Własny catering to świetny pomysł na biznes, który staje się coraz bardziej popularny. Nie ma w tym nic dziwnego, bowiem jest to dość dochodowe zajęcie. Mieszkańcy Polski z każdym rokiem wydają coraz więcej pieniędzy na zakup już przygotowanych posiłków, zamiast decydować się na ich samodzielne przygotowanie. Zarazem dookoła panuje moda na zdrow...
Własny catering to świetny pomysł na biznes, który staje się coraz bardziej popularny. Nie ma w tym nic dziwnego, bowiem jest to dość dochodowe zajęcie. Mieszkańcy Polski z każdym rokiem wydają coraz więcej pieniędzy na zakup już przygotowanych posiłków, zamiast decydować się na ich samodzielne przygotowanie. Zarazem dookoła panuje moda na zdrowe i racjonalne odżywianie. Tym samym na rynku nie brak jest klientów zainteresowanych zakupem przygotowanych i odpowiednio zbilansowanych posiłków, najlepiej jeszcze prosto do mieszkania.
Jeśli marzymy o stworzeniu firmy cateringowej, trzeba zainteresować się przede wszystkim jakie będzie nam potrzebne całe wyposażenie cateringu. Dobrze prosperująca firma cateringowa, czyli potocznie zwany katering, czy też restauracja wykonująca posiłki na wynos lub serwująca je u klienta, musi mieć w posiadaniu mobilny sprzęt oraz urządzenia niezbędne w tym zakresie. Część takich sprzętów oraz urządzeń zdecydowanie pomoże nam poprowadzić zaplanowany przez nas biznes, a do tego ułatwi całą pracę. Wziąć pod uwagę należy to, jak duży będzie zakres naszej działalności i ile potraw będziemy przygotowywać, gdyż od tego zależy jakiej wielkości sprzęt będzie nam potrzebny. W celu zaopatrzenia swojej firmy w odpowiednią ilość urządzeń dobrej jakości, musimy najpierw określić, na jak dużą skalę chcemy zajmować się cateringiem.
Głównym elementem, bez którego nie istnieje wyposażenie cateringu, są wszelkie kociołki do zup, kremów czy też sosów. Do tego należy wyposażyć się w elektryczne podgrzewacze do potraw. Mogą one być w kształcie prostokąta, koła bądź owalu. Jeśli mamy takie życzenie, możemy zakupić już bardziej zaawansowany podgrzewacz w zestawie razem z kociołkami do zup. Następny, równie potrzebny element, to pojemniki z termoizolacją, które pomieścić mogą od 30 litrów do nawet 60. Do takich pojemników można dokupić dodatkowo wkład chłodzący bądź gorący.
Aby móc przewozić żywność, potrzebne będą koniecznie termosy gastronomiczne, które wykonuje się ze stali nierdzewnej. Można je nabyć w różnych wielkościach, z zamontowanym kranem lub bez. Poza termosami gastronomicznymi warto mieć ponadto termosy stołowe, które są już mniejsze. Zwykle mają kształt dzbanków, a pomieścić mogą od 1 do mniej więcej 5 litrów.
Prowadzenie cateringu wymaga także posiadania odpowiednich warników. Mogą być one używane jedynie do wody, ale wyróżniamy także warniki, których używa się do piwa bądź też wina. Poza tymi urządzeniami, które są właściwie niezbędne, dobrze wyposażony catering powinien również posiadać właściwe meble.
Biorąc pod uwagę skalę, w jakiej będziemy działać, potrzebujemy różnej ilości takich mebli. Zaliczyć do nich na pewno trzeba będzie krzesła, stoły oraz ławki cateringowe czy zestawy biesiadne, które będą mieć możliwość złożenia, będą łatwe w transporcie i w przechowywaniu.
Podkategorie:
Filtruj
Ładowanie...
413356
Tace
413355
Tace
413354
Tace
413353
Tace
413352
Tace
413351
Tace
413306
Tace
413305
Tace
413304
Tace
413303
Tace
413302
Tace
413301
Tace
413256
Tace
413255
Tace
413254
Tace
413253
Tace
413252
Tace
413251
Tace
878859
350
450
Tace
NIE
878842
350
450
Tace
NIE
878835
350
450
Tace
NIE
878828
350
450
Tace
NIE
878811
350
450
Tace
NIE
878804
350
450
Tace
NIE
878903
305
415
Tace
NIE
914402
330 mm
460 mm
Catering
103644
400 mm
600 mm
Catering
SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem
Czytaj więcej