W dzisiejszych czasach dobra gastronomia bez porządnych i profesjonalnych narzędzi nie ma szansy zaistnieć na rynku przepełnionym konkurencją. Mikser gastronomiczny to profesjonalne urządzenie, które powinno znaleźć się w każdej nowoczesnej kuchni. Dzięki urządzeniu zaskakująco łatwo i szybko wyczarujecie Państwo przepyszne dania, kremowe zupy, ...
W dzisiejszych czasach dobra gastronomia bez porządnych i profesjonalnych narzędzi nie ma szansy zaistnieć na rynku przepełnionym konkurencją. Mikser gastronomiczny to profesjonalne urządzenie, które powinno znaleźć się w każdej nowoczesnej kuchni. Dzięki urządzeniu zaskakująco łatwo i szybko wyczarujecie Państwo przepyszne dania, kremowe zupy, sosy, czy też koktajle owocowe. Ubijanie ciast stanie się istną przyjemnością. Praca w kuchni ulegnie usprawnieniu skracając czas przygotowania potraw. Mikser otworzy nowe możliwości, dzięki czemu urozmaicicie i rozszerzycie Państwo dotychczasowe menu.
Działanie produktu
Aby rozpocząć użytkowanie produktu nie trzeba posiadać specjalistycznej wiedzy ani wygórowanych umiejętności. Praca z narzędziem przebiega w prosty i przyjemny sposób. Urządzenie napędzane jest elektrycznie, a działanie oparte na pracy silnika oraz wymiennych końcówek do ubijania, rozdrabniania, ucierania itp. Odpowiednia jakość i moc silnika to cechy gwarantujące najwyższą jakość.
Rodzaje mikserów
Ze względu na funkcjonalność i grupę docelową produktów do jakich przeznaczone jest dane urządzenie wyróżnić można różne typy mikserów:
- Mikser ręczny - Poza poręczną i bardzo wygodną formą charakteryzuje się tym, że wykonuje wiele przydatnych w gastronomii czynności. Przygotujecie nim Państwo sosy, kremy,małe potrawy. Nóż, dzwon i podstawa to części, które w łatwy sposób można rozmontować, dzięki czemu konserwacja oraz zachowanie najwyższych standardów higieny nie sprawią problemu. Wiele modeli posiada w zestawie wymienne końcówki miedzy innymi: nóż gwiazdka (krojenie, siekanie, rozdrabnianie owoców i warzyw, przygotowanie dań dla niemowląt, rozcieranie zup i sosów), tarcza ubijająca (mieszanie, ubijanie białek, śmietany), tarcza miksująca (miksowanie, ubijanie sosów, majonezu).
- Mikser spiralny - Służy do wyrabiania cięższych mas. Idealnie sprawdzi się do ciasta na pizze, czy też pierogi. Pojemność tego typu urządzeń wynosi nawet do 35 litrów. Dzięki temu istnieje możliwość wyrabiania wiekszej ilości produktów jednocześnie, a co za tym idzie zaoszczędzicie Państwo czas. Urządzenie ułatwi zadanie i przyspieszy proces powstawania potraw. W ofercie znajdują się także miksery z podnoszoną głowicą, dzięki czemu robot jest jeszcze bardziej praktyczny.
- Mikser uniwersalny - Wielofunkcyjny robot kuchenny. Miesza, ubija, wyrabia ciasto. Dodatkowe przystawki umożliwią na przykład tarcie ziemniaków na placki ziemniaczane, mielenie mięsa, wałkowanie. Można powiedzieć, że zawiera wszystkie funkcje niezbędne w gastronomii. Sprzęt zdecydowanie ułatwi pracę w kuchni, wykona jeszcze więcej dań w krótszym czasie.
Dodatkowo wszystkie te rodzaje mikserów gastronomicznych posiadają bezpieczne końcówki do kontaktu z żywnością wykonane ze stali szlachetnej. Dzięki temu żaden element nie zardzewieje i nie popsuje smaku wykonanych za jego pomocą potraw.
Mikser gastronomiczny to najlepsze rozwiązanie dla Twojej firmy.
Gotowanie może sprawić wiele radości!