Podstawą każdej kuchni jest dobra organizacja. Dotyczy to pracowników, jak i zagospodarowania przestrzeni. Łatwo zapanować nad chaosem, jeżeli każda rzecz ma swoje miejsce. Odpowiednio magazynowana żywność nie psuje się tak szybko, a jeśli już do tego dojdzie - prędko zwrócimy na to uwagę. Porządek i dbałość o jakość produktów to klucz do sukcesu każdego punktu gastronomicznego!
Magazynowanie żywności odbywa się na wiele sposobów. Poszczególne produkty mają specyficzne potrzeby: odpowiednia temperatura, brak nasłonecznienia. Niezależnie od tego, czy żywność przechowywana będzie w chłodni, piwnicy czy spiżarni, aby magazynowanie było sprawne i efektywne, potrzebne są odpowiednie półki i regały. Najlepszym rozwiązaniem wydają się regały modułowe. Pozwalają na zagospodarowanie przestrzeni w indywidualny sposób, dokładnie tak, jak jest to nam potrzebne. Specjalistyczne regały do magazynowania żywności są łatwe w utrzymaniu, a do tego bardzo wytrzymałe - możliwości udźwigu pojedynczej półki to w niektórych modelach nawet 200 kg! Możliwy jest samodzielny montaż i demontaż takiego regału, co daje bardzo dużo możliwości i różnorodnych konfiguracji. Dostępne są również regały wentylowane, których atutem jest niezwykła lekkość i wytrzymałość - znajdują zastosowanie w najtrudniejszych warunkach.
Nie wszystkie produkty można trzymać w temperaturze pokojowej i nie każda gastronomia ma własną chłodnię. Magazyn warto zaopatrzyć w różnego rodzaju urządzenia chłodnicze, które zapewnią produktom świeżość i dłuższy czas przydatności.
Wytrzymały i niezawodny regał to podstawa. Mimo to, produktów żywnościowych raczej nie magazynuje się bezpośrednio na półkach. Najczęściej zamyka je się w dodatkowych, ochronnych pudełkach. Profesjonalne pojemniki sprawią, że magazynowanie żywności będzie proste jak nigdy dotąd! Okrągłe pojemniki, o pojemności od 1 do 20 l, wyposażone są dodatkowo w rączki, co znacznie ułatwia ich przenoszenie. Niektóre modele pojemników posiadają podziałkę w litrach i kwartach. Pudełka są przystosowane do chłodni, jak i do wysokich temperatur, nawet do 90°C. Pracę w gastronomii usprawniają także wózki na składniki żywieniowe. Przystosowane są do standardowych stołów roboczych.
Akcesoria, które sprawią, że magazynowanie żywności będzie prostsze, to również szufelki z poliwęglanu, które ułatwią gospodarowanie sypkimi produktami. Zapanować nad chaosem pomogą także pojemniki na sztućce.
Prawidłowe magazynowanie zaoszczędzi wiele czasu i nerwów, a także funduszy, dlatego warto już teraz zacząć planowanie nowego systemu przechowywania!
Filtruj
Ładowanie...
00010598
Magazynowanie
00010597
Magazynowanie
00010596
Magazynowanie
00010595
Magazynowanie
00010594
Magazynowanie
00010593
Magazynowanie
603152
Magazynowanie
603150
Magazynowanie
603151
Magazynowanie
601161
Magazynowanie
601192
Magazynowanie
601182
Magazynowanie
601151
Magazynowanie
683803
610 mm
1800 mm
Magazynowanie
683802
530 mm
1800 mm
Magazynowanie
683801
455 mm
1800 mm
Magazynowanie
683123
610 mm
1220 mm
Magazynowanie
683122
530 mm
1220 mm
Magazynowanie
683121
455 mm
1220 mm
Magazynowanie
683093
610 mm
910 mm
Magazynowanie
683092
530 mm
910 mm
Magazynowanie
683091
455 mm
910 mm
Magazynowanie
683076
610 mm
3660 mm
1800 mm
Magazynowanie
683075
610 mm
3350 mm
1800 mm
Magazynowanie
683074
610 mm
3040 mm
1800 mm
Magazynowanie
062531
440 mm
530 l
710 mm
270 mm
Magazynowanie
061500
325 mm
354 mm
200 mm
Magazynowanie
SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem
Czytaj więcej