Syfony gastronomiczne to urządzenia w kształcie butli. Działają dzięki wytworzonemu ciśnieniu. Pozwalają na przygotowanie bitej śmietany. Służą jednak nie tylko do tego. Możemy z ich pomocą stworzyć musującą wodę. Pomogą nam także w tworzeniu sosów, musów, kremów czy napojów smakowych. Wszystko zależy od naszej wyobraźni. Pamiętać musimy tylko o...
Syfony gastronomiczne to urządzenia w kształcie butli. Działają dzięki wytworzonemu ciśnieniu. Pozwalają na przygotowanie bitej śmietany. Służą jednak nie tylko do tego. Możemy z ich pomocą stworzyć musującą wodę. Pomogą nam także w tworzeniu sosów, musów, kremów czy napojów smakowych. Wszystko zależy od naszej wyobraźni. Pamiętać musimy tylko o tym, że nie możemy stosować produktów, które są nierozpuszczalne.
Warto zwrócić uwagę na konieczność dokupienia nabojów do syfonów, które potrzebne są do odpowiedniego działania przedmiotu.
Używać tego przedmiotu możemy w kuchni naszej restauracji, ale nie tylko. Dzięki temu, że jest to produkt mały i dość lekki, mamy możliwość zaprezentowania gościom jego działania. Podanie lodów z bitą śmietaną nie musi ograniczać się do przygotowania ich w kuchni. Z pewnością bardziej efektowne będzie, jeśli nałożone gałki lodów ozdobimy bitą śmietaną z syfonu przy gościach. To samo możemy zrobić z kawą mrożoną, którą zakończymy przygotowywać przy klientach restauracji.
Również nalanie wody gazowanej nie będzie tak spektakularne, jak przygotowanie jej w syfonie i dodanie do niej kawałka cytryny i liści mięty. Woda z syfonu kojarzyć się może niektórym gościom z dzieciństwem, kiedy to popularne były na ulicach saturatory. Syfon jest mniejszym odpowiednikiem tego znanego w czasach PRL urządzenia.
Choć syfony kojarzą się głównie z przygotowywaniem wody i bitej śmietany, to ich zastosowanie może być szersze. Dają nam one szansę na stworzenie dań kuchni molekularnej. Możemy z ich pomocą stworzyć pyszną piankę, na przykład z sezonowych owoców. Ozdobimy nią w niezwykle estetyczny sposób wiele deserów czekoladowych. Zależnie od pomysłu możemy stworzyć lekką piankę lub mus o konsystencji żelu, co możliwe stanie się dzięki dodaniu agaru.
Urządzenie tego typu sprawdzi się bez wątpienia w każdej restauracji, cukierni czy lodziarni. Wielość zastosowań sprawi, że produkt ten ułatwi działanie wielu punktów gastronomicznych. Może on być schowany na zapleczu, ale może także zdobić bar. Wystarczy, że dokupimy dobrej jakości stojak do syfonów. Stabilny produkt tego typu wygląda ciekawie, ale także ułatwia pracę z syfonem.
Warto zaskoczyć swoich gości nowoczesnymi rozwiązaniami i zaproponować im dania, do których wykorzystamy syfon. Z pewnością takie rozwiązanie ich zaskoczy i zapamiętają wizytę u nas na długo. Obsługa tego urządzenia nie jest niczym trudnym, dlatego warto zainwestować w taki produkt. Ceny syfonów nie są wysokie, a samo urządzenie urozmaici ofertę naszego lokalu.
Filtruj
Ładowanie...
500505
Syfony
500150
Syfony
500125
Syfony
975862
0,5 l
Syfony
NIE
975879
0,5 l
Syfony
NIE
975886
0,5 l
Syfony
NIE
975855
0,5 l
Syfony
NIE
975893
0,5 l
Syfony
NIE
500500
1 l
Syfony
586907
Syfony
588024
1 l
Syfony
NIE
588017
0.5 l
Syfony
NIE
588376
1 l
Syfony
NIE
588369
0.5 l
Syfony
NIE
500010
Syfony
500305
0.5 l
Syfony
500210
1 l
Syfony
500205
0.5 l
Syfony
500410
1 l
Syfony
500101
1 l
Syfony
500051
0.5 l
Syfony
500010
Syfony
586907
Syfony
588208
Syfony
500500
1 l
Syfony
500003
Syfony
SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem
Czytaj więcej