Piece do pizzy

Gdzie potrzebny jest piec do pizzy

Pizza to jedno z najpopularniejszych dań, serwowanych w polskich lokalach gastronomicznych. My Polacy uwielbiamy tę włoską potrawę, chyba głównie za mnogość możliwości komponowania jej ostatecznego kształtu poprzez wybór dodatków. W związku z tym - choć istnieje na rynku już wiele pizzerii - wciąż warto inwesto...

Gdzie potrzebny jest piec do pizzy

Pizza to jedno z najpopularniejszych dań, serwowanych w polskich lokalach gastronomicznych. My Polacy uwielbiamy tę włoską potrawę, chyba głównie za mnogość możliwości komponowania jej ostatecznego kształtu poprzez wybór dodatków. W związku z tym - choć istnieje na rynku już wiele pizzerii - wciąż warto inwestować w lokale tego typu. Można także kupić piece do pizzy, aby włączyć ją do menu restauracji specjalizującej się w innej kuchni. To danie jest na tyle uniwersalne, że bardzo często klienci decydują się właśnie na nie, nawet jeśli pierwotnie mieli inne plany. Dlatego dobrze jest mieć możliwość tworzenia dobrej pizzy w swoim lokalu.

Jaki powinien być dobry piec?

W lokalu gastronomicznym zazwyczaj przygotowuje się jednocześnie więcej niż jedną pizzę, dlatego też piece są przystosowane do pieczenia kilku sztuk na raz, w jednej lub dwóch komorach. Każdy z poziomów powinien posiadać osobne sterowniki do kontroli temperatury oraz oczywiście osobne systemy grzewcze (grzałki regulowane niezależnie od siebie). Istnieją piece opalane drewnem, gazowe bądź elektryczne, przy czym ten ostatni typ jest najłatwiejszy do zaadaptowania w lokalu i coraz popularniejszy, ponieważ pozwala na tworzenie pizzy o doskonałym smaku i jakości, przy jednoczesnej oszczędności miejsca.

Rzecz jasna najważniejsze jest, by nasz model był niezawodny i wydajny na miarę potrzeb firmy. W zależności od tego wybieramy urządzenie o odpowiedniej pojemności, przy czym warto pamiętać, że w przypadku pieców modułowych, można ustawiać je jeden na drugim i w razie potrzeby dostawiać kolejną sztukę. Ciekawym dodatkiem jest wbudowany automatyczny okap, który usuwa parę wodną oraz dym. Przydatne jest też okienko w drzwiach, umożliwiające podejrzenie procesu pieczenia potrawy.

Należy pamiętać, że w lokalu gastronomicznym do odpowiedniego ustawienia pieca niezbędny jest także specjalistyczny stojak, dostosowany wymiarami do konkretnego modelu pieca. Oprócz tego przydatne będą akcesoria do bezpiecznego wkładania i wyjmowania potrawy z urządzenia.

Rzecz jasna, jak każde urządzenie do obróbki żywności, także piece do pizzy muszą spełniać odpowiednie wymagania i posiadać przypisane atesty.

Co znajdziesz w SAS24?

W naszym sklepie znaleźć można wszystko co niezbędne do wypiekania pizzy. Oferujemy piece do pizzy firm Stalgast oraz RM Gastro. Są to urządzenia elektryczne, umożliwiające jednoczesny wypiek nawet do dwunastu placków. Posiadamy modele jedno- bądź dwukomorowe, z płytami szamotowymi w komorach. Posiadają one wbudowane grzałki z niezależną regulacją temperatury. Piece różnią się przede wszystkim ilością i mocą zamontowanych grzałek oraz pojemnością, a poza tym wbudowanymi dodatkowymi udogodnieniami. Posiadają wymagane atesty i przystosowane są do profesjonalnego zastosowania w lokalach gastronomicznych. Ponadto prowadzimy także sprzedaż podstaw do pieców firm Hendi oraz Stalgast, wykonanych ze stali i przystosowanych wymiarami do oferowanych przez nas urządzeń.

Więcej

Filtruj

Producent
Rozwiń filtry
Moc urządzenia
Rozwiń filtry
Wysokość
Rozwiń filtry
na stronę
Wybierz do 3 produktów
Gratuluję wyboru, produkt jest już w Twoim koszyku! Przejdź do koszyka.
Pokazuje 1 - 20 z 48 elementów

O naszej firmie

SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem

Czytaj więcej

Targi SAS 2017

Newsletter

Zapisz się na newsletter ! Spersonalizowane porady ekspertów oraz informacje o nowościach i promocjach prosto na Twój e-mail.

Wybierz kategorie które Cię interesują