Jednym z istotnych elementów w lokalu gastronomicznym jest sokowirówka. Dzięki niej zrobisz pyszne soki, które na pewno przyciągną klientów.
Czym są sokowirówki?
Sokowirówki to urządzenia służące do przygotowania świeżego soku z owoców i warzyw. Produkt ten w krótkim czasie pozwoli uzyskać dużą ilość klarownego soku. Są proste w obsłudze. Sok wy...
Jednym z istotnych elementów w lokalu gastronomicznym jest sokowirówka. Dzięki niej zrobisz pyszne soki, które na pewno przyciągną klientów.
Czym są sokowirówki?
Sokowirówki to urządzenia służące do przygotowania świeżego soku z owoców i warzyw. Produkt ten w krótkim czasie pozwoli uzyskać dużą ilość klarownego soku. Są proste w obsłudze. Sok wycieka z nich dzięki wirującemu situ z ostrzami. Miąższ z owoców zostaje w niej starannie wyciśnięty.
Dlaczego warto mieć sokowirówkę w lokalu gastronomicznym?
Amatorów świeżego, pysznego, świeżo wyciśniętego soku z owoców nie brakuje. Jednak nie każdy posiada w domu sokowirówkę. Ludzie często nie mają też czasu przygotowywać soków. Dlatego, gdy wychodzą na spotkanie, często decydują się na pobyt np. w kawiarni, gdzie mogą napić się zdrowego soku. Jest to modne zwłaszcza w obecnych czasach, gdy wielu ludzi świadomie dba o swoją sylwetkę, jak i zdrowie. Coraz częściej niezdrowe napoje gazowane i kawa zastępowane są szklanką wody lub świeżo wyciśniętym sokiem. Dlatego warto zainwestować w sokowirówkę do swojego lokalu gastronomicznego.
Jaką sokowirówkę wybrać?
Przed zakupem sokowirówki warto dowiedzieć się więcej o ich specyfikacjach, aby wybrać najbardziej odpowiednią dla naszych potrzeb. Należy zwrócić uwagę na kilka parametrów: moc urządzenia, rodzaj zasilania, jego wysokość, szerokość i oczywiście na cenę oraz na fakt, czy sokowirówka ma być przeznaczona do dużego czy do małego punktu gastronomicznego. Ważna jest też informacja, kto wyprodukował dane urządzenie. Warto wybrać renomowanego producenta. Ceado, Hendi oraz Robot Coupe są obecnie wiodącymi producentami sprzętu barowego, także sokowirówek.