Urządzenie, które pozwala na szybkie przygotowanie pysznych posiłków dla większej ilości osób to grill gazowy. W związku z tym doskonale nadaje się jako wyposażenie w lokalach gastronomicznych, barach, restauracjach. To coraz popularniejsze narzędzie wśród miłośników grillowania przede wszystkim ze względu na wygodę użytkowania. Choć jest nieco ...
Urządzenie, które pozwala na szybkie przygotowanie pysznych posiłków dla większej ilości osób to grill gazowy. W związku z tym doskonale nadaje się jako wyposażenie w lokalach gastronomicznych, barach, restauracjach. To coraz popularniejsze narzędzie wśród miłośników grillowania przede wszystkim ze względu na wygodę użytkowania. Choć jest nieco podobne do grilla tradycyjnego, jego działanie różni się od klasycznego.
Te nowoczesne urządzenia działają na zasadzie pracy butli gazowej, chociaż na pierwszy rzut oka przypominają tradycyjne urządzenia do grillowania. Wystarczy je podłączyć do butli, aby mogły zacząć działać. Nie ma w nich klasycznego rusztu – zamiast niego są palniki, których moc można dowolnie zwiększać lub zmniejszać. Można całkowicie kontrolować czas przyrządzania, bo regulują temperaturę. W ten sposób mięso, warzywa itp. są opiekane. Największą zaletą grilli gazowych jest fakt, że szybko się nagrzewają. Dzięki temu nie trzeba oczekiwać zbyt długo i niemalże od razu kłaść na nie mięso lub inne przygotowane rodzaje pożywienia.
Bardzo pozytywną cechą jest także fakt, że przygotowywane posiłki są zdrowe, ponieważ są pozbawione nadmiaru tłuszczu. To dzięki wysokim temperaturom, jakie są charakterystyczne dla tych urządzeń. Tłuszcz z mięsa wytapia się i nie pozostaje w samym produkcie. Dzięki temu wydają się one dużo zdrowszą wersją niż produkty z grilla węglowego. Trzeba pamiętać o tym, że grille gazowe mają nieco inną specyfikę funkcjonowania niż zwykłe grille. Dlatego też szybciej da się na nich przyrządzić pożywienie. Przy pierwszym użytkowaniu należy szczególnie na to uważać, aby nie próbować przygotować pożywienia podobnie jak w tradycyjnych urządzeniach do grillowania. Różnicą między starszymi, a nowszymi urządzeniami jest też to, że podczas grillowania nie ma dymu, co czyni ten sposób bardziej ekologicznym. Nie trzeba się bać o zapach czy aromat przygotowywanych potraw. Będą one smakowały tak samo dobrze jak te przyrządzane tradycyjnie.
Jeśli chodzi o grill gazowy, firma Sas24 proponuje dwa rodzaje grillów wolnostojących, które charakteryzują się profesjonalizmem wykonania i zdecydowanie ułatwiają przygotowywanie potraw głównie ze względu na szybkość. Pierwszy z nich to Grill Master Mini GN1/1 wykonany ze stali nierdzewnej. Jest on wyposażony w elektroniczny zapłon, a w zestawie dodatkowo zawiera patelnię emaliowaną, stalowy ruszt i przewód gazowy z reduktorem. Druga propozycja to Grill Master Maxi GN2/1. Ma on podobne cechy jak powyższy z tym, że ma większe rozmiary. Oba zaprezentowane grille działają na gaz butlowy. Oba też mają optymalną wysokość, dzięki czemu nie trzeba zbytnio się schylać podczas ich używania. Są bardzo estetyczne, praktyczne i, co najważniejsze, dają świetnie efekty podczas grillowania. Doskonale sprawdzą się jako wyposażenie do lokalu gastronomicznego, bo pozwolą w szybki i sprawny sposób przygotować danie dla większej liczby klientów.
Filtruj
Ładowanie...
00000531
Grille gazowe
00007359
Grille gazowe
00000530
Grille gazowe
00007358
Grille gazowe
00007923
Grille gazowe
00000350
Grille gazowe
00007922
Grille gazowe
00000349
Grille gazowe
1151583
Gazowe
650 mm
400 mm
295 mm
36 kg
Grille gazowe
1317003
600 mm
600 mm
290 mm
49 kg
Grille gazowe
154717
9.2 kW
Grille gazowe
NIE
154700
4.6 kW
Grille gazowe
NIE
SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem
Czytaj więcej