Targi wyposażenia gastronomii, handlu i biur - cztery edycje organizowane przez SAS

Autor     maj 12, 2021     Home , Działalność firmy , Realizacje    0 Komentarzy
Targi wyposażenia gastronomii, handlu i biur - cztery edycje organizowane przez SAS

Targi zorganizowane przez firmę SAS, która działa już od 1990 roku były wyjątkową szansą na poznanie rynkowych nowości i innowacji w zakresie wyposażenia gastronomii, biur oraz sklepów. SAS ma za sobą już kilka edycji targów, które odbyły się kolejno w latach 2012, 2013, 2015, 2017 i z roku na rok cieszyły się coraz większym zainteresowaniem. Targi oferowały rozbudowany program bogaty w różnego rodzaju warsztaty, prezentacje oraz pokazy. Wspominamy w wielkim skrócie, co działo się w poszczególnych latach w Zielonogórskiej Palmiarni.

Poszczególne edycje targów SAS:

I edycja (2012 r.)

Na targach wystawiają się najważniejsi dostawcy z całego kraju, którzy na żywo prezentują oferowane przez siebie produkty i rozwiązania na aktywnych stoiskach gastronomicznych. W tej edycji głównym dostawcą był SHARP (dostawca sprzętu biurowego i multimedialnego). Pozostali wystawcy zaprezentowali  nowoczesne rozwiązania dotyczące technologii sprzedaży m.in. systemy etykiet elektronicznych, urządzenia chłodnicze oraz meble sklepowe. W trakcie trwania imprezy wystawcy oferowali swoje produkty w niższych cenach, a także przewidziano różnego rodzaju promocje targowe.


II edycja (2013 r.)

W tej edycji zaprezentowali się wystawcy z kraju oraz z Niemiec. Wystawcy oferowali aktywne stoiska z degustacją. Uczestnicy mogli "od ręki" zaopatrzyć się w oferowane produkty, składać zamówienia bezpośrednio na targach w specjalnych cenach targowych. Zorganizowany został również konkurs z atrakcyjną nagrodą główną. Targi obfitowały w pokazy kulinarne i degustacje (np. pokaz baristy i szkolenie z przygotowywania kawy, pokaz partnera gastronomicznego Nordis), szkolenia oraz prezentacje dotyczące nowości branżowych. Do wystawców tej edycji należeli m. in.:

1. Igloo - dostawca profesjonalnych urządzeń chłodniczych, który oferuje m. in. lady chłodnicze, witryny chłodnicze, sałatkowe, cukiernicze oraz grzewcze, regały chłodnicze oraz szafy chłodnicze i mroźnicze.

2. Elzab - dostawca kas fiskalnych, drukarek do etykiet, drukarek fiskalnych, czytników kodów kreskowych, systemów POS oraz urządzeń do integracji systemów kasowych.

3. Novitus - lider innowacyjnych technologii w zakresie elektroniki i informatyki wykorzystywanych w urządzeniach fiskalnych, urządzeniach automatycznej identyfikacji oraz wagach elektronicznych.


III edycja (2015 r.)

Również w tej edycji nie zabrakło szeregu atrakcji: pokazy kulinarne i cukiernicze dwóch gości specjalnych z degustacją. Pierwszego dnia odbył się również konkurs kulinarny dla kucharzy prowadzony przez Roberta Sowę, a nagrodą główną był tygodniowy staż w jego warszawskiej restauracji. Drugiego dnia odbył się pokaz cukierniczy wraz ze słodką degustacją, który poprowadził mistrz cukiernictwa - Tomasz Deker. Wystawcy zaprezentowali swoje nowości, odbyły się bezpłatne seminaria oraz konsultacje związane z ubieganiem się o fundusze europejskie. W imprezie uczestniczyło ponad 30 wystawców z poprzednich edycji oraz zupełnie nowe firmy. Partnerami III Targów byli: Novitus, Igloo oraz RM Gastro Polska Sp. z o.o. (twórca profesjonalnych urządzeń gastronomicznych).

IV edycja (2017 r.)

Kolejna edycja, na której nie zabrakło pokazów, degustacji, szeregu prezentacji oraz konkursów. Uczestnicy mogli bezpłatnie zapoznać się z innowacyjnymi produktami na stoiskach targowych pionierów w branży, którzy w trakcie trwania imprezy oferowali swoje produkty w specjalnych cenach targowych. Nowością w tej edycji była możliwość uczestniczenia w eTargach Wyposażenia Firm, które oferowały merytoryczne prezentacje dotyczące m. in.:

1. Nowoczesnego sprzętu chłodniczego.

2. Nowości w technologii konwekcyjno-parowej.

3. Elektronicznego etykietowania i zarządzenia powierzchnią sklepu.

4. Efektywnej archiwizacji i obiegu papierów biurowych.

5. Sposobu oświetlenia sklepu, aby zwiększyć zyski.

ETargi to możliwość bezpośredniego kontaktu z prowadzącymi bez wychodzenia z domu oraz możliwość zadawania pytań. Gwiazdą targów był Kurt Scheller, który dla wszystkich uczestników przygotował pokazy kulinarne. Wystawcami w tej edycji byli m. in. Igloo, Stalgast (firma oferująca pełny asortyment urządzeń gastronomicznych i akcesoriów do gastronomii - urządzenie do techniki kulinarnej Sous Vide, piece konwekcyjno-parowe oraz urządzenia do obróbki termicznej), Gort (fabryka maszyn gastronomicznych), Kromet (firma oferująca urządzenia gastronomiczne i wyposażenie gastronomii w urządzenia kuchenne najwyższej jakości - np. piece konwekcyjno-parowe, grille stykowe, piece konwekcyjne, kuchnie gazowe) oraz Liebherr (chłodziarki i zamrażarki).

Każda z edycji była bezpłatna i oferowała bardzo rozbudowany program dla wszystkich uczestników. To skarbnica cennej wiedzy branżowej, informacji o nowościach oraz innowacyjnych rozwiązaniach w handlu, gastronomii i biurach.

Odpowiedz

* Imię:
* E-mail: (niewidoczny)
   Strona WWW: (URL z http://)
* Komentarz: