Płyty elektryczne

Płyty grillowe elektryczne o szerokim zastosowaniu w małej i dużej gastronomii. W swojej ofercie posiadamy renomowane produkty firm Bartscher i Stalgast. Do wyboru grille kontaktowe pojedyncze i podwójne, a także płyty grillowe elektryczne gładkie i ryflowane, a także dzielone o zróżnicowanej mocy.

Zastosowanie płyt grillowych

Grille kontaktowe ...

Płyty grillowe elektryczne o szerokim zastosowaniu w małej i dużej gastronomii. W swojej ofercie posiadamy renomowane produkty firm Bartscher i Stalgast. Do wyboru grille kontaktowe pojedyncze i podwójne, a także płyty grillowe elektryczne gładkie i ryflowane, a także dzielone o zróżnicowanej mocy.

Zastosowanie płyt grillowych

Grille kontaktowe świetnie sprawdzają się w małych lokalach gastronomicznych i punktach szybkiej obsługi do opiekania bułek, tortilli, mięsa itp., a także w hotelach,chcących urozmaicić swoją ofertę np. śniadaniową w serwowanie tostów i innych przysmaków. W barach i restauracjach o nie dużej przepustowości pomogą wzbogacić menu w dania grillowane.
Płyty grillowe elektryczne znajdują szerokie zastosowanie na każdej kuchni serwującej dania smażone. Niezależnie czy korzystasz z tradycyjnych metod i będziesz grillował potrawy czy preferujesz slow-food i będziesz wykańczał dania obsmażając je, możesz nadać potrawom wyjątkowego smaku korzystając z płyt elektrycznych.

Zalety płyt grillowych elektrycznych

Podstawowe zalety tych urządzeń to:

  • ograniczenie ilości tłuszczu potrzebnego do przygotowania potrawy - potrawy są zdrowsze, a ty jako właściciel lokalu oszczędzasz na tłuszczu.
  • łatwe czyszczenie - wygoda użytkowania i zaoszczędzony czas.
  • większa pojemność niż tradycyjnych patelni - prostokątny kształt pozwala na efektywne rozłożenie produktów, a dwie strefy grzania w wielu modelach pozwalają na jednoczesne grillowanie produktów o różnej temperaturze obróbki termicznej.
  • równomierne nagrzewanie - brak martwych stref i niewykorzystanych kilowatów energii.

Na co zwrócić uwagę podczas wyborze płyty grillowej elektrycznej

Wybierając urządzenie odpowiednie do twojej kuchni weź pod uwagę:

  • wielkość urządzenia - urządzenie może być wolnostojące lub pod zabudowę. Niezależnie od tego musi zmieścić się na twojej kuchni. Dlatego przeanalizuj dokładnie jakiej wielkości urządzenie potrzebujesz.
  • materiał, z którego jest wykonana powierzchnia grilla - niektóre płyty zawierają powierzchnię nieprzywierającą. Nie oznacza to jednak, że jest ona Tobie niezbędna. Przeanalizuj dokładnie swoje potrzeby.
  • dodatkowe walory - w opisie produktów znajdziesz informację o dodatkowych atutach takich jak zbiornik na zużyty tłuszcz i wodę ułatwiający czyszczenie grilla. To rozwiązanie świetnie sprawdza się zwłaszcza przy większych urządzeniach.
  • gładka czy ryflowana - gładkie grille są bardziej uniwersalne, ale nie zostawiają charakterystycznej dla grillowania kratki. Jeśli więc większość dań będzie grillowana może lepszym wyborem okaże się powierzchnia ryflowana. Jeśli jednak kuchnia jest zróżnicowana lepiej wybrać płytę dzieloną.
Więcej

Filtruj

na stronę
Wybierz do 3 produktów
Gratuluję wyboru, produkt jest już w Twoim koszyku! Przejdź do koszyka.
Pokazuje 1 - 20 z 28 elementów

O naszej firmie

SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem

Czytaj więcej

Nasze referencje

referencje_sokolow_small.jpgreferencje_sokolow_small.jpg

Czytaj więcejocena-sas.png

Newsletter

Zapisz się na newsletter! Bieżące informacje, porady ekspertów oraz informacje o nowościach i promocjach prosto na Twój e-mail.