Jak sama nazwa wskazuje, piec piekarski lub też piec piekarsko-cukierniczy to urządzenie do wypiekania chleba, bułek, drożdżówek czy różnego rodzaju ciast. Kiedyś świeże wyroby kojarzone były głównie z piekarnią lub cukiernią, teraz jednak zapotrzebowanie na takie urządzenia wzrosło. Choćby dlatego, że w każd...
Jak sama nazwa wskazuje, piec piekarski lub też piec piekarsko-cukierniczy to urządzenie do wypiekania chleba, bułek, drożdżówek czy różnego rodzaju ciast. Kiedyś świeże wyroby kojarzone były głównie z piekarnią lub cukiernią, teraz jednak zapotrzebowanie na takie urządzenia wzrosło. Choćby dlatego, że w każdym niemal większym markecie spożywczym wypiekane są na bieżąco chrupiące bułeczki, słodkie ciastka i świeże, pachnące chleby. Coraz częściej również restauracje serwują pieczywo i ciasta z własnego wypieku, a nic tak nie podnosi smaku dania jak dodatek świeżego, ciepłego i chrupiącego pieczywa. Piec piekarski to również doskonały pomysł w przypadku, gdy dany lokal posiada ofertę cateringową. Catering do firm czy też prywatnych osób jest teraz oferowany przez coraz więcej restauracji czy barów, dlatego świeżo upieczone produktu na pewno podniosą jakość proponowanej usługi.
Decydując się na kupno pieca do swojego lokalu, w pierwszej kolejności kierujemy się parametrami, jakie dane urządzenie posiada. W zależności od potrzeb i możliwości wybieramy piece o zasilaniu jakie nam odpowiada (np. elektrycznym lub gazowym). Ważna jest również moc urządzenia, a przede wszystkim jego pojemność, ponieważ ilość potrzebna dla niewielkiej restauracji i do dużego hipermarketu to dwie zupełnie odmienne sprawy. Piece posiadają miejsce na odpowiednią ilość blach do pieczenia, wentylatory pomagające przyśpieszyć obróbkę produktów spożywczych oraz cyfrowy panel sterowania z możliwością zapamiętywania programów.
Dobry piec to inwestycja na długi czas, gwarantująca doskonałą jakość. Atutami prezentowanych na stronie pieców są także: łatwość ich obsługi i czyszczenia, wykonanie z najlepszej jakości, bezpiecznych materiałów, a przede wszystkim możliwość wypiekania produktów na najwyższym poziomie, co pomoże pozyskać klientów. Oferta sklepu internetowego warta jest bliższego zapoznania z tematem, ponieważ prezentowane tam urządzenia z pewnością spełnią nawet najbardziej wygórowane oczekiwania.
Zaopatrzenie się w wysokiej jakości piec to konieczność, jeśli zamierzamy zająć się produkcją żywności na większą skalę. Oferta sklepu internetowego na pewno zadowoli każdego. Znajdują się tam również doskonałej jakości piece do wypiekania popularnej i bardzo lubianej pizzy.
SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem
Czytaj więcej