Pomysł na biznes - Candy Bar

Autor     sty 6, 2020     Home , Pomysł na biznes    0 Komentarzy
Pomysł na biznes - Candy Bar

Od pewnego czasu można zauważyć stale rosnącą popularność Candy Barów. Słodkie stoły pełne wyszukanych cukierków, babeczek i ciast cieszą się olbrzymim zainteresowaniem na weselach, przyjęciach urodzinowych i komuniach. Jeśli jesteśmy związani z branżą weselną lub cukierniczą, Candy Bar może stać się zarówno głównym elementem, jak i jedną z pobocznych usług naszej działalności.

Candy Bar – pomysł na słodki biznes

Choć Candy Bar dopiero niedawno trafił do naszego kraju, istnieje całkiem spore prawdopodobieństwo, że w najbliższym czasie zrobi on furorę na niejednym przyjęciu. To pomysł innowacyjny i niezwykle efektowny, który w szczególności zachwyci dzieci oraz miłośników słodyczy. Słodki stół można zaaranżować praktycznie w dowolny sposób, dopasowując go do tematyki i motywu przewodniego imprezy. Kolorowe, pięknie zdobione i przepyszne łakocie przyciągają ludzi o wiele bardziej, niż tradycyjne ciasta na paterach, ułożonych na stołach. Niewielkie cukierki czy ciasteczka, serwowane w Candy Barze, są znacznie bardziej interesujące i praktyczne, pozwalając delektować się ich wyszukanym smakiem i formą. Połączone z ciekawą, tematyczną dekoracją – nawiązującą chociażby do ulubionej bajki, egzotycznej krainy czy imitujące ekskluzywny butik, przyciągną tłumy gości, którzy zapragną podobnego słodkiego stołu także na swoim przyjęciu.

Co przyda się przy prowadzeniu Candy Baru?

Aby Candy Bar prezentował się atrakcyjnie i wabił wielu gości, niezbędne jest jego ciekawe udekorowanie oraz spójna stylistyka wszystkich zastosowanych elementów. Przede wszystkim przyda się odpowiednio duży i wytrzymały stół, który pozwoli na wygodne i bezpieczne rozmieszczenie wszystkich dekoracji i produktów. Warto zainwestować w ozdobne obrusy i serwety, chorągiewki oraz wazony, które będą zwracać uwagę uczestników przyjęcia, zachęcając ich do skosztowania słodyczy. Osoba zainteresowana udostępnianiem słodkiego stołu powinna wyposażyć się w poszczególne części zastawy, takie jak talerzyki, patery, łopatki do nakładania łakoci czy deserowe pucharki. Drobne cukierki i żelki będą ciekawie prezentować się w większych, przezroczystych słojach. Poszczególne słodycze powinny być opatrzone odpowiednimi etykietkami, na których warto zawrzeć również  wykaz ewentualnych alergenów. Dobrym pomysłem będzie też przygotowanie niewielkich, papierowych torebeczek, do których uczestnicy będą mogli nakładać kompozycje dowolnych słodyczy. Warto pamiętać, że artykuły używane w Candy Barze oraz pojazd, jakim są one przewożone, muszą spełniać wymagania Sanepidu oraz podlegać stosownym odbiorom.



Powiązane produkty

Odpowiedz

* Imię:
* E-mail: (niewidoczny)
   Strona WWW: (URL z http://)
* Komentarz: