Płyty grillowe elektryczne o szerokim zastosowaniu w małej i dużej gastronomii. W swojej ofercie posiadamy renomowane produkty firm Bartscher i Stalgast. Do wyboru grille kontaktowe pojedyncze i podwójne, a także płyty grillowe elektryczne gładkie i ryflowane, a także dzielone o zróżnicowanej mocy.
Zastosowanie płyt grillowych
Grille kontaktowe ...
Płyty grillowe elektryczne o szerokim zastosowaniu w małej i dużej gastronomii. W swojej ofercie posiadamy renomowane produkty firm Bartscher i Stalgast. Do wyboru grille kontaktowe pojedyncze i podwójne, a także płyty grillowe elektryczne gładkie i ryflowane, a także dzielone o zróżnicowanej mocy.
Zastosowanie płyt grillowych
Grille kontaktowe świetnie sprawdzają się w małych lokalach gastronomicznych i punktach szybkiej obsługi do opiekania bułek, tortilli, mięsa itp., a także w hotelach,chcących urozmaicić swoją ofertę np. śniadaniową w serwowanie tostów i innych przysmaków. W barach i restauracjach o nie dużej przepustowości pomogą wzbogacić menu w dania grillowane.
Płyty grillowe elektryczne znajdują szerokie zastosowanie na każdej kuchni serwującej dania smażone. Niezależnie czy korzystasz z tradycyjnych metod i będziesz grillował potrawy czy preferujesz slow-food i będziesz wykańczał dania obsmażając je, możesz nadać potrawom wyjątkowego smaku korzystając z płyt elektrycznych.
Zalety płyt grillowych elektrycznych
Podstawowe zalety tych urządzeń to:
- ograniczenie ilości tłuszczu potrzebnego do przygotowania potrawy - potrawy są zdrowsze, a ty jako właściciel lokalu oszczędzasz na tłuszczu.
- łatwe czyszczenie - wygoda użytkowania i zaoszczędzony czas.
- większa pojemność niż tradycyjnych patelni - prostokątny kształt pozwala na efektywne rozłożenie produktów, a dwie strefy grzania w wielu modelach pozwalają na jednoczesne grillowanie produktów o różnej temperaturze obróbki termicznej.
- równomierne nagrzewanie - brak martwych stref i niewykorzystanych kilowatów energii.
Na co zwrócić uwagę podczas wyborze płyty grillowej elektrycznej
Wybierając urządzenie odpowiednie do twojej kuchni weź pod uwagę:
- wielkość urządzenia - urządzenie może być wolnostojące lub pod zabudowę. Niezależnie od tego musi zmieścić się na twojej kuchni. Dlatego przeanalizuj dokładnie jakiej wielkości urządzenie potrzebujesz.
- materiał, z którego jest wykonana powierzchnia grilla - niektóre płyty zawierają powierzchnię nieprzywierającą. Nie oznacza to jednak, że jest ona Tobie niezbędna. Przeanalizuj dokładnie swoje potrzeby.
- dodatkowe walory - w opisie produktów znajdziesz informację o dodatkowych atutach takich jak zbiornik na zużyty tłuszcz i wodę ułatwiający czyszczenie grilla. To rozwiązanie świetnie sprawdza się zwłaszcza przy większych urządzeniach.
- gładka czy ryflowana - gładkie grille są bardziej uniwersalne, ale nie zostawiają charakterystycznej dla grillowania kratki. Jeśli więc większość dań będzie grillowana może lepszym wyborem okaże się powierzchnia ryflowana. Jeśli jednak kuchnia jest zróżnicowana lepiej wybrać płytę dzieloną.