WYPOSAŻENIE GASTRONOMII

Wyposażenie gastronomii obejmuje kompletną ofertę dla profesjonalnej gastronomii. Oferta dostępna on-line jest stale rozbudowywana, ale prawdopodobnie nigdy nie obejmie całej oferty firmy w tym zakresie. Ze sprzedaży internetowej wyłączone są m.in. urządzenia i produkty konfigurowane pod zamówienie Klienta. Zachęcamy do kontaktu z naszymi doradc...

Wyposażenie gastronomii obejmuje kompletną ofertę dla profesjonalnej gastronomii. Oferta dostępna on-line jest stale rozbudowywana, ale prawdopodobnie nigdy nie obejmie całej oferty firmy w tym zakresie. Ze sprzedaży internetowej wyłączone są m.in. urządzenia i produkty konfigurowane pod zamówienie Klienta. Zachęcamy do kontaktu z naszymi doradcami. Kompleksowe wdrożenia realizowane są najczęściej na podstawie indywidualnej oferty.

Jakie powinno być wyposażenie gastronomii?


Chyba każdy zgodzi się z tym, że kuchnia odgrywa niezwykle ważną rolę w życiu codziennym. W mieszkaniach czy domach jest miejscem spotkań ze ze znajomymi i rodziną, rozmów, gotowania i radosnego, wspólnego konsumowania potraw. Ogólnie rzecz biorąc, można śmiało rzec, że kuchnia jest sercem całego domu. Nie można też zapomnieć o jej funkcji w restauracjach, barach, na stołówkach i innych placówkach, w których sprzedaje się żywność, a także firm produkujących żywność. To właśnie tam można znaleźć te najbardziej nowoczesne kuchnie wraz z całym niezbędnym wyposażeniem. Istnieje wiele rodzajów kuchni, a wybór zależy po prostu od indywidualnego gustu i upodobań. Może być mała, albo duża, szeroka, wąska, przeszklona, nowoczesna, tradycyjna, kolorowa, bądź w bardziej stonowanych odcieniach. Powinno się jednak pamiętać, że pod żadnym pozorem nie powinna być zbyt ciemna. Kuchnie restauracyjne z niewystarczającą ilością światła nie wzbudzają zaufania z tego powodu, że kucharze mogą często czegoś nie zauważyć, użyć innej przyprawy niż powinni i wiele innych. Oprócz dobrego naświetlenia, pomieszczenie to musi być dobrze wyposażone.

Wyposażenie gastronomii - co może znajdować się w kuchni?

Wyposażenie wszelkich barów, restauracji, pizzerii, stołówek, sklepów oraz reszty placówek, w których można zaopatrzyć się w żywność, musi być całkowite i przede wszystkim w dobrej jakości. Nie można uznawać w tym przypadku metody "im taniej tym lepiej", ponieważ wówczas taka restauracja czy bar nie ma prawa bytu. Oczywiście specjalistyczne wyposażenie gastronomii nie jest zarezerwowane tylko i wyłącznie dla wielkich przedsiębiorstw. Mogą z nich korzystać także ci, którzy dopiero planują rozpoczęcie biznesu, albo ci, którzy chcą uzupełnić swoją działalność stawiając na jej całkowitą uniwersalność i innowacyjność. Dodatkowo, wyposażenie gastronomii może "wpaść" również w ręce kogoś, kto zupełnie nie jest w żaden sposób powiązany z działalnością kulinarną(czyli do tak zwanych "zwykłych konsumentów"), a bardzo chce stosować w swojej kuchni profesjonalne sprzęty gastronomiczne oraz inne wysokiej jakości akcesoriów.

Asortyment restauracji - co powinno się tam znajdować?

Asortyment każdej restauracji, baru, stołówki i tego typu miejsc musi posiadać różnorodne zaawansowane urządzenia o specjalistycznych zastosowaniach. Za przykład mogą posłużyć sprzęty takie jak: piec do pizzy, gyros elektryczny, gofrownica, krajalnica, mikrofalówka, frytkownica, sokowirówka, blender, ale także wiele innych, drobnych elementów i akcesoriów , które wcale nie są mniej ważne. Należą do nich: naczynia, garnki, patelnie, sztućce, talerze i inne zastawy obiadowe, łyżki do smażenia na patelni, dzbanki, miarki, waga kuchenna i wiele, wiele innych.

Być na bieżąco... czyli kluczowy cel każdej restauracji

Każda placówka oferująca żywność musi wciąż obserwować i kontrolować rynek i nowoczesne trendy w branży kulinarnej. Tylko to sprawi, że firma będzie się mogła dobrze i szybko rozwijać, co gwarantuje sukces. Oczywiście dodatkowo, każdy kucharz czy inny pracownik jest zobowiązany uczestniczyć we wszelkich kursach i szkoleniach, które dotyczą obsługi wysoce wyspecjalizowanych sprzętów gastronomicznych. Często nie są to urządzenia łatwe do zrozumienia i poprawnego używania, a niewiedza w tej kwestii może prowadzić do pogorszenia smaku potrawy, nie mówiąc już o katastrofalnych w skutkach wypadków, takie jak porażenie prądem czy skaleczenie.

Więcej

Filtruj

Średnica noża
Rozwiń filtry
Max grubość krojonych plastrów
Rozwiń filtry
Sposób cięcia
Rozwiń filtry
Moc urządzenia
Rozwiń filtry
Głębokość
Rozwiń filtry
Szerokość
Rozwiń filtry