Stacje do dezynfekcji rąk jeszcze do niedawna były powszechne tylko w niektórych branżach. Dzisiaj niemal z dnia na dzień stały się najbardziej podstawowym wyposażeniem każdego sklepu i każdej restauracji. Zapraszamy do zapoznania się z tego typu urządzeniami, dostępnymi w naszej ofercie.
Ryn...
Stacje do dezynfekcji rąk jeszcze do niedawna były powszechne tylko w niektórych branżach. Dzisiaj niemal z dnia na dzień stały się najbardziej podstawowym wyposażeniem każdego sklepu i każdej restauracji. Zapraszamy do zapoznania się z tego typu urządzeniami, dostępnymi w naszej ofercie.
Rynek dostosowuje się do potrzeb odbiorców. I nie należy się dziwić, że podczas poszukiwania stacji do dezynfekcji rąk, natkniemy się na dziesiątki różnych modeli.
Przede wszystkim te urządzenia możemy podzielić na dwa podstawowe typy:
Stacje do dezynfekcji rąk różnią się też między sobą sposobem uruchamiania. Porcja płynu może być wydzielana przez fotokomórkę. Popularne są też stacje, w których dozujemy środek za pomocą nożnego pedału.
W niektórych miejscach możemy natknąć się na stacje, sterowane za pomocą ręcznego guzika. Takie rozwiązanie należy jednak uznać za średnio skuteczne. Bo przecież przycisk sam staje się miejscem przenoszenia wirusów i bakterii, co zaprzecza samej idei stacji do dezynfekcji.
W wypadku urządzeń z płynem warto też zwrócić uwagę na elementy dodatkowe. Bardzo ważne są dozowniki na foliowe rękawiczki oraz ręczniki (te pierwsze ciężko założyć na dłonie, nie skorzystawszy wcześniej z tych drugich). Przydaje się również kosz. Klienci i tak odruchowo będą go szukać właśnie w tym miejscu.
Podczas wybierania tego typu urządzenia, należy zwrócić uwagę na kilka podstawowych kwestii. Dozownik ze sterowaniem nożnym możemy zamontować właściwie w dowolnym miejscu. W wypadku urządzenia na fotokomórkę już często musimy zadbać, aby znajdowało się odpowiednio blisko od źródła prądu.
Niezwykle ważną kwestią jest też objętość pojemnika. W większości miejsc wystarczy pięciolitrowy. Jeśli jednak w naszym lokalu panuje wyjątkowo natężony ruch, najlepiej zadbać o większy.
Jeśli chodzi o pojemnik na płyn, staniemy też przed bardzo ważnym wyborem: Czy zakupić urządzenie na gotowe butelki czy z możliwością dolewania z kanistra? To drugie rozwiązanie posiada szereg zalet:
Niektórzy przedsiębiorcy stawiają na oszczędność jeszcze większą i zamiast stacji do dezynfekcji montują zwykły pojemnik na mydło. Nie jest to pomysł w stu procentach dobry. Tego typu urządzenia przystosowane są do wkładów o większej gęstości i po zalaniu środkiem dezynfekującym, opróżniają się zadziwiająco szybko.
SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem
Czytaj więcej