Wyposażenie kuchni szkolnej

Autor     wrz 25, 2019     Realizacje    0 Komentarzy
Wyposażenie kuchni szkolnej

Kolejna udana realizacja za nami! Tym razem zadbaliśmy o kompleksowe wyposażenie jednego z większych zespołów edukacyjnych w Zielonej Górze.

Słów kilka o projekcie

Po raz kolejny wzięliśmy udział w przetargu, czego wynikiem jest nasza nowa realizacja – kompleksowe wyposażenie gastronomi w jednym z zespołów edukacyjnych w Zielonej Górze. To nasza najnowsza realizacja, która nie jest jednak pierwszą. Od lat zajmujemy się doradztwem, sprzedażą urządzeń i montażem dla restauracji, hoteli, kawiarni, barów, kantyn pracowniczych i wielu, wielu innych.

W przypadku najnowszego projektu, podobnie jak zawsze, musieliśmy zadbać o to, aby nie tylko spełnić oczekiwania klienta, ale również kierować się określonymi przepisami i normami bezpieczeństwa. Ważna była duża ilość podawanych dań jednocześnie, aby zadbać o wyżywienie wszystkich uczniów i kadry – od tego zależy m.in. wielkość potrzebnego pieca konwekcyjno-parowego oraz pozostałych elementów wyposażenia.

Co znalazło się w składzie wyposażenia?

Nasza firma zajęła się kompleksową realizacją wraz z montażem i dostarczeniem urządzeń głównie takich marek jak RETIGO (piece konwekcyjno-parowe), RM Gastro (zmywarka), czy KOMAT (meble nierdzewne).

Punktem centralnym wyposażenia był profesjonalny piec konwekcyjno-parowy ze stali szlachetnej wraz z podstawą pod piec oraz zestawem pojemników GN. Do zestawu należy również urządzenie do automatycznego przyrządzania mięsa, w tym drobiu i ryb oraz dodatków takich jak warzywa, jajka czy desery.

Najważniejsze cechy urządzenia to:

  • elementy wykonane z tworzywa pokryte warstwą antybakteryjną – jonami srebra.
  • 3-szybowa konstrukcja drzwi zapewniająca maksymalne bezpieczeństwo,
  • 6-punktowa sonda temperatury,
  • 7 prędkości wentylatora zapewniające optymalny obieg powietrza w zależności od włożonego produktu,
  • zwijany prysznic ręczny,
  • wymiary urządzenia: (szer. ,gł. ,wys.) – 933 x 863 x 1046 mm
  • moc elektryczna: 18,6 kW
  • temperatura minimalna: 30 °C
  • temperatura maksymalna: 300 °C
  • ilość pólek: 10 szt.
  • rozmiar blachy: 1/1

Pełny wykaz wyposażenia znajdziesz TUTAJ.

 

Tylko prawidłowy montaż zapewnia 100% skuteczności

Nie ograniczamy się jedynie do sprzedaży profesjonalnych urządzeń gastronomicznych, ale również montażem. Posiadamy własny zespół instalatorów oraz serwis. Wierzymy, że tylko fachowe podłączenie urządzeń gwarantuje ich poprawną pracę i niezawodność.

Każda inwestycja, zwłaszcza na taką skalę, wiążę się z pewnymi trudnościami, które można przezwyciężyć tylko posiadając odpowiednią wiedzę i doświadczenie. Podczas takich realizacji trzeba na przykład demontować futryny drzwi, aby wnieść do pomieszczenia największe elementy zestawów, takie jak na przykład okapy.

Prace montażowa należy podzielić na etapy i ważne jest przy tym, aby nie pominąć żadnego szczegółu i nie chodzi jedynie o konkretne urządzenia, czy instalacje typu wentylacja, odwodnienia liniowe, a również sposób doprowadzenia zasilania, wody i odpływu na wyspie, ranty blatów, półki lub rozmieszczanie szafek pod stołami.

Ważna jest współpraca z inwestorem i innymi wykonawcami, aby rozwiązywać problemy na bieżąco. Główną przeszkodą jest zawsze czas – niezależnie od tego, czy to restauracja, hotel czy szkolna stołówka, terminowe oddanie punktu zawsze jest dla nas priorytetem.

 

Kompletujesz własną gastronomię? Sas24 radzi!

Na koniec mamy kilka dobrych rad dla klientów:

  • Nie bój się korzystać z porad fachowych doradców, jednak dobrze jest, aby od początku do końca była to jedna osoba, która dba o wszystko.
  • Zespół doradców powinien być jak najmniejszy, ponieważ musisz dokładnie wiedzieć, kto odpowiada za projekt.
  • Kupując wyposażenie do gastronomii, musisz zadbać również o montaż – warto więc wybrać dostawcę, który zajmuje się tym kompleksowo.
  • Przed wybraniem firmy zawsze warto poznać jej wcześniejsze realizacje (nawet odwiedzić je osobiście, aby zobaczyć, jak to działa w praktyce).
  • Meble zawsze warto zamawiać z minimalnym zapasem wolnego (przynajmniej 1 cm luzu). W innym razie nawet drobne nierówności na ścianach czy podłodze sprawią, że komplet nie będzie dobrze dopasowany.
  • Wyposażenie musi być dostosowane do wielkości pomieszczenia.
  • W każdej realizacji ważnym czynnikiem jest cena – inaczej podejmuje się decyzje mając większe fundusze, i kiedy można wybrać urządzenia z segmentu premium, a inaczej podejmuje się decyzje, kiedy budżet i sposoby finansowania są ograniczone.

Przeczytaj również na temat prawidłowego sprzątania kuchni gastronomicznej.

Powiązane produkty

Zapytaj eksperta

4.8 /5
23 ocen