśle spożywczym. Ma na celu zapakowanie żywności w taki sposób, by można było przedłużyć jego termin ważności. Pakowarka jest maszyną wysysającą powietrze z opakowania foliowego. Zaraz po wyssaniu powietrza, brzeg worka jest szczelnie zgrzewany. W zależności od rodzaju pakowarki, żywność umieszczana jest w urządzeniu z opakowaniem lub tylko sam brzeg worka.
Pakowarka komorowa zamyka w opakowaniu foliowym produkt, który umieszcza się wraz z workiem w komorze urządzenia. Posiada hermetyczną pokrywę oraz pompę próżniową umieszczoną w urządzeniu. Po zamknięciu pakowarki, rozpoczyna się proces odsysania powietrza i zamykania opakowania foliowego przy pomocy zgrzania brzegu worka. Pakowarka działa na zasadzie wytworzenia próżni we wnętrzu komory sprzętu i automatycznie po usunięciu powietrza, zgrzewa folię. Tego rodzaju sprzęt otwiera się samoczynnie zaraz po zakończeniu pracy. Bez wątpienia jest to urządzenie, które doskonale sprawdzi się wszędzie tam, gdzie jest żywność, wymagająca odpowiedniego zapakowania i właściwej wygody stosowania. Zatem zalecane miejsce, w którym pakowarki próżniowe komorowe doskonale się sprawdzą, to restauracje, duże i małe sklepy, hurtownie spożywcze, domy weselne, zakłady produkujące żywność i wiele innych miejsc. Jest to urządzenie łatwe w obsłudze, jednak z powodu dużych rozmiarów nie zawsze odpowiednie dla małych gastronomii, typu budka z daniami typu fast food. Wielkość owych urządzeń jest bardzo różna. Zwykle są to dość spore sprzęty stawiane na stołach czy bardzo duże na kółkach. Zdarzają się też bardzo małe pakowarki próżniowe komorowe, jednak dość rzadko, ponieważ w małych firmach wykorzystywane są bezkomorowe. Bardzo często wykorzystują je zakłady produkcyjne np. masarnie, wędzarnie czy mleczarnie. W przypadku tak dużych firm, jest to o wiele prostsze i szybsze zamknięcie żywności.
Pakowarka listwowa – zwana również z zewnętrznym ssaniem czyli bezkomorowa. To bardzo proste i łatwe w obsłudze urządzenie. Jest bardzo mała, ponieważ jej rozmiar sięga od 20 do 55 cm. Tego rodzaju sprzęt nie posiada komory próżniowej. Koniec worka, w którym ma być zamknięta żywność wkłada się w listwę pakowarki próżniowej i sama listwa wysysa powietrze, po czym zgrzewa worek. Jest ona zalecana dla małych gastronomii, ponieważ jest zdecydowanie mniej wymagająca, w rozmiarach mniejsza i bardzo łatwa w użytkowaniu. Bardzo często wykorzystywane są również w małych sklepach.
Pakowanie żywności we właściwy sposób jest szalenie ważne, dlatego odpowiedniej jakości pakowarki próżniowe są doskonałym rozwiązaniem. Są one łatwe w użyciu a żywność tak zabezpieczona automatycznie ma przedłużony termin ważności, ponieważ wyssanie z opakowania powietrza i zgrzanie brzegu powoduje, że jedzenie wolniej się psuje. W każdej restauracji czy sklepie jest żywność, która wymaga odpowiedniego przechowania, ale wcześniej odpowiedniego zapakowania. W tym celu są właśnie wykorzystywane pakowarki próżniowe, które z powodzeniem może stosować każdy sklep, bar czy restauracja.
Filtruj
Ładowanie...
1140630
Pakowarki próżniowe
975268
0.37 kW
Elektryczne
Pakowarki próżniowe
TAK
691310
0.63 kW
Elektryczne
Pakowarki próżniowe
TAK
691303
Pakowarki próżniowe
691301
205 mm
483 mm
198 mm
Pakowarki próżniowe
691302
300 mm
386 mm
110 mm
Pakowarki próżniowe
5140225
Pakowarki próżniowe
5140215
Pakowarki próżniowe
1150001
Pakowarki próżniowe
1141050
Pakowarki próżniowe
1141030
Pakowarki próżniowe
1140955
Pakowarki próżniowe
1140945
Pakowarki próżniowe
1140935
Pakowarki próżniowe
1140893
Pakowarki próżniowe
1140887
Pakowarki próżniowe
1140881
Pakowarki próżniowe
1140845
Pakowarki próżniowe
1140817
Pakowarki próżniowe
1140835
Pakowarki próżniowe
SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem
Czytaj więcejZapisz się na newsletter ! Spersonalizowane porady ekspertów oraz informacje o nowościach i promocjach prosto na Twój e-mail.
Wybierz kategorie które Cię interesują