Zdecydowanym ułatwieniem pracy każdego lokalu gastronomicznego czy masarni jest zaopatrzenie kuchni w niezbędne urządzenia. Garnki, patelnie czy deski do krojenia to tylko podstawowe elementy jakie każda kuchnia obowiązkowo powinna posiadać. W dobie coraz to nowszych innowacji technologicznych warto zastanowić się nad tym, co możemy zrobić, aby nasza praca wymagała od nas jak najmniej wysiłku. Jednym z niezbędnych urządzeń jest krajalnica ręczna.
Zalety używania krajalnic ręcznych
Krajalnica ręczna to urządzenie niezwykle przydatne w pracy wykonywanej w kuchni gastronomicznej. Wykorzystywana jest w sklepach, lokalach gastronomicznych czy punktach produkujących żywność. Główną zaletą używania tych urządzeń jest szybki czas pracy. W zaledwie kilka minut możemy pokroić spory kawałek wędliny, co ręczne krojenie nożem zajęłoby co najmniej pół godziny. Dzięki temu oszczędzają nie tylko czas pracy, wpływają jeszcze na mniejsze zużycie energii, którą osoba musi przeznaczyć na pracę zwykłym nożem.
Krajalnice ręczne charakteryzują się w głównej mierze wielorakim przeznaczeniem. Posłużą zarówno do krojenia wędliny jak i sera. Sprawdzą się zatem doskonale miejscach, w których produkowana jest bardzo duża ilość potraw. Stołówki szkolne, szpitalne, firmy cateringowe nie wyobrażają sobie pracy bez tego przyrządu. Krajalnice są przede wszystkim mobilne. W zależności od zagospodarowania przestrzennego kuchni można je z łatwością przenosić z miejsca na miejsce wedle naszego upodobania. Jedną z zalet jest też ich wydajność. W prosty sposób pokroimy nawet powstające odpadki za pomocą znajdującej się w zestawie płyty dociskowej. Pozwoli ona na dociśnięcie resztek produktu, dzięki czemu nie stracimy żadnego kawałka. Należy wspomnieć jeszcze o estetyce. Organizując większe przyjęcie, wymagana jest pewna ustalona odgórnie estetyka. Podane potrawy muszą wyglądać nie tylko apetycznie ale przede wszystkim elegancko i gustownie. Zdecydowanie najgorszym możliwym faux pau jest wyłożenie poćwiartowanej wędliny i sera na półmiski. Nie tylko będzie wyglądała nieapetycznie ale widok ten sprawi, że lokal może utracić przyszłych klientów. Krajalnica ręczna tego zdecydowanie oszczędzi. Za pomocą regulowanego otworu, ostrze pokroi produkty dostosowując grubość plastrów do określonych wymagań. Wszystkie plasterki pozostaną jednakowej grubości. W punktach produkcyjnych czy masarniach, krajalnica jest zdecydowanie niezbędną częścią wyposażenia. Praca nastawiona na szybkość oraz jakość musi zostać ułatwiona, a krajalnica ręczna jest w stanie tego dokonać.
Oferta sklepu
W zależności od przeznaczenia oferujemy krajalnice ręczne do wędlin oraz sera. Wszystkie zostały wykonane z najwyższej jakości materiałów dzięki czemu odpowiadają na ogólnie obowiązujące normy sanitarne. Do wyboru mają Państwo urządzenia o różnych wymiarach, tak aby z łatwością móc dobrać produkt do wymaganej powierzchni. Oferujemy urządzenia zgodne z ich przeznaczeniem, niektóre idealnie sprawdzą się w wielkich hipermarketach, dzięki zastosowaniu pochyłego noża. Zgodnie z wymaganiami naszych klientów w swojej ofercie posiadamy krajalnice o różnej maksymalnej grubości krojonych plastrów. Do wielu urządzeń dołączony jest specjalny system ostrzący zapobiegający tępieniu się noża. Wszystkie nasze produkty posiadają nieprzywierającą powierzchnię noża co ułatwi zdejmowanie i układanie plastrów.