Wilki do mięsa

W dzisiejszych czasach bardzo trudno jest wyobrazić sobie lokal gastronomiczny bez odpowiedniego często mechanicznego wyposażenia kuchni. Jest to bowiem bardzo wygodne i niezwykle wydajne, dlatego ludzie starają się, by gotowanie było przyjemnością a nie męczeniem się np. z mieleniem mięsa. Dlatego trudno się dziwić, iż w restauracjach czy zakła...

W dzisiejszych czasach bardzo trudno jest wyobrazić sobie lokal gastronomiczny bez odpowiedniego często mechanicznego wyposażenia kuchni. Jest to bowiem bardzo wygodne i niezwykle wydajne, dlatego ludzie starają się, by gotowanie było przyjemnością a nie męczeniem się np. z mieleniem mięsa. Dlatego trudno się dziwić, iż w restauracjach czy zakładach przetwórstwa mięsnego, tego rodzaju urządzenia są nie tylko mechaniczne, ale profesjonalne. Takimi urządzeniami są wilki do mięsa. To bardzo profesjonalny sprzęt, który charakteryzuje się niezwykłą wydajnością i szybkością. W sklepach są rozmaite sprzęty do mielenia mięsa, jednak żaden z nich nie sprawdzi się w zakładzie produkcyjnym, gdyż w tych miejscach potrzebne jest urządzenie wyjątkowo wytrzymałe. Zwykłe, nawet elektryczne maszynki, mają stosunkowo małą wytrzymałość jeśli chodzi o intensywność pracy, ponieważ takie urządzenia nie są przeznaczone do ciągłego i codziennego użytku. Wilki do mięsa natomiast posiadają taką wytrzymałość, że produkcja mięsa może się odbywać nieprzerwanie, bez obawy, że szybko się sprzęt zepsuje.

Dla kogo wilki do mięsa?

Urządzenia zwane wilkami to sprzęt bardzo profesjonalny o wysokiej wytrzymałości na ciągłość pracy. Spotyka się je w miejscach, w których przeróbka mięsa lub gotowanie, w którym ogromną ilość mięsa się mieli. Bardzo często restauracje posiadają takie produkty, gdyż one z reguły nie kupują mięsa mielonego lecz kupują je w całości i mielą na miejscu. Z pewnością znajdziemy takie urządzenia w sklepach mięsnych, w których usługa mielenia na miejscu jest coraz częściej spotykana. Tu raczej nie sprawdziłaby się domowa maszynka, ponieważ ludzi, którzy wybierają konkretny kawałek mięsa i mielą je w sklepie jest coraz więcej. Gdyby zwykła maszynka działała bez przerwy, szybko by się popsuła. Z tego powodu to właśnie solidne wilki do mięsa są w takim miejscu sensowne i bez wątpienia ekonomiczne.

W bardzo wielu firmach przetwórstwa mięsnego jest po kilka takich urządzeń, ponieważ w tym miejscu mięso mielone jest cały czas. Trudno sobie wyobrazić w takiej firmie może solidną, ale tylko jedną maszynkę. Z tego powodu, by praca szła bardzo szybko i bezawaryjnie rozmaite wilki do mięsa będą stałym wyposażeniem zarówno masarni jak i każdego miejsca, w którym ktoś zajmuje się zawodowo przetwórstwem mięsa. Czasami wędzarnie kupują mięso i same robią kiełbasy, dlatego u nich tego rodzaju sprzęt również nie jest nowością.

Wilki to profesjonalny sprzęt

Bez wątpienia tego rodzaju maszynki do mięsa są w pełni profesjonalne. W zależności od potrzeb, mają kilka szybkości mielenia, ponieważ produkty również wymagają kilku rodzajów przemielania mięsa lub czegoś innego. Oczywiście w restauracjach będą one wykorzystywane nie tylko do mięsa, nie zmienia to jednak faktu, że są potrzebne jako stałe wyposażenie owego lokalu. W małych firmach na ogół jeśli są rzadziej mielone rzeczy, wówczas wystarczy niewielka maszynka. Jednak w przypadku, gdy firma bierze rozmaite zlecenia na dodatkowe usługi, będzie potrzebowała solidnego, wytrzymałego i bezawaryjnego wilka.

Więcej

Filtruj

Moc urządzenia
Rozwiń filtry
Zasilanie
Rozwiń filtry
Głębokość
Rozwiń filtry
Szerokość
Rozwiń filtry
Wysokość
Rozwiń filtry
Średnica
Rozwiń filtry
Wydajność
Rozwiń filtry
Napięcie zasilania
Rozwiń filtry
na stronę
Wybierz do 3 produktów
Gratuluję wyboru, produkt jest już w Twoim koszyku! Przejdź do koszyka.
Pokazuje 1 - 20 z 32 elementów

Bestsellery z tej kategorii

O naszej firmie

SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem

Czytaj więcej

Pracownicy SAS i nasi dostawcy, bo siła tkwi w dobrej współpracy

Newsletter

Zapisz się na newsletter ! Spersonalizowane porady ekspertów oraz informacje o nowościach i promocjach prosto na Twój e-mail.

Wybierz kategorie które Cię interesują