Urządzenia do obróbki żywności
Profesjonalny sprzęt gastronomiczny
Chcąc prowadzić działalność gastronomiczną, niezbędne jest wyposażenie lokalu w urządzenia do obróbki żywności. Ważne jest by były to profesjonalne maszyny, które nie tylko spełniają wymagania formalne, posiadając odpowiednie atesty, ale także gwarantują działanie na wysokim poziomie oraz długą żywotność. Zwłaszcza na początku działalności nie warto pracować na zwykłych sprzętach gospodarstwa domowego, ponieważ firma musi zbudować sobie opinię u odbiorców i nie może sobie pozwolić na potknięcia - konsument raz zawiedziony, nie tylko nie wraca, ale także przekazuje negatywną opinię szerzej. Takich strat często nie da się naprawić. Natomiast firmy o ugruntowanej już pozycji, powinny stale dbać o konsumentów, aby ich nie stracić, zwłaszcza, że konkurencja zazwyczaj jest spora.
Na co zwracać uwagę
Wybierając urządzenia do obróbki żywności warto sprawdzać z jakich materiałów zostały wyprodukowane, tak by mogły służyć przez długi czas. Trzeba pamiętać, że dana maszyna prawdopodobnie będzie pracowała stale bądź wielokrotnie w ciągu dnia. Lepiej kupić sprzęt, który wytrzyma taki tryb pracy, niż naprawiać czy regenerować zużyte części. Ważnym aspektem działalności jest czas pracy - trzeba tak zoptymalizować funkcjonowanie firmy, by maksymalnie skrócić czas oczekiwania konsumenta, a zminimalizować straty, dlatego kupując kilka urządzeń do obróbki żywności, warto sprawdzać czas ich pracy, by móc je zsynchronizować.
Oczywiście należy pamiętać, że sprzęt gastronomiczny musi spełniać wymagania i normy sanepidu oraz posiadać wymagane atesty. Wszystkie oferowane przez nas produkty są dopuszczone do użytku profesjonalnego.
Na koniec, choć od tego trzeba zacząć - przed zakupem należy się zastanowić jakie konkretnie maszyny będą potrzebne - lepiej kupić mniej sprzętu (za to wyższej jakości), niż żeby stał nieużywany.
Nasza oferta urządzeń do obróbki żywności
Prezentujemy szeroki wybór urządzeń do obróbki żywności dla różnorodnej działalności gastronomicznej. W naszym sklepie internetowym znajdują się urządzenia dla restauracji, barów, czy firm produkujących żywność. W ofercie posiadamy naleśnikarki i gofrownice, a także szatkownice oraz krajalnice (także dla sklepów spożywczych). Oferujemy ponadto różnorodne roboty kuchenne, miksery oraz miesiarki. Do obróbki mięsa proponujemy kotleciarki oraz maszyny do mielenia - wilki do mięsa. Oferujemy także urządzenia potrzebne by utworzyć ciągi kuchenne, w tym kuchnie i podgrzewacze. Do obróbki cieplnej ponadto piece konwekcyjne i konwekcyjno - parowe, a także piece piekarskie i do pizzy, grille oraz płyty grillowe. Do przechowywania przygotowanych już produktów proponujemy natomiast bemary. Wśród oferowanych przez nas urządzeń są także zaparzacze i warniki oraz kotły warzelne (parowe, elektryczne, gazowe). Dla placówek żywienia zbiorowego możemy zaproponować również specjalistyczne patelnie uchylne. Z kolei dla miejsc o ograniczonej, niewielkiej przestrzeni mamy salamandry gastronomiczne, łączące w sobie funkcje różnych sprzętów, a ponadto różnorodne opiekacze. W naszej ofercie znajdują się też obieraczki do ziemniaków oraz frytownice. Natomiast w dziale "Inne" znaleźć można urządzenia takie jak roboty wielofunkcyjne, naświetlacze do jajek, piły do kości czy lampy owadobójcze oraz pozostałe niesklasyfikowane produkty.
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą.