ZMYWALNIA I HIGIENA

Każdy początkujący restaurator zakładając swój lokal gastronomiczny wie, że do jego działania niezbędne są sprzęty kuchenne do gotowania oraz wyposażenie sali dla gości. Bardzo istotnym elementem jest również to, w jaki sposób sprzątamy po przygotowaniu posiłków.

Jak zwiększyć szybkość zmywania oraz odciążyć personel?

W lokalu gastronomicznym wa...

Każdy początkujący restaurator zakładając swój lokal gastronomiczny wie, że do jego działania niezbędne są sprzęty kuchenne do gotowania oraz wyposażenie sali dla gości. Bardzo istotnym elementem jest również to, w jaki sposób sprzątamy po przygotowaniu posiłków.

Jak zwiększyć szybkość zmywania oraz odciążyć personel?

W lokalu gastronomicznym warto zainwestować w profesjonalną zmywarkę. Zmywalnia gastronomiczna uzupełniona o tego typu sprzęt AGD pozwala na bardzo dokładne usunięcie resztek jedzenia przy mniejszym zużyciu wody i detergentów niż podczas zmywania ręcznego. W przeciwieństwie do zmywarek domowych ma dużo większą pojemność na naczynia.

Oto kilka dostępnych rodzajów zmywarek:

  • Zmywarka Podblatowa - przystosowana do mycia talerzy, szkła, tac oraz pojemników. Najczęściej wykonana ze stali nierdzewnej.
  • Zmywarka Kapturowa – przydatna w dużych kuchniach, z koszami o wymiarach 50x50cm, pompą wspomagająca płukanie, pompą zrzutową oraz dozownikiem płynu myjącego.
  • Zmywarka do garnków – duży sprzęt do zadań specjalnych. Posiada funkcję czyszczenia po całym dniu pracy. Przeznaczona do mycia nie tylko garnków, ale też naczyń czy sztućców.
  • Zmywarka do szkła – dostosowana do pracy z delikatnymi naczyniami. Dokładnie domywa nasze szklanki czy kieliszki nie powodując zarysowań, po czym dokładnie je nabłyszcza.

Środki czystości

Do zachowania porządków w każdej kuchni nie wystarczy tylko czysta woda. Zarówno w kuchni domowej jak i w restauracji czy barze do czyszczenia niezbędne są chemiczne środki czystości. Płyny do mycia pieców, zmywarek czy stali nierdzewnej pozwolą na profesjonalne zadbanie o porządek w naszej kuchni. Czym różnią się środki profesjonalne od tych używanych w domu? Mają bardzo podobny skład, ale są dużo mocniejsze w działaniu, aby poradzić sobie z większą ilością mocno zabrudzonych naczyń i sprzętów kuchennych.

Kosze i akcesoria

Aby łatwo przetransportować zarówno brudne jak i umyte naczynia między pomieszczeniami nasza zmywalnia gastronomiczna powinna być wyposażona w kosze do zmywarek. Warto ponadto zastanowić się nad zakupem koszy na odpady o różnych pojemnościach, dostosowane do kuchni różnych rozmiarów. W tym dziale znajdziemy również mnogość akcesoriów do koszy na naczynia oraz koszy na odpady.

Uzdatniacze wody

Są to środki chemiczne, które poprawiają jakość wody używanej podczas zmywania naczyń. Dzięki użyciu uzdatniacza znacząco zmniejszymy zakamienienie sprzętu gastronomicznego.

Baterie

To kategoria, gdzie znajdziemy niezbędne w każdej kuchni sprzęty takie jak różnego rodzaju napełniacze a także mniejsze baterie, które znajdą zastosowania w każdym biurze, gdzie mamy dostęp do kuchni czy łazienki.

Więcej

Filtruj

na stronę
Wybierz do 3 produktów
Gratuluję wyboru, produkt jest już w Twoim koszyku! Przejdź do koszyka.
Pokazuje 1 - 20 z 453 elementów

O naszej firmie

SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem

Czytaj więcej

Nasze referencje

referencje_sokolow_small.jpgreferencje_sokolow_small.jpg

Czytaj więcejocena-sas.png

Newsletter

Zapisz się na newsletter! Bieżące informacje, porady ekspertów oraz informacje o nowościach i promocjach prosto na Twój e-mail.