W dzisiejszych czasach bardzo trudno jest wyobrazić sobie lokal gastronomiczny bez odpowiedniego często mechanicznego wyposażenia kuchni gastronomicznej. Jest to bowiem bardzo wygodne i niezwykle wydajne, dlatego ludzie starają się, by gotowanie było przyjemnością, a nie męczeniem się np. z mieleniem mięsa. Dlatego trudno się dziwić, iż w restau...
W dzisiejszych czasach bardzo trudno jest wyobrazić sobie lokal gastronomiczny bez odpowiedniego często mechanicznego wyposażenia kuchni gastronomicznej. Jest to bowiem bardzo wygodne i niezwykle wydajne, dlatego ludzie starają się, by gotowanie było przyjemnością, a nie męczeniem się np. z mieleniem mięsa. Dlatego trudno się dziwić, iż w restauracjach czy zakładach przetwórstwa mięsnego, tego rodzaju urządzenia są nie tylko mechaniczne, ale profesjonalne. Takim urządzeniem jest wilk do mięsa. To bardzo profesjonalny sprzęt, który charakteryzuje się niezwykłą wydajnością i szybkością. W sklepach są rozmaite sprzęty do mielenia mięsa, jednak żaden z nich nie sprawdzi się w zakładzie produkcyjnym, gdyż w tych miejscach potrzebne jest urządzenie wyjątkowo wytrzymałe. Zwykłe, nawet elektryczne maszynki, mają stosunkowo małą wytrzymałość jeśli chodzi o intensywność pracy, ponieważ takie urządzenia nie są przeznaczone do ciągłego i codziennego użytku. Wilki do mięsa natomiast posiadają taką wytrzymałość, że produkcja mięsa może się odbywać nieprzerwanie, bez obawy, że szybko się sprzęt zepsuje.
Urządzenia zwane wilkami to sprzęt bardzo profesjonalny o wysokiej wytrzymałości na ciągłość pracy. Spotyka się je w miejscach, w których przeróbka mięsa lub gotowanie, w którym ogromną ilość mięsa się mieli. Bardzo często restauracje posiadają takie produkty, gdyż one z reguły nie kupują mięsa mielonego lecz kupują je w całości i mielą na miejscu. Z pewnością znajdziemy takie urządzenia w sklepach mięsnych, w których usługa mielenia na miejscu jest coraz częściej spotykana. Tu raczej nie sprawdziłaby się domowa maszynka, ponieważ ludzi, którzy wybierają konkretny kawałek mięsa i mielą je w sklepie jest coraz więcej. Gdyby zwykła maszynka działała bez przerwy, szybko by się popsuła. Z tego powodu to właśnie solidny wilk do mięsa jest w takim miejscu sensowny i bez wątpienia ekonomiczny.
W bardzo wielu firmach przetwórstwa mięsnego jest po kilka takich urządzeń, ponieważ w tym miejscu mięso mielone jest cały czas. Trudno sobie wyobrazić w takiej firmie może solidną, ale tylko jedną maszynkę. Z tego powodu, by praca szła bardzo szybko i bezawaryjnie rozmaite wilki do mięsa będą stałym wyposażeniem zarówno masarni jak i każdego miejsca, w którym ktoś zajmuje się zawodowo przetwórstwem mięsa. Czasami wędzarnie kupują mięso i same robią kiełbasy, dlatego u nich tego rodzaju sprzęt również nie jest nowością.
Bez wątpienia tego rodzaju maszynki do mięsa są w pełni profesjonalne. W zależności od potrzeb, mają kilka szybkości mielenia, ponieważ produkty również wymagają kilku rodzajów przemielania mięsa lub czegoś innego. Oczywiście w restauracjach będą one wykorzystywane nie tylko do mięsa, nie zmienia to jednak faktu, że są potrzebne jako stałe wyposażenie owego lokalu. W małych firmach na ogół jeśli są rzadziej mielone rzeczy, wówczas wystarczy niewielka maszynka. Jednak w przypadku, gdy firma bierze rozmaite zlecenia na dodatkowe usługi, będzie potrzebowała solidnego, wytrzymałego i bezawaryjnego wilka do mięsa.
Podkategorie:
Filtruj
Ładowanie...
12 miesięcy
Wilki do mięsa
12 miesięcy
Wilki do mięsa
Wilki do mięsa
Wilki do mięsa
370235
230 V
435mm
500 mm
445 mm
Wilki do mięsa
32 kg
Wilki do mięsa
Wilki do mięsa
FW-N22T
Wilki do mięsa
721129
0.25
190
350
230 V
Wilki do mięsa
721121
0.8
499
550
230 V
Wilki do mięsa
370213
Wilki do mięsa
370224
Wilki do mięsa
721124
0.80
328
410
230 V
Wilki do mięsa
721224
328 mm
410 mm
517 mm
250 kg/24h
Wilki do mięsa
721221
530 mm
270 mm
500 mm
300 kg/h
Wilki do mięsa
721020
Wilki do mięsa
Wilki do mięsa
Wilki do mięsa
00000317
2.2 kW
Elektryczne
Wilki do mięsa
721010
Wilki do mięsa
721012
3 mm
Wilki do mięsa
721020
Wilki do mięsa
Wilki do mięsa
721129
0.25
190
350
230 V
Wilki do mięsa
SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem
Czytaj więcej