Najbardziej popularnym daniem na całym świecie są frytki. W związku z tym, żadna gastronomia nie może obejść się bez profesjonalnej frytownicy gazowej. Stanowi ona bowiem swoisty standard każdego lokalu gastronomicznego. Nawet najbardziej wykwintna restauracja w swoim menu posiada frytki, a dlaczego? To ulubiony przysmak maluchów, z dodatkiem ketchupu jest istnym rajem w buzi każdego łasucha.
Zalety frytownicy gazowej
Każda frytownica gazowa powinna być przede wszystkim dostosowana do potrzeb lokali gastronomicznych, nawet tych najmniejszych. Przy zakupie dobrego urządzenia należy kierować się kilkoma bardzo ważnymi aspektami. W zależności od tego jak wielki posiadamy lokal, musimy zwrócić uwagę na pojemność. Jest to niezwykle istotne z perspektywy zapotrzebowania lokalu gastronomicznego. Inne będzie dla małego baru, a zupełnie odmienne dla dużej restauracji. Frytownica gazowa musi być też efektywna, będzie się to odzwierciedlało w uzyskanych przez lokal zyskach. Ważne jest, by została dostosowana do potrzeb lokalu, dzięki czemu doskonale spełni swoją rolę.
Pierwszorzędną zaletą frytownicy gazowej jest zdecydowanie jej niski koszt. W porównaniu z frytownicami elektrycznymi są tańsze nie tylko w zakupie ale przede wszystkim w utrzymaniu. Energia elektryczna jest bowiem o wiele droższa od gazu. Zdecydowanym plusem dla właścicieli restauracji jest to, że frytownicę gazową można w łatwy i szybki sposób podłączyć. Co więcej, są banalnie proste w obsłudze. Taka frytownica będzie wspaniałym narzędziem pracy, które pozwoli na szybką i skuteczną obsługę dużej ilości gości. Frytownice gazowe wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej, którą bez zbędnych trudności można czyścić i pielęgnować po skończonej prac.
Nie należy zapominać o dodatkowych elementach wyposażenia frytownic. Warto zwrócić uwagę na parametry materiałów z jakich wykonane zostało narzędzie grzewcze. Przy bardzo dużym ruchu, najkorzystniejsze będą elementy o wysokiej jakości, dzięki którym tłuszcz potrzebny do przygotowania frytek nagrzeje się bardzo szybko. Niektóre frytownice posiadają także specjalny termostat zapobiegający spaleniu się oleju. Zapewni to wysoką jakość przygotowywanego dania, a klienci będą z uśmiechem wychodzić z lokalu.
Oferta frytownic gazowych w SAS
Nasz sklep oferuje dla każdego właściciela lokalu gastronomicznego urządzenie dostosowane do jego indywidualnych potrzeb. Przedstawiamy frytownice gazowe, posiadające jedną komorę oraz dwukomorowe. Urządzenia o kilku komorach mogą mieć pojemniki o takiej samej wielkości bądź różnej, wszystko zależy od wielkości przygotowywanych porcji frytek. Niektóre frytownice wyposażone są dodatkowo kran, dzięki czemu z łatwością można usunąć powstałe zabrudzenia czy zużytą fryturę. Co więcej część z dostępnych modeli posiada wyjmowany pojemnik na frytki oraz składany kosz. Nasze urządzenia spełniają normy odpowiednie dla urządzeń przeznaczonych do lokali gastronomicznych.