OBRÓBKA ŻYWNOŚCI

Urządzenia do obróbki żywności

Profesjonalny sprzęt gastronomiczny

Chcąc prowadzić działalność gastronomiczną, niezbędne jest wyposażenie lokalu w urządzenia do obróbki żywności. Ważne jest by były to profesjonalne maszyny, które nie tylko spełniają wymagania formalne, posiadając odpowiednie atesty, ale także gwarantują działanie na wysokim pozi...

Urządzenia do obróbki żywności

Profesjonalny sprzęt gastronomiczny

Chcąc prowadzić działalność gastronomiczną, niezbędne jest wyposażenie lokalu w urządzenia do obróbki żywności. Ważne jest by były to profesjonalne maszyny, które nie tylko spełniają wymagania formalne, posiadając odpowiednie atesty, ale także gwarantują działanie na wysokim poziomie oraz długą żywotność. Zwłaszcza na początku działalności nie warto pracować na zwykłych sprzętach gospodarstwa domowego, ponieważ firma musi zbudować sobie opinię u odbiorców i nie może sobie pozwolić na potknięcia - konsument raz zawiedziony, nie tylko nie wraca, ale także przekazuje negatywną opinię szerzej. Takich strat często nie da się naprawić. Natomiast firmy o ugruntowanej już pozycji, powinny stale dbać o konsumentów, aby ich nie stracić, zwłaszcza, że konkurencja zazwyczaj jest spora.

Na co zwracać uwagę

Wybierając urządzenia do obróbki żywności warto sprawdzać z jakich materiałów zostały wyprodukowane, tak by mogły służyć przez długi czas. Trzeba pamiętać, że dana maszyna prawdopodobnie będzie pracowała stale bądź wielokrotnie w ciągu dnia. Lepiej kupić sprzęt, który wytrzyma taki tryb pracy, niż naprawiać czy regenerować zużyte części. Ważnym aspektem działalności jest czas pracy - trzeba tak zoptymalizować funkcjonowanie firmy, by maksymalnie skrócić czas oczekiwania konsumenta, a zminimalizować straty, dlatego kupując kilka urządzeń do obróbki żywności, warto sprawdzać czas ich pracy, by móc je zsynchronizować.


Oczywiście należy pamiętać, że sprzęt gastronomiczny musi spełniać wymagania i normy sanepidu oraz posiadać wymagane atesty. Wszystkie oferowane przez nas produkty są dopuszczone do użytku profesjonalnego.


Na koniec, choć od tego trzeba zacząć - przed zakupem należy się zastanowić jakie konkretnie maszyny będą potrzebne - lepiej kupić mniej sprzętu (za to wyższej jakości), niż żeby stał nieużywany.

Nasza oferta

Prezentujemy szeroki wybór urządzeń do obróbki żywności dla różnorodnej działalności gastronomicznej. W naszym sklepie internetowym znajdują się urządzenia dla restauracji, barów, czy firm produkujących żywność. W ofercie posiadamy naleśnikarki i gofrownice, a także szatkownice oraz krajalnice (także dla sklepów spożywczych). Oferujemy ponadto różnorodne roboty kuchenne, miksery oraz miesiarki. Do obróbki mięsa proponujemy kotleciarki oraz maszyny do mielenia - wilki do mięsa. Oferujemy także urządzenia potrzebne by utworzyć ciągi kuchenne, w tym kuchnie i podgrzewacze. Do obróbki cieplnej ponadto piece konwekcyjne i konwekcyjno - parowe, a także piece piekarskie i do pizzy, grille oraz płyty grillowe. Do przechowywania przygotowanych już produktów proponujemy natomiast bemary. Wśród oferowanych przez nas urządzeń są także zaparzacze i warniki oraz kotły warzelne (parowe, elektryczne, gazowe). Dla placówek żywienia zbiorowego możemy zaproponować również specjalistyczne patelnie uchylne. Z kolei dla miejsc o ograniczonej, niewielkiej przestrzeni mamy salamandry gastronomiczne, łączące w sobie funkcje różnych sprzętów, a ponadto różnorodne opiekacze. W naszej ofercie znajdują się też obieraczki do ziemniaków oraz frytownice. Natomiast w dziale "Inne" znaleźć można urządzenia takie jak roboty wielofunkcyjne, naświetlacze do jajek, piły do kości czy lampy owadobójcze oraz pozostałe niesklasyfikowane produkty.

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą.

Więcej

Filtruj

Średnica noża
Rozwiń filtry
Max grubość krojonych plastrów
Rozwiń filtry
Sposób cięcia
Rozwiń filtry
Moc urządzenia
Rozwiń filtry
Pojemność GN
Rozwiń filtry
na stronę
Wybierz do 3 produktów
Gratuluję wyboru, produkt jest już w Twoim koszyku! Przejdź do koszyka.
Pokazuje 1 - 30 z 1519 elementów

O naszej firmie

SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem

Czytaj więcej

Pracownicy SAS i nasi dostawcy, bo siła tkwi w dobrej współpracy

Newsletter

Zapisz się na newsletter ! Spersonalizowane porady ekspertów oraz informacje o nowościach i promocjach prosto na Twój e-mail.

Wybierz kategorie które Cię interesują