W dzisiejszych czasach wiele osób stara się, by swoją kuchnię dostosować do własnych indywidualnych wymagań oraz możliwości finansowych. Jest to logiczne, ponieważ każdy chce mieć kuchnię piękną i dobrze wyposażoną, jednak to, co nadaje się do restauracji czy baru, niekoniecznie sprawdzi się w prywatnej kuchni. Między innymi takim urządzeniem, k...
W dzisiejszych czasach wiele osób stara się, by swoją kuchnię dostosować do własnych indywidualnych wymagań oraz możliwości finansowych. Jest to logiczne, ponieważ każdy chce mieć kuchnię piękną i dobrze wyposażoną, jednak to, co nadaje się do restauracji czy baru, niekoniecznie sprawdzi się w prywatnej kuchni. Między innymi takim urządzeniem, które w zwykłej kuchni nie powinno się znaleźć jest piec konwekcyjno-parowy. Jest to urządzenie, które ma spore możliwości, ale co za tym idzie, też niemałe wymagania, co powoduje, że do kuchni nawet dla rodziny, czyli kilku osób, nie będzie opłacalny.
To urządzenia przeznaczone do gastronomii, w której gotuje się i przygotowuje potrawy dla wielu osób. Przede wszystkim potrzebują one siły, co oznacza, że w zwykłym domu nie będzie ów piec w ogóle pracował. Ponadto, piece konwekcyjno-parowe pozwalają na przygotowywanie kilku potraw naraz, jednak tylko wtedy, gdy każda z tych potraw potrzebuje takiej samej temperatury. Jest to urządzenie bardziej korzystne niż tylko piec konwekcyjny, ponieważ do cyrkulacji gorącego powietrza wtłaczana jest dodatkowo para wodna. To zaś powoduje, że potrawy doskonale się gotują i nie wysuszają, co dotychczas było dość częste w tego rodzaju piecach. Piece te dają możliwość gotowania na parze, co dla wielu osób na diecie jest wręcz bardzo zalecane. Oprócz tego, można gotować lub piec w niskich temperaturach czy kombinować pieczenie oraz gotowanie na parze. Naturalnie, piec konwekcyjno-parowy daje również możliwość samego standardowego pieczenia. Wszystko zależy od potrzeb oraz pomysłowości osoby obsługującej piec, ponieważ jest on rzeczywiście doskonałym produktem.
Urządzenia te doskonale się sprawdza w każdej firmie, która zajmuje się gastronomią. Oczywiście w grę wchodzą firmy, posiadające dużo miejsca i dość sporo gości w tym samym czasie, ponieważ pieca nie opłaca się uruchamiać dla dwóch czy trzech potraw. W takiej sytuacji będzie to doskonałe rozwiązanie dla dużych restauracji, dokładnie spełni swoje zadanie w stołówkach czy placówkach rehabilitacyjnych, gdzie kuracjusze mieszkają i spożywają posiłki, czyli turnusy rehabilitacyjne, sanatoria itd. Oprócz tego piece konwekcyjno-parowe doskonale się sprawdzą w firmach, w których organizuje się wesela włącznie z obsługą gastronomiczną. Obecnie takich miejsc jest coraz więcej i cieszą się powodzeniem.
Urządzenia gastronomiczne tego typu są dość powszechne w dużych placówkach gastronomicznych, ponieważ są naprawdę doskonałym produktem do gotowania. Oczywiście dają wiele możliwości i przy odpowiedniej obsłudze gwarantują właściwą jakość przygotowywanych produktów, jednak muszą mieć zapewnione minimalne wymagania, co oznacza, że nie wszędzie opłaca się je zastosować. Można je zamontować w każdej kuchni, jednak nie zawsze zakup porządnego pieca, który daje spore możliwości, jest korzystne ekonomicznie. Oczywiście, można je również zamontować w prywatnej kuchni, jednak będzie to przydatne wyłącznie w przypadku sporej rodziny, rodzinnego domu dziecka lub jeśli piec będzie uruchamiany tylko w okresie świąt czy imienin.
Zobacz również piece konwekcyjne w naszej ofercie.
Podkategorie:
Filtruj
Ładowanie...
6013.2103
650mm
530mm
2/1GN
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
6013.1103
325mm
530mm
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
60.73.671
325mm
354mm
2/3GN
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
6013.1003
400mm
600mm
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
6015.1000
400mm
600mm
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
6015.2103
610mm
530mm
2/1GN
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
6015.1103
325mm
530mm
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
6010.0103
600mm
400mm
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
6010.2101
650mm
530mm
2/1GN
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
6010.1101
325mm
530mm
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
6015.1165
55mm
325mm
530mm
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
6013.1106
65mm
325mm
530mm
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
6013.1104
40mm
325mm
530mm
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
6013.1102
20mm
325mm
530mm
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
6014.1006
60mm
400mm
600mm
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
6014.1004
40mm
400mm
600mm
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
6014.1002
20mm
400mm
600mm
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
6014.2106
60mm
650mm
530mm
2/1GN
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
6014.2104
40mm
650mm
530mm
2/1GN
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
6014.2102
20mm
650mm
530mm
2/1GN
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
6014.1106
60mm
325mm
530mm
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
6014.1104
40mm
325mm
530mm
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
6014.1102
20mm
325mm
530mm
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
6035.1010
10 kurczaków
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
6035.1006
8 kurczaków
Wyposażenie do pieców konwekcyjno- parowych Rational
SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem
Czytaj więcej