Ciągi kuchenne

Czym są ciągi kuchenne

W profesjonalnym lokalu gastronomicznym bardzo korzystne jest tworzenie ciągów kuchennych, czyli linii urządzeń do obróbki żywności, składających się z różnych elementów - osobnych stanowisk, przy których przetwarza się produkty. W zależności od profilu działalności oraz możliwości lokalowych dobierane są poszczególne obie...

Czym są ciągi kuchenne

W profesjonalnym lokalu gastronomicznym bardzo korzystne jest tworzenie ciągów kuchennych, czyli linii urządzeń do obróbki żywności, składających się z różnych elementów - osobnych stanowisk, przy których przetwarza się produkty. W zależności od profilu działalności oraz możliwości lokalowych dobierane są poszczególne obiekty, tak by maksymalnie usprawnić pracę. Takie ciągi kuchenne mogą składać się z kuchenek, pieców, grilla, patelni uchylnej, bemarów, podstaw chłodniczych bądź grzewczych, czy innych sprzętów potrzebnych w naszym miejscu. Uzupełnieniem ich mogą być puste blaty robocze, umożliwiające ręczną obróbkę przygotowywanych produktów.

Wszystkie elementy ciągu wykonane są z materiałów najwyższej jakości, odpornych na zużycie i bezpiecznych, przystosowanych do pracy ciągłej. Głównie jest to stal nierdzewna oraz żeliwo.

Jakie elementy można wykorzystać?

Przede wszystkim ciągi kuchenne składają się ze stanowisk do obróbki cieplnej - czyli różnorodnych płyt grillowych (gładkich bądź ryflowanych albo też łączonych), kuchenek - tak gazowych, jak i elektrycznych, a nawet indukcyjnych, czy podgrzewaczy lub patelni wychylnej. Jeżeli chodzi o kuchenki mogą one się różnić ilością miejsc grzewczych - istnieją modele dwu-, cztero- bądź sześciopalnikowe. Mogą posiadać dodatkowo szufladę, szafkę bądź piekarnik (sposób zasilania do wyboru, możliwe są także kombinacje z palnikami gazowymi, a piecem elektrycznym). Ponadto, w skład ciągu może też wejść frytownica o wybranych parametrach (jedno bądź dwukomorowa o zróżnicowanej kubaturze, ze strefą zimną lub bez), podgrzewacz do frytek, specjalistyczny lava grill o wybranej wielkości czy warnik do makaronu. Do przechowywania żywności niezbędny może okazać się bemar - w tym przypadku można wybierać ilość i wielkość komór oraz ile bemarów zostanie włączonych w skład ciągu kuchennego. Ponadto ciąg może składać się z podstaw grzewczych lub chłodniczych o różnej pojemności i ilości szuflad (np. cztero- bądź sześcioszufladowe).
Wszystkie wymienione wyżej elementy ciągów kuchennych można znaleźć w bogatej ofercie sklepu SAS24, w różnych wariantach. Oczywiście urządzenia spełniają wymagania techniczne wyposażenia lokali gastronomicznych.

Dodatki do urządzeń

Poza sprzętem do obróbki żywności, w skład ciągu mogą wchodzić stanowiska neutralne - panele służące m. in. za powierzchnię roboczą. Ponadto do niektórych urządzeń mogą przydać się odpowiednie stojaki, dlatego można zamontować podstawy chłodnicze, grzewcze lub neutralne. W związku z tym, że większość elementów linii pasuje do siebie modułowo i mają otwarte linie boczne, ostatnie z nich - zewnętrzne można uzupełnić maskownicą, odpowiednio do wyboru - prawą bądź lewą. Zapewnia to nie tylko estetykę, ale i bezpieczeństwo oraz pozwala na łatwiejsze utrzymanie czystości. Ponadto istnieje możliwość zakupienia dodatkowych drzwi skrzydłowych do szafek otwartych.

Więcej

Filtruj

Kategoria
Rozwiń filtry
Masa
Rozwiń filtry
Wydajność
Rozwiń filtry
Napięcie zasilania
Rozwiń filtry
na stronę
Wybierz do 3 produktów
Gratuluję wyboru, produkt jest już w Twoim koszyku! Przejdź do koszyka.
Pokazuje 1 - 20 z 487 elementów

Bestsellery z tej kategorii

O naszej firmie

SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem

Czytaj więcej

Nasze referencje

referencje_sokolow_small.jpgreferencje_sokolow_small.jpg

Czytaj więcejocena-sas.png

Newsletter

Zapisz się na newsletter ! Spersonalizowane porady ekspertów oraz informacje o nowościach i promocjach prosto na Twój e-mail.

Wybierz kategorie które Cię interesują