Firma Retigo od ponad 25 lat specjalizuje się w tworzeniu pieców konwekcyjno-parowych dla branży gastronomicznej, choć dostępne są również inne produkty tej marki. Ta czeska firma jest uznanym producentem urządzeń, które sprawdzą się zarówno w dużych przedsiębiorstwach z branży spożywczej, które przyrządzają setki potraw dziennie, jak i w małych restauracjach. Korzystając z ich pieców mamy pewność, że potrawy, które podajemy klientom są zawsze idealnie przyrządzone. Dodatkowo, firma oferuje sprawną i bogatą obsługę posprzedażową.
Piece konwekcyjno-parowe Retigo
Piece konwekcyjno-parowe Retigo dostępne w naszym sklepie pozwalają przygotować od 30 do nawet 600 porcji dań dziennie i będą różnić się również wymiarami. Dzięki takiej różnorodności, każdy właściciel z branży gastronomicznej może dostosować sprzęt do potrzeb swojej działalności. Każdy piec posiada dotykowy panel sterujący, który umożliwia szybkie i precyzyjne ustawienie parametrów pieczenia.
Piece są łatwe w utrzymaniu czystości, gdyż posiadają funkcję automatycznego mycia. Dodatkowo są zasobooszczędne, pobierają mniej wody i energii elektrycznej. Można w nich piec za pomocą ciepłego powietrza w temperaturze od 30 stopni do 300 stopni Celsjusza. Możliwe jest również gotowanie w parze w temperaturze od 99 do 190 stopni. Funkcja kombi łączy te dwie metody, czyli gorące powietrze i parę, umożliwiając gotowanie w temperaturze 50-300 stopni. Para jest wytwarzana przez system natryskowy lub bojlerowy, w zależności od modelu. Możliwe jest również podłączenie do pieca gazu, zamiast energii elektrycznej. Możliwy jest też zakup dodatkowych akcesoriów, np. do systemu bankietowego lub wózka.
Inne produkty marki Retigo
Oprócz pieców konwekcyjno-parowych, firma produkuje również środki chemiczne do usuwania kamienia oraz osadów z tłuszczu, które umożliwiają czyszczenie ręczne oraz automatyczne. W każdej profesjonalnej kuchni powinien znaleźć się również okap. Najlepiej by był wykonany ze stali nierdzewnej i wyposażony w łapacze tłuszczu.