W dzisiejszych czasach bardzo trudno jest wyobrazić sobie lokal gastronomiczny bez odpowiedniego często mechanicznego wyposażenia kuchni gastronomicznej. Jest to bowiem bardzo wygodne i niezwykle wydajne, dlatego ludzie starają się, by gotowanie było przyjemnością, a nie męczeniem się np. z mieleniem mięsa. Dlatego trudno się dziwić, iż w restau...
W dzisiejszych czasach bardzo trudno jest wyobrazić sobie lokal gastronomiczny bez odpowiedniego często mechanicznego wyposażenia kuchni gastronomicznej. Jest to bowiem bardzo wygodne i niezwykle wydajne, dlatego ludzie starają się, by gotowanie było przyjemnością, a nie męczeniem się np. z mieleniem mięsa. Dlatego trudno się dziwić, iż w restauracjach czy zakładach przetwórstwa mięsnego, tego rodzaju urządzenia są nie tylko mechaniczne, ale profesjonalne. Takim urządzeniem jest wilk do mięsa. To bardzo profesjonalny sprzęt, który charakteryzuje się niezwykłą wydajnością i szybkością. W sklepach są rozmaite sprzęty do mielenia mięsa, jednak żaden z nich nie sprawdzi się w zakładzie produkcyjnym, gdyż w tych miejscach potrzebne jest urządzenie wyjątkowo wytrzymałe. Zwykłe, nawet elektryczne maszynki, mają stosunkowo małą wytrzymałość jeśli chodzi o intensywność pracy, ponieważ takie urządzenia nie są przeznaczone do ciągłego i codziennego użytku. Wilki do mięsa natomiast posiadają taką wytrzymałość, że produkcja mięsa może się odbywać nieprzerwanie, bez obawy, że szybko się sprzęt zepsuje.
Urządzenia zwane wilkami to sprzęt bardzo profesjonalny o wysokiej wytrzymałości na ciągłość pracy. Spotyka się je w miejscach, w których przeróbka mięsa lub gotowanie, w którym ogromną ilość mięsa się mieli. Bardzo często restauracje posiadają takie produkty, gdyż one z reguły nie kupują mięsa mielonego lecz kupują je w całości i mielą na miejscu. Z pewnością znajdziemy takie urządzenia w sklepach mięsnych, w których usługa mielenia na miejscu jest coraz częściej spotykana. Tu raczej nie sprawdziłaby się domowa maszynka, ponieważ ludzi, którzy wybierają konkretny kawałek mięsa i mielą je w sklepie jest coraz więcej. Gdyby zwykła maszynka działała bez przerwy, szybko by się popsuła. Z tego powodu to właśnie solidny wilk do mięsa jest w takim miejscu sensowny i bez wątpienia ekonomiczny.
W bardzo wielu firmach przetwórstwa mięsnego jest po kilka takich urządzeń, ponieważ w tym miejscu mięso mielone jest cały czas. Trudno sobie wyobrazić w takiej firmie może solidną, ale tylko jedną maszynkę. Z tego powodu, by praca szła bardzo szybko i bezawaryjnie rozmaite wilki do mięsa będą stałym wyposażeniem zarówno masarni jak i każdego miejsca, w którym ktoś zajmuje się zawodowo przetwórstwem mięsa. Czasami wędzarnie kupują mięso i same robią kiełbasy, dlatego u nich tego rodzaju sprzęt również nie jest nowością.
Bez wątpienia tego rodzaju maszynki do mięsa są w pełni profesjonalne. W zależności od potrzeb, mają kilka szybkości mielenia, ponieważ produkty również wymagają kilku rodzajów przemielania mięsa lub czegoś innego. Oczywiście w restauracjach będą one wykorzystywane nie tylko do mięsa, nie zmienia to jednak faktu, że są potrzebne jako stałe wyposażenie owego lokalu. W małych firmach na ogół jeśli są rzadziej mielone rzeczy, wówczas wystarczy niewielka maszynka. Jednak w przypadku, gdy firma bierze rozmaite zlecenia na dodatkowe usługi, będzie potrzebowała solidnego, wytrzymałego i bezawaryjnego wilka do mięsa.
Podkategorie:
Filtruj
Ładowanie...
Wilki do mięsa
Wilki do mięsa
370235
230 V
435mm
500 mm
445 mm
Wilki do mięsa
32 kg
Wilki do mięsa
Wilki do mięsa
FW-N22T
Wilki do mięsa
721129
0.25
190
350
230 V
Wilki do mięsa
721121
0.8
499
550
230 V
Wilki do mięsa
370213
Wilki do mięsa
370224
Wilki do mięsa
5050220
Wilki do mięsa
5050210
Wilki do mięsa
1050220
Wilki do mięsa
1050210
Wilki do mięsa
1050110
Wilki do mięsa
721124
0.80
328
410
230 V
Wilki do mięsa
721224
328 mm
410 mm
517 mm
250 kg/24h
Wilki do mięsa
721221
530 mm
270 mm
500 mm
300 kg/h
Wilki do mięsa
721020
Wilki do mięsa
Wilki do mięsa
Wilki do mięsa
1050216
Inne akcesoria do wilków
00000317
2.2 kW
Elektryczne
Wilki do mięsa
1050223
Inne akcesoria do wilków
721010
Wilki do mięsa
721012
3 mm
Wilki do mięsa
721020
Wilki do mięsa
Wilki do mięsa
721129
0.25
190
350
230 V
Wilki do mięsa
SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem
Czytaj więcej