Decydując się na prowadzenie lokalu gastronomicznego powinniśmy zadbać nie tylko o wystrój miejsca i ciekawą kartą dań, ale także o odpowiednie wyposażenie kuchni. Podstawę każdej restauracji stanowią wszakże kompetentni pracownicy, którzy potrzebują odpowiedniego sprzętu, by w całości wykorzystać swój kulinarny potencjał. W żadnej kuchni nie może zabraknąć garnków gastronomicznych, bez których przyrządzenie wielu potraw jest rzeczą niemożliwą.
Garnki gastronomiczne - rodzaje
Garnki gastronomiczne swoją budową dopasowane są do przygotowania konkretnych rodzajów dań. W emaliowanym garnku do zup i sosów firmy Hendi szybko podgrzejemy daną potrawę. Naczynie przyozdobi też z pewnością niejeden szwedzki stół. Jeżeli stawiamy na kuchnię śródziemnomorską, to warto wiedzieć, że mule możemy przyrządzić w specjalnie do tego przeznaczonym naczyniu. Na rynku istnieją również profesjonalne garnki gastronomiczne do ryb. W ofercie Stalgast w komplecie z garnkiem dostaniemy również ruszt na rybę. Niezwykle komfortowym i przyspieszającym proces gotowania jest także wkład do gotowania pierogów, kopytek i makaronów.
Hendi do przygotowania swoich kolekcji używa konstrukcji dna typu "sandwich", która stanowi połączenie magnetycznych właściwości stali nierdzewnej i właściwości aluminium w zakresie rozprowadzania ciepła. Warto zainwestować w tę nowinkę technologiczną.
Jeżeli poszukujemy rondli, to z uwagą prześledźmy całą naszą ofertę naczyń kuchennych, gdyż możemy zaoferować bardzo szeroki wybór tego rodzaju wyposażenia kuchni.
Pojemność garnków
Garnki gastronomiczne cechują się bardzo dużym zakresem pojemności. Wśród naszych produktów można znaleźć zarówno małej wielkości produkty wystarczające do przygotowania potrawy dla kilku osób, jak i wielkie naczynia, które sprawdzą się przy organizacji dużych imprez w restauracji. Stalgast przygotował garnki o pojemności nawet 62,8 l i średnicy 500 mm.
Podstawowe garnki gastronomiczne w każdym lokalu
Jak już wspomniano powyżej, ilość, rodzaje i pojemność oferowanych obecnie garnków gastronomicznych jest nieograniczona. W wyposażeniu kuchni w lokalu gastronomicznym powinny znaleźć się przede wszystkim naczynia o różnej pojemności. Z pewnością opłacalnym jest zakup przynajmniej jednego z największych naczyń. To od oferowanego przez nas menu zależy także czy będziemy potrzebować większą ilość naczyń do przygotowania mięs, ryb czy makaronów. Na pewno warto zakupić choć jeden garnek każdego rodzaju, by umożliwić kucharzowi rozwój i kreatywne urozmaicanie karty dań.
Sukces idzie w parze z jakością
Na jakość restauracji przekłada się jakość oferowanych dań, która pozostaje w ścisłym związku z jakością naczyń kuchennych. Nie od dziś wiadomo, że garnek wykonany ze słabego gatunkowo materiału może wpływać negatywnie na smak potraw, a nawet zaszkodzić zdrowiu. Dlatego warto postawić na sprawdzonych producentów, którzy mogą poszczycić się uznaniem na rynku akcesoriów gastronomicznych. Decydując się na zakupy na naszej stronie można być pewnym spełnienia najwyższych standardów sanitarnych. Ponadto wytwórcy, z którymi współpracujemy cały czas się rozwijają, więc i nasza oferta nie pozostaje niezmienna. Dbamy o pojawianie się nowinek technologicznych, dzięki którym nasi klienci mogą pozostawiać w czołówce najlepszych lokali gastronomicznych.