W domu czy w mieszkaniu, choćby takim najmniejszym z najmniejszych, punktem głównym zdecydowanie jest kuchnia. Chyba nikt nie wyobraża sobie bez niej życia. Choć oczywiście w szczególności liczy się w lokalach gastronomicznych, a także niezwykle cenią ją sobie sklepy oraz producenci żywności. Dodatkowo, wiadomą rzeczą jest to, że każda kuchnia s...
W domu czy w mieszkaniu, choćby takim najmniejszym z najmniejszych, punktem głównym zdecydowanie jest kuchnia. Chyba nikt nie wyobraża sobie bez niej życia. Choć oczywiście w szczególności liczy się w lokalach gastronomicznych, a także niezwykle cenią ją sobie sklepy oraz producenci żywności. Dodatkowo, wiadomą rzeczą jest to, że każda kuchnia się od siebie różni. To co rzuca się w oczy na początku to rzecz jasna inny kolor ścian, różne rodzaje kafelek, indywidualny dobór mebli oraz odmienny układ i kształt tego pomieszczenia. Jednakże drugą zasadniczą różnicą jest wyposażenie każdej kuchni. To po nim można rozpoznać, te bardziej "profesjonalne" (które rzadziej spotyka się w domach, a bardzo często w restauracjach czy różnego rodzaju sklepach, na przykład mięsnych) od tych "standardowych". Wszyscy specjaliści, albo ci, którzy bardzo lubią gotowanie, posiadają różnorodne sprzęty, które mają za zadanie ułatwiać pracę i ją przyśpieszać. Bez nich wszystko trwałoby znacznie dłużej, a jedzenie wyglądałoby bardzo mało estetycznie. Takimi urządzeniami są między innymi krajalnice gastronomiczne.
Krajalnice gastronomiczne są to sprzęty, które potrafią pokroić niemal każdy rodzaj jedzenia. Dzięki temu jest ono przyjemniejsze dla oka oraz łatwiej się je spożywa. Szybko, sprawnie - i co najważniejsze - dokładnie kroją żywność taką jak: warzywa, wędliny, sery, chleb i tym podobne. "Plasterki" mogą być o dowolnej grubości, jaką tylko sobie wymyśli użytkownik. W łatwy sposób można zmienić wszelkie parametry krajalnicy, tak aby grubość była odpowiednia.
Krajalnice przydadzą się zarówno w specjalistycznych kuchniach, jak i w domu każdego człowieka. Dodatkowo, warto wiedzieć, że urządzenia takie jak krajalnice gastronomiczne zostały zaprojektowane oraz wykonane specjalnie w taki sposób, aby zapewniać jak najlepsze warunki sanitarne. Te części, które mają bezpośredni kontakt z jedzeniem (są to przede wszystkim: tak zwane stoły podawcze, noże krojące, pokrywy noża, prowadnice plastra, a także płyty oporowe) zostają pokryte w całości materiałami nierdzewnymi. Stół podawczy we wszystkich rodzajach takiego sprzętu przystosowany jest odpowiednio do krojenia żywności. Daje to pewność, że się nie zniszczy, ani nie zarysuje.
Wiele osób zastanawia się, czy sam proces krojenia jest całkowicie bezpieczny i jak to się wszystko w ogóle odbywa. Otóż działa to dzięki metodzie grawitacyjnej. Sprawia to, że nie ma potrzeby, aby dociskać jedzenie i jest ono estetyczne. Dopiero jeśli zostaną same resztki i również chce się je pokroić, należy użyć specjalnej płyty dociskowej, która jest zamieszczona pod stołem podawczym. Dzięki temu nie ma mowy o jakimkolwiek wyrzucaniu odpadów, ponieważ krajalnica pokroi wszystko do samego końca. Napęd silnika steruje się za pomocą dwóch przycisków. Są to START i STOP. Nie ma więc możliwości, aby urządzenie nagle samo się włączyło po niespodziewanej przerwie w dostawie prądu.
W naszym sklepie znajdziesz: krajalnice do wędlin, krajalnice do sera oraz krajalnice do chleba. Są to urządzenia automatyczne, półautomatyczne lub ręczne.
Podkategorie:
Filtruj
Ładowanie...
300 mm
28 mm
12 miesięcy
250 W
495 mm
655 mm
510 mm
39 kg
230 V
Teflonowy
Krajalnice do sera
Tak
Krajalnice do pieczywa
300 mm
24 mm
12 miesięcy
250 W
520 mm
675 mm
613 mm
58 kg
230 V
Stalowy
Krajalnice półautomat. do wędlin
300 mm
24 mm
12 miesięcy
250 W
520 mm
675 mm
613 mm
58 kg
230 V
Teflonowy
Krajalnice półautomat. do sera
300 mm
4 mm
12 miesięcy
250 W
560 mm
640 mm
600 mm
65 kg
230 V
Stalowy
Krajalnice automat. do wędlin
120W
250 mm
16 mm
12 miesięcy
120 W
423 mm
511 mm
400 mm
17 kg
230 V
Stalowy
Krajalnice do wędlin
SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem
Czytaj więcej