W profesjonalnym lokalu gastronomicznym bardzo korzystne jest tworzenie ciągów kuchennych, czyli linii urządzeń do obróbki żywności, składających się z różnych elementów - osobnych stanowisk, przy których przetwarza się produkty. W zależności od profilu działalności oraz możliwości lokalowych dobierane są poszczególne obie...
W profesjonalnym lokalu gastronomicznym bardzo korzystne jest tworzenie ciągów kuchennych, czyli linii urządzeń do obróbki żywności, składających się z różnych elementów - osobnych stanowisk, przy których przetwarza się produkty. W zależności od profilu działalności oraz możliwości lokalowych dobierane są poszczególne obiekty, tak by maksymalnie usprawnić pracę. Takie ciągi kuchenne mogą składać się z kuchenek, pieców gastronomicznych, grilla, patelni uchylnej, bemarów, podstaw chłodniczych bądź grzewczych, czy innych sprzętów potrzebnych w naszym miejscu. Uzupełnieniem ich mogą być puste blaty robocze, umożliwiające ręczną obróbkę przygotowywanych produktów.
Wszystkie elementy ciągu wykonane są z materiałów najwyższej jakości, odpornych na zużycie i bezpiecznych, przystosowanych do pracy ciągłej. Głównie jest to stal nierdzewna oraz żeliwo.
Przede wszystkim ciągi kuchenne składają się ze stanowisk do obróbki cieplnej - czyli różnorodnych płyt grillowych (gładkich bądź ryflowanych albo też łączonych), kuchenek - tak gazowych, jak i elektrycznych, a nawet indukcyjnych, czy podgrzewaczy lub patelni wychylnej. Jeżeli chodzi o kuchenki mogą one się różnić ilością miejsc grzewczych - istnieją modele dwu-, cztero- bądź sześciopalnikowe. Mogą posiadać dodatkowo szufladę, szafkę bądź piekarnik (sposób zasilania do wyboru, możliwe są także kombinacje z palnikami gazowymi, a piecem elektrycznym). Ponadto, w skład ciągu może też wejść frytownica o wybranych parametrach (jedno bądź dwukomorowa o zróżnicowanej kubaturze, ze strefą zimną lub bez), podgrzewacz do frytek, specjalistyczny lava grill o wybranej wielkości czy warnik do makaronu. Do przechowywania żywności niezbędny może okazać się bemar - w tym przypadku można wybierać ilość i wielkość komór oraz ile bemarów zostanie włączonych w skład ciągu kuchennego. Ponadto ciąg może składać się z podstaw grzewczych lub chłodniczych o różnej pojemności i ilości szuflad (np. cztero- bądź sześcioszufladowe).
Wszystkie wymienione wyżej elementy ciągów kuchennych można znaleźć w bogatej ofercie sklepu SAS24, w różnych wariantach. Oczywiście urządzenia spełniają wymagania techniczne wyposażenia lokali gastronomicznych.
Poza sprzętem do obróbki żywności, w skład ciągu mogą wchodzić stanowiska neutralne - panele służące m. in. za powierzchnię roboczą. Ponadto, do niektórych urządzeń mogą przydać się odpowiednie stojaki, dlatego można zamontować podstawy chłodnicze, grzewcze lub neutralne. W związku z tym, że większość elementów linii pasuje do siebie modułowo i mają otwarte linie boczne, ostatnie z nich - zewnętrzne można uzupełnić maskownicą, odpowiednio do wyboru - prawą bądź lewą. Zapewnia to nie tylko estetykę, ale i bezpieczeństwo oraz pozwala na łatwiejsze utrzymanie czystości. Ponadto istnieje możliwość zakupienia dodatkowych drzwi skrzydłowych do szafek otwartych.
Podkategorie:
Filtruj
Ładowanie...
346187
230 V
700 mm
1800 mm
850 mm
20°C do 80°C
Ciągi kuchenne
113 kg
346127
230 V
700 mm
1200 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
84kg
20°C do 80°C
346107
230 V
700 mm
1000 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
71 kg
20°C do 80°C
982197160
700 mm
1600 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
982197150
700 mm
1500 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
982197140
700 mm
1400 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
982197130
700 mm
1300 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
982197120
700 mm
1200 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
982197110
700 mm
1100 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
982197100
700 mm
1000 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
982196160
600 mm
1600 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
982196150
600 mm
1500 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
982196140
600 mm
1400 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
982196130
600 mm
1300 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
982196120
600 mm
1200 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
982196110
600 mm
1100 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
982196100
600 mm
1000 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
982187160
700 mm
1600 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
982187150
700 mm
1500 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
982187140
700 mm
1400 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
982187130
700 mm
1300 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
982187120
700 mm
1200 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
982187110
700 mm
1100 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
982187100
700 mm
1000 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
982186160
600 mm
1600 mm
850 mm
Ciągi kuchenne
970000
200 mm
200 mm
Ciągi kuchenne
965000
prąd
619 mm
800 mm
600 mm
Ciągi kuchenne
SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem
Czytaj więcej