Obecnie bardzo wiele restauracji oraz innych miejsc zbiorowego żywienia, zwraca uwagę na to, żeby wyposażenie danego lokalu było w najwyższej jakości. Jest to podyktowane faktem, że w doskonałych piecach można zrobić o wiele więcej dań niż w prostszych, zaś goście zwykle nie lubią długo czekać. By uniknąć ich niezadowolenia, lokale gastronomiczn...
Obecnie bardzo wiele restauracji oraz innych miejsc zbiorowego żywienia, zwraca uwagę na to, żeby wyposażenie danego lokalu było w najwyższej jakości. Jest to podyktowane faktem, że w doskonałych piecach można zrobić o wiele więcej dań niż w prostszych, zaś goście zwykle nie lubią długo czekać. By uniknąć ich niezadowolenia, lokale gastronomiczne bardzo chętnie zakupują piece konwekcyjno-parowe Rational.
Czym są piece konwekcyjno-parowe Rational?
To wysokiej jakości urządzenia, które dają możliwość przyrządzania w nich dań z drobiu, mięs czy warzyw na wybrane sposoby. Zatem można w nich zrobić rybę na parze czy upiec doskonałą pieczeń. Są one ta wygodne, że można ustawić automatycznie wybór czasu przyrządzania potrawy a piec będzie nim sterował i danie przygotuje się szybko bez potrzeby kontrolowania go. Niezwykle istotne w owym piecu jest to, że posiada on automatyczny system czyszcząco–pielęgnujący, czyli nie trzeba za każdym razem ręcznie go czyścić.
Do kogo skierowana jest owa oferta?
Piece konwekcyjno-parowe Rational to doskonała oferta dla wielu firm gastronomicznych, jednak nie dla wszystkich. Malutkie punkty gastronomiczne, które mają stosunkowo mało klientów, raczej nie będą tego rodzaju dań wykonywać, dlatego uruchamianie wymagającego pieca na jedno czy dwa takie dania, może być zbyt kosztowne. W dużych lokalach typu restauracje, hotele czy pensjonaty to wyjście wręcz idealne. Są to piece w pełni zautomatyzowane, dzięki czemu bardzo ułatwiają pracę w kuchni. Na rynku istnieje kilka rodzajów, jakie prezentują piece konwekcyjno-parowe Rational. Są to piece gazowe lub elektryczne. Bez wątpienia piece elektryczne mają szerszą ofertę, ponieważ są chętniej kupowane.