Pizza to jedno z najpopularniejszych dań, serwowanych w polskich lokalach gastronomicznych. Choć istnieje na rynku już wiele pizzerii - wciąż warto inwestować w lokale tego typu. Piece do pizzy można również kupić, aby włączyć to danie do menu restauracji specjalizującej się w innej kuchni. Pizza jest na tyle uniwersalna, że bardzo często klienc...
Pizza to jedno z najpopularniejszych dań, serwowanych w polskich lokalach gastronomicznych. Choć istnieje na rynku już wiele pizzerii - wciąż warto inwestować w lokale tego typu. Piece do pizzy można również kupić, aby włączyć to danie do menu restauracji specjalizującej się w innej kuchni. Pizza jest na tyle uniwersalna, że bardzo często klienci decydują się właśnie na nią, nawet jeśli pierwotnie mieli inne plany.
W lokalu gastronomicznym zazwyczaj przygotowuje się jednocześnie więcej niż jedną pizzę, dlatego też piece są przystosowane do pieczenia kilku sztuk na raz, w jednej lub dwóch komorach. Każdy z poziomów powinien posiadać osobne sterowniki do kontroli temperatury oraz osobne systemy grzewcze (grzałki regulowane niezależnie od siebie). Istnieją piece opalane drewnem, gazowe bądź elektryczne, przy czym ten ostatni typ jest najłatwiejszy do zaadaptowania w lokalu i coraz popularniejszy, ponieważ pozwala na przygotowywanie pizzy o doskonałym smaku i jakości, przy jednoczesnej oszczędności miejsca.
Rzecz jasna najważniejsze jest, by wybrane urządzenie było niezawodne i wydajne na miarę potrzeb firmy. W zależności od tego wybieramy urządzenie o odpowiedniej pojemności. Warto pamiętać, że w przypadku pieców modułowych, można ustawiać je jeden na drugim i w razie potrzeby dostawiać kolejną sztukę. Ciekawym dodatkiem jest wbudowany automatyczny okap, który usuwa parę wodną oraz dym. Przydatne jest też okienko w drzwiach, umożliwiające podejrzenie procesu pieczenia.
Należy pamiętać, że w lokalu gastronomicznym do odpowiedniego ustawienia pieca niezbędny jest także specjalistyczny stojak, dostosowany wymiarami do konkretnego modelu pieca. Oprócz tego przydatne będą akcesoria do bezpiecznego wkładania i wyjmowania pizzy z urządzenia, np. drewniane łopaty do pizzy.
Ponadto, jak każde urządzenie do obróbki żywności, także piece do pizzy muszą spełniać odpowiednie wymagania i posiadać przypisane atesty.
W naszym sklepie znaleźć można wszystko co niezbędne do wypiekania pizzy. Oferujemy piece do pizzy firm Stalgast oraz RM Gastro. Są to urządzenia elektryczne, umożliwiające jednoczesny wypiek nawet do dwunastu placków. Posiadamy modele jedno- i dwukomorowe, z płytami szamotowymi w komorach. Posiadają one wbudowane grzałki z niezależną regulacją temperatury. Piece różnią się przede wszystkim ilością i mocą zamontowanych grzałek oraz pojemnością i wbudowanymi dodatkowymi udogodnieniami. Posiadają wymagane atesty i przystosowane są do profesjonalnego zastosowania w lokalach gastronomicznych. Ponadto, prowadzimy także sprzedaż podstaw do pieców firm Hendi oraz Stalgast, wykonanych ze stali i przystosowanych wymiarami do oferowanych przez nas urządzeń.
Filtruj
Ładowanie...
00008785
Piece do pizzy
00007946
Piece do pizzy
00008784
Piece do pizzy
00007944
Piece do pizzy
00007945
Piece do pizzy
00007943
Piece do pizzy
00000451
Piece do pizzy
00000450
Piece do pizzy
00000452
Piece do pizzy
00000448
Piece do pizzy
00021882
Piece do pizzy
00022124
Piece do pizzy
00006556
Piece do pizzy
00006555
Piece do pizzy
00006554
Piece do pizzy
00006543
Piece do pizzy
00006553
Piece do pizzy
00006552
Piece do pizzy
00006551
Piece do pizzy
00006542
Piece do pizzy
SEG2000
Piece do pizzy
SEG1700
Piece do pizzy
SEG1600
Piece do pizzy
SET2000
Piece do pizzy
SET1700
Piece do pizzy
782010
770 mm
785 mm
1000 mm
Piece do pizzy
SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem
Czytaj więcej