Dobrze przygotowane danie to podstawa działalności każdego profesjonalnego lokalu gastronomicznego czy restauracji. W dobie rosnącej konkurencji satysfakcja klientów jest najważniejszym kryterium działalności tego rodzaju przedsiębiorstw. Oprócz samej atmosfery lokalu, także jakość serwowanych potraw ma wpływ na to czy goście będą wracać do restauracji, polecać ją swoim znajomym i czy ich pozytywne opinie przyczynią się do popularności miejsca, a co za tym idzie - zwiększonych obrotów jego właścicieli. Wysoką jakość potraw mogą zapewnić piece konwekcyjne.
Kto z nas powrócił by z chęcią do lokalu, w którym otrzymaliśmy niedopieczony stek albo zimne frytki? Apetyczne danie pozwala biznesmenowi na dotarcie przez żołądek do serca klienta. Dlatego w życiu każdego restauratora, pojawia się prędzej czy później dylemat w jaki sposób zwiększyć wydajność kuchni, będąc zdolnym do obsługi jak największej ilości gości, nie rezygnując przy tym z wysokiej jakości serwowanego jedzenia?
Piece konwekcyjne do Twoim lokalu gastronomicznym
Piece konwekcyjne od kilku dekad znajdują zastosowanie w dużych kuchniach jak i w zupełnie zwyczajnych gospodarstwach domowych.
Urządzenia te cieszą się ciągle rosnącą popularnością przede wszystkim ze względu na ich niską awaryjność, oszczędność energii, niedługi czas obróbki termicznej oraz łatwe dopasowanie do każdej przestrzeni. Zajmując niewiele miejsca nadają się do każdego rodzaju kuchni, zarówno w dużym hotelu jak i niewielkiej restauracji. Warto zauważyć także, że zużycie tłuszczu do przygotowania potraw jest niższe przy użyciu tej metody obróbki termicznej niż w przypadku korzystania z tradycyjnych urządzeń.
Obudowa pieców - podobnie jak komora - wykonana jest ze stali nierdzewnej i posiada zazwyczaj podwójne szklane drzwi, co wraz z izolacją termiczną gwarantuje długi okres użytkowania i pomaga utrzymaniu ich w czystości. Wentylator zapewnia odpowiednią konwekcję, a oświetlana komora wraz z regulacją temperatury pozwala na czuwanie nad procesem pieczenia.
W dużych kuchniach znakomicie sprawdzą się piece wielokomorowe, do małego bufetu czy w przypadku niewielkich imprez cateringowych, wystarczy pojedynczy o umiarkowanej mocy i wydajności.
Jak wybierać piece konwekcyjne?
Przy wyborze urządzenia należy kierować się jego ewentualnym przeznaczeniem, a więc dobrze by było, abyśmy byli w stanie z góry określić czy będzie nam służyć głównie do np. pieczenia w gorącym powietrzu, duszenia, blanszowania, smażenia itp. W zależności od standardowego menu, jakie zamierzamy serwować, starajmy się zakupić piec o takiej konfiguracji, która najlepiej odpowiada typowi kuchni, w jakiej się specjalizujemy (czy jest to kuchnia śródziemnomorska, orientalna, meksykańska, a może catering do obsługi imprez na wolnym powietrzu?).
Nasza oferta
W ofercie naszego sklepu znajdą Państwo piece konwekcyjne o różnym przeznaczeniu. Posiadamy asortyment najlepszych firm, który doskonale sprawdzi się w warunkach każdego rodzaju stołówki czy bufetu.
Wszystkie urządzenia, które oferujemy na tej stronie posiadają odpowiednie atesty i gwarancję producenta, są łatwe w konserwacji i intuicyjne w obsłudze. Wyróżnia je funkcjonalne i estetyczne wzornictwo, dzięki czemu adaptują się do każdej kuchni.
Proponujemy piece konwekcyjne różnej wielkości, kolorów i parametrów, dzięki czemu nawet najbardziej wymagający klient powinien znaleźć w naszej ofercie coś dla siebie.
A może wolisz piec konwekcyjno-parowy, który będzie bardziej pasował do potrzeb Twojego lokalu gastronomicznego. W naszym sklepie znajdziesz szeroki wybór również takich pieców.
W przypadku wątpliwości, zachęcamy do kontaktu z naszymi doradcami, którzy pomogą Państwu w doborze urządzenia najlepiej odpowiadającemu Państwa oczekiwaniom.