W dzisiejszych czasach powstało wiele urządzeń, które co prawda nie są niezbędne, jednak w firmach gastronomicznych bardzo ułatwiają pracę. Jest to sensowne, gdyż każdy, kto przychodzi do kawiarni lub restauracji, chce być obsłużony szybko i dobrze. Nikt nie będzie czekał na sok, aż go pracownik wyciśnie własnoręcznie, tylko spodziewa się, że pr...
W dzisiejszych czasach powstało wiele urządzeń, które co prawda nie są niezbędne, jednak w firmach gastronomicznych bardzo ułatwiają pracę. Jest to sensowne, gdyż każdy, kto przychodzi do kawiarni lub restauracji, chce być obsłużony szybko i dobrze. Nikt nie będzie czekał na sok, aż go pracownik wyciśnie własnoręcznie, tylko spodziewa się, że przy pomocy urządzenia, sok będzie wyciśnięty szybko i bez wysiłku. Jednym z takich urządzeń jest kostkarka do lodu. To urządzenie, które jest wielu lokalach gastronomicznych.
Czym jest kostkarka do lodu?
To urządzenie, które bardzo szybko schładza wodę i w błyskawicznym tempie tworzy kostki lodu. Jest on niezbędny dla wielu firm, w których kostki lodu wykorzystywane są w bardzo dużej ilości. Trudno oczekiwać, że w zwykłej zamrażarce będą się tworzyć nowe kostki lodu, tak szybko jak lokal tego oczekuje, szczególnie w lato. Dlatego warto mieć takie urządzenie.
Komu potrzebne są kostkarki do lodu
W wielu hotelach są bary, w których ludzie chętnie z nich korzystają, pijąc alkohole z lodem lub soki. Szczególnie w środku upalnego lata jest to produkt wręcz niezbędny. Trudno również wyobrazić sobie dyskotekę bez takiego urządzenia, gdy w ciągu jednej nocy sprzedawana jest ogromna ilość drinków z lodem. Kostkarki mają bardzo szerokie zastosowanie nie tylko w gastronomii, choć z pewnością w zdecydowanej większości.
Jakie są marki kostkarek do lodu?
Wiele firm oferuje tego rodzaju urządzenia chłodnicze, jednak nie wszystkie spełniają wymagania, potrzebne do konkretnych miejsc. Dlatego warto dobrać taką, która będzie najbardziej spełniała wymagania firmy, do której ma trafić. Firma Hendi oraz Stalgast oferują kostkarki natryskowe, chłodzone powietrzem. Dodatkowo firma Stalgast produkuje doskonałe urządzenia natryskowe, chłodzone wodą. Obie marki spełniają wszystkie wymagania dotyczące doskonałej jakości i oczekiwań poszczególnych firm, które owych kostkarek potrzebują.
Kostkarki do lodu tylko pozornie nie są potrzebne, ponieważ w domu, zwykle się ich nie stosuje. Trudno jednak sobie wyobrazić, że w czasie upalnego lata w danym lokalu zabrakło lodu. Dlatego w restauracjach, pubach, dyskotekach i innych miejscach potrzebna jest odpowiednia kostkarka, która dostarczy tyle lodu, żeby wystarczyło dla każdego klienta. Jeśli firma nie będzie miała dostatecznej ilości lodu, wówczas będzie tracić klientów, a na to nie może sobie pozwolić.